Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
Άρθρα2030: Η υποσχόμενη χρονιά της Παγκόσμιας ευημερίας!

2030: Η υποσχόμενη χρονιά της Παγκόσμιας ευημερίας!

Γράφει ο Συμεών Καϊμασίδης

 Άλλο ένα καλοκαίρι ήρθε, αναπάντεχα αισίως έδωκε και δεν λέει να απέλθει. Δικαίως ονοματιζόμενο κβαντικό  λόγω της ευχάριστης ανατροπής των δεδομένων στην καρδία της τουριστικής περιόδου Ιουλίου – Αυγούστου και με τον Τρυγητή Σεπτέμβρη να κρατεί καλά, λες και ο Διόνυσος έχει μεθύσει τους τουρίστες με το νέκταρ της λήθης!

Για πρώτη φορά πιάσαμε το αισιόδοξο σενάριο των περίπου 9,5 δις εισπράξεων από τα περσινά 4,6 δις ,έχοντας όμως δρόμο πολύ ως την κορυφαία επιτυχία του 2021 τα 19 δις. Παρόλο που κάηκε η μίση νότια Ελλάδα, ναι μεν λόγω παρατεταμένης ξηρασίας και ανομβρίας που σε συνδυασμό με τις επίμονες υψηλές θερμοκρασίες και τα μελτέμια του Αυγούστου συντέλεσαν εν μέρει ως τα αίτια της πύρινης καταστροφής αλλά και τα γκαζάκια που βρέθηκαν μαζί με τις συλλήψεις υπόπτων για εμπρησμό να υποδεικνύουν ότι κάποιοι έχουν κακόβουλα σχέδια για την Πατρίδα μας, οι κορεσμένοι ψυχολογικά συμπολίτες μας ένεκα του πολύμηνου εγκλεισμού απέδρασαν προς παντός τουριστικού προορισμού εντός των συνόρων μας. Η αύξηση του εσωτερικού τουρισμού μαζί με την ασφαλή μετακίνηση των Ευρωπαίων εντός της Ευρωζώνης και το πράσινο φως που έδωσε ο Boris Jonson στους Βρετανούς ήταν μάλλον τα αίτια της εκτίναξης των πληροτήτων εώς και 95% και την απροσδόκητη αύξηση των εσόδων από μέσα Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου σε σημείο που τα νούμερα πλησιάσανε τα αντίστοιχα της ίδιας περιόδου του 2019.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού εκτιμάει άνοδο της παγκόσμιας τουριστικής κίνησης κατά 20% το 2030 (έναντι του 2019). Η εκτίμηση όμως αυτή  θα πρέπει περισσότερο να μας προβληματίζει παρά να μας χαροποιεί. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 4 με 6 χρόνια ώστε να σταθεροποιηθεί ο οικουμενικός Τουρισμός και έπειτα να αρχίσει την ανοδική πορεία με στόχο το 2030.

Ποιοι παγκόσμιοι παράγοντες όμως τον επηρεάζουν ώστε να κωλυσιεργούν την ομαλότητα του;
Η υγειονομική αβεβαιότητα, οι φυσικές καταστροφές, η διεθνή τρομοκρατία;
Ως γνωστόν, όταν μιλάμε για άνοδο του Παγκόσμιου Τουρισμού αυτόματα εννοούμε για ελεύθερη διεθνή μετακίνηση τουριστών χωρίς φόβο και περιορισμούς με δεδομένη την αίσθηση της ασφαλής ελεύθερης μετακίνησης και βασική προϋπόθεση την οικονομική ευημερία των πλείστων πολιτών. Ανάγοντας τις προαναφερόμενες απορίες και τις συνθήκες που πρέπει να επικρατήσουν ώστε να ευδοκιμήσει ο Παγκόσμιος Τουρισμός, δικαιωματικά συμπεράνουμε ότι έπονται τουλάχιστον 6 οικουμενικά δυστοπικά έτη ώστε να εξομαλοποιηθεί η διεθνής κοινότητα και κατά συνέπεια και η κάθε χώρα.

Το 2030 αποτελεί στόχο ορόσημο όχι μόνο για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού αλλά και για την Παγκόσμια μείωση των Ρύπων, την όσο δυνατόν αντικατάστασης παραγωγής ενέργειας με Πράσινη, την Ηλεκτροκίνηση στα μέσα μεταφοράς, την Ρομποτοποίηση στην εργασία, το σχέδιο δράσης για την πρωτοβουλία (Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα ως το 2030) και πολλοί άλλοι θεμιτοί στόχοι ξεχνώντας όμως τον βασικότερο απ΄όλων, να ξαναβρούμε πάλι το χαμόγελο μας, την κοινωνικότητα μας την ελευθερία κινήσεων και έκφραση διαφορετικών απόψεων, εν ολίγοις την Ανθρώπινη υπόσταση μας!                                                                                                                  

Ως τότε σίγουρα θα δούμε πολλές αλλαγές στον κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και θρησκευτικό ιστό, ας ρυθμίσουμε λοιπόν όλες τις αισθήσεις μας σε ευρυγώνια λήψη και με ορθή κριτική σκέψη να φιλτράρουμε τα έκαστα καινοφανείς δεδομένα ώστε να αφιχθούμε όσο πιο αλώβητοι δυνάμεθα στο πολυπόθητο 2030,την υποσχόμενη χρονιά της Παγκόσμιας ευημερίας!!!!

Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός

Μέλος Ομοσπονδίας επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα