Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΣυνεντεύξειςΠερικλής Μπελίτσος: "Το Ναύπλιο θα τα καταφέρει παρά την δυστοπία"

Περικλής Μπελίτσος: “Το Ναύπλιο θα τα καταφέρει παρά την δυστοπία”

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

“Το Ναύπλιο λόγω της δυναμικής του βρίσκεται παρά τη δυστοπία σε πλεονεκτική θέση, συγκριτικά με περιοχές που υστερούν σε brand name.”

Συνομιλήσαμε με τον Περικλή Μπελίτσο συνεταίρο σε μερικές από τις πιο εμβληματικές επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής του Ναυπλίου. Ο γνωστός επιχειρηματίας μέσα από την δική του οπτική αναφέρεται στα επικρατέστερα σενάρια που θα επανεκκινήσουν την κανονικότητα στον Τουρισμό, βγάζοντας από το τέλμα εκατοντάδες ιδιοκτήτες και χιλιάδες εργαζομένους στην Αργολίδα, συνεισφέροντας στη διάσωση των Τουριστικών υπηρεσιών και συνεπώς στην παλινόρθωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.

Κώστας Πρώιμος: Έχετε καταφέρει ως επαγγελματίες του Τουρισμού και του κλάδου της εστίασης να κρατηθείτε ζωντανοί εν μέσω κλειδώματος και λουκέτου. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από εδώ και στο εξής:

Περικλής Μπελίτσος: Κοιτάξτε, μας φαίνεται απίστευτο ότι έχουμε διανύσει ένα χρόνο μέσα σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες. Δεν μπορούσε να γνωρίζουμε τον πραγματικό αντίκτυπο, σε οικονομία και κοινωνία, δεδομένου ότι όλα είναι μπροστά μας. Προσδοκούμε στο σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και στην κρατική βοήθεια αν και τα ταμεία δεν είναι και σε τόσο καλή κατάσταση.

Κώστας Πρώιμος: Εκτιμάτε ότι η σεζόν που φαντάζει σαν το “φιλί της ζωής” για τις περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου σας, θα εκκινήσει το Πάσχα; Γιατί οι οιωνοί δεν είναι καλοί….

Περικλής Μπελίτσος: Πιστεύω ακράδαντα ότι η Εστίαση θα ανοίξει μαζί με τον Τουρισμό, από τις 14 Μαΐου και έπειτα, δυστυχώς το Πάσχα ίσως να πρέπει να το ξεχάσουμε, ειδικά στο Ναύπλιο έχουν ματαιωθεί πολλές θεματικές εκδηλώσεις καθώς αποτελεί κορυφαίο προορισμό κατά τη διάρκεια αυτής της εορταστικής περιόδου.

Κώστας Πρώιμος: Ποια είναι η εκτίμηση σας για το επίπεδο που θα κυμανθεί η Τουριστική κίνηση από την κομβική στιγμή που θα ανοίξει η αγορά;

Περικλής Μπελίτσος: Βάσει των κρατήσεων, αλλά και άλλων ενδείξεων πιστεύουμε ότι εφέτος η κίνηση στην περιοχή του Ναυπλίου θα παρουσιάσει σημαντική αύξηση, εκτιμώ ότι ο κόσμος θα επιλέξει την πόλη μας για πολλούς λόγους, κυρίως Έλληνες, ενώ διαφαίνεται ότι εφέτος θα τύχουμε επισκεψιμότητας και πελατών από το Ισραήλ. Ας μην ξεχνάμε ότι η εξέχουσα θέση μας στις εκδηλώσεις των 200 ετών έστω και αν οι επετειακές δράσεις είναι περιορισμένες τους επόμενους μήνες θα δώσουν μια περαιτέρω τουριστική ώθηση.

Κώστας Πρώιμος: Αν υποθέσουμε ότι υγειονομικά δεν πάνε καλά τα πράγματα και υποπέσουμε στην ανάγκη ενός ακόμη lock down το προσεχές Φθινόπωρο; Τι θα επακολουθήσει;

Περικλής Μπελίτσος: Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι και νομίζω ούτε άλλος κανείς. Δεν θα υπάρξει γυρισμός. Θα τελειώσουμε όλοι… Αν αναλογιστείτε ότι εμείς εδώ στο Ναύπλιο με τη βοήθεια της δυναμικής της πόλης καταφέραμε και κρατηθήκαμε μέχρι σήμερα, στις υπόλοιπες περιοχές που δεν διαθέτουν brand name τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα. Όμως ένας ακόμη εγκλεισμός θα σηματοδοτήσει το τέλος της εστίασης και του Τουρισμού για την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων. Ωστόσο, προσωπικά θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα καθώς και ο εμβολιασμός προχωράει, ενώ ο κορονοϊός δεν θα είναι για πάντα, επίσης οι ιθύνοντες προφανώς έχοντας αντιληφθεί τη σπουδαιότητα του Τουρισμού (25% του ΑΕΠ) θα επιδείξουν την δέουσα προσοχή.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα