ΣυνεντεύξειςΠαναγιώτης Σκούφης: Παραμένω σαν απλός στρατιώτης...

Παναγιώτης Σκούφης: Παραμένω σαν απλός στρατιώτης…

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Μετά από μια πετυχημένη πορεία στην νευραλγική Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Άργους – Μυκηνών, ο Παναγιώτης Σκούφης είναι επόμενο να εξακολουθεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Δημήτρη Καμπόσου. Ανέλαβε τα ηνία της ΚΕΔΑΜ η οποία επί της ουσίας αποτελεί τη πύλη ανάπτυξης και διάδοσης πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε την ακόλουθη συνέντευξη που ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης παρέθεσε στον εκδότη της “Ενημερωσης της Περ. Πελοποννήσου” Κώστα Πρώιμο.

Κώστας Πρώιμος: Ποιό ήταν το αποτύπωμα που αφήσατε στην προηγούμενη θητεία σας ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ;

Παναγιώτης Σκούφης: Στην προηγούμενη θητεία μου, ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ βασίστηκα σε δύο πυλώνες: στη χρηστή διαχείριση και τον προγραμματισμό και εκτέλεση έργων με το δυνατότερο μικρό κόστος. Σε συνεννόηση πάντα με τον Δήμαρχο μας Δημήτρη Καμπόσο και με τη βοήθεια του διευθυντή της επιχείρησης αλλά και των υπόλοιπων Μηχανικών, σχεδιάσαμε πολλά έργα μικρά και μεγάλα ύψους δεκατεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να δώσουμε μελέτες σε μεγάλα Μελετητικά γραφεία παρά αξιοποιήσαμε το υπάρχον επιστημονικό δυναμικό του Δήμου μας, εν προκειμένω της ΔΕΥΑΑΡΜ. Αναλυτικότερα με ιδίους πόρους υδροδοτήσαμε με νερό Λέρνης την Κοινότητα Μοναστηρακίου – Μυκηνών. Σχεδιάσαμε, εγκρίναμε στο Δ.Σ. Της εταιρείας εντάξαμε και δημοπρατήσαμε την υδροδότηση του Κουτσοποδίου και Σκαφιδακίου, με νερό της Λέρνης. Κατασκευάσαμε εργοστάσιο αφαλάτωσης νερού του Αναβάλου, ώστε να εμπλουτίζουμε τις πηγές της Λέρνης και με αυτό τον τρόπο να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των δημοτών μας κατά τις περιόδους λειψυδρίας. Εντάξαμε την αλλαγή ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τον Βιολογικό στα προγράμματα “Φιλόδημος” και ”Αντώνης Τρίτσης”. Με ιδίους πόρους κατασκευάσαμε την αποχέτευση στους πεζόδρομους στο εμπορικό κέντρο, εν μέσω καραντίνας ώστε να μην ενοχλήσουμε τα καταστήματα και τους εμπόρους. Εντάξαμε το έργο των ομβρίων του Νοτίου τμήματος της πόλης του Άργους και της Νέας Κίου.
Το σπουδαιότερο όμως που θέλω να επισημάνω, είναι ότι καταφέραμε να εξαλείψουμε όλα τα χρέη της ΔΕΥΑΑΡΜ και να την φέρουμε σε κατάσταση κερδοφορίας χάρις στις άοκνες και συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου μας Δημήτρη Καμπόσου.

Κώστας Πρώιμος: Αναλάβατε στη συνέχεια, τον θεσμικό πυλώνα πολιτισμού του Δήμου Άργους – Μυκηνών υπό πρωτόγνωρες και αντίξοες κοινωνικές και υγειονομικές συνθήκες. Ωστόσο σε κάθε ευκαιρία θελήσατε να παρουσιάσετε έργο, δεν κλειστήκατε στο καβούκι σας. Να περιμένουμε σταδιακή κλιμάκωση των πολιτιστικών σας δράσεων αν όλα κυλήσουν ομαλά τον χειμώνα;

Παναγιώτης Σκούφης: Όταν ο δήμαρχος μου ανέθεσε την προεδρία της ΚΕΔΑΜ, όντως οι συνθήκες δεν ήταν καλές. Ζούσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, επικρατούσαν μέτρα κατά του κορωνοϊού και ήταν αδύνατο να παράξουμε έργο στα πολιτιστικά. Ο κόσμος ήταν φοβισμένος και πιεσμένος. Όταν στην αρχή του θερινής περιόδου καταλάβαμε ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται στον χώρο του Πολιτισμού με όλα τα μέτρα κατά του covid σχεδιάσαμε με την Καλλιτεχνική Επιτροπή το Φεστιβάλ Καλοκαιρού του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Καταφέραμε να διοργανώσουμε πολλές παραστάσεις, χορευτικές, θεατρικές, μουσικές, με κουκλοθέατρα και θέατρα Σκιών, ικανοποιώντας τις επιθυμίες μικρών και μεγάλων. Οι καλλιτεχνικές δράσεις μας, δεν περιορίστηκαν στην πόλη του Άργους παρά έλαβαν χώρα για πρώτη φορά και σε τοπικά διαμερίσματα. Προβάλαμε τοπικούς καλλιτέχνες τους οποίους εμπιστευτήκαμε, για να αποφορτίσουμε τους δημότες από την πίεση του εγκλεισμού αλλά και για να διώξουμε μέσω της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας το φόβο από το μυαλό τους. Η ανταπόκριση του κόσμου εκτιμήθηκε ώς μεγαλύτερη του αναμενόμενου σε όλα τα πολιτιστικά μας δρώμενα γεγονός που μας αναθαρρεί ώστε να συνεχίσουμε και τον χειμώνα αν όλα εν τέλει κυλήσουν ομαλά. Σίγουρα, έχουμε πολλά να κάνουμε…

Κώστας Πρώιμος: Ποιά ήταν τα κίνητρα για εσάς, ώστε να αποδεχτείτε τη θέση του προέδρου στην ΚΕΔΑΜ;

Παναγιώτης Σκούφης: Αποδέχτηκα τη θέση του Προέδρου της ΚΕΔΑΜ με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και των προσδοκιών που απορρέουν. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Τα στελέχη δεν καταξιώνονται από τη θέση που κατέχουν αλλά από τον αγώνα που δίνουν σε καθημερινή βάση. Μέλημα μου είναι να στηρίξω το έργο του Δημάρχου μέσω της ΚΕΔΑΜ και να παράξουμε πολιτισμό μέσα από τις δράσεις μας, υπό καλύτερες συνθήκες.

Κώστας Πρώιμος: Σε περίπτωση αιφνιδιαστικής διεξαγωγής εθνικών εκλογών υπάρχει περίπτωση να μας εκπλήξετε;

Παναγιώτης Σκούφης: Δεν είναι στα σχέδια μου αυτή τη στιγμή. Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Δημήτρη Καμπόσου και θα παραμείνω σαν απλός στρατιώτης για όσο αυτό χρειάζεται. Η συνδρομή μου και οι θέσεις μου στην Κοινωνία είναι γνωστές και δραστηριοποιούμαι όπου μπορώ να προσφέρω.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα