ΑθλητισμόςΝαύπλιο: Παλαμήδειος Άθλος 2021

Ναύπλιο: Παλαμήδειος Άθλος 2021

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 24 & 27-28/11/21 – Συμμετοχή της ΣΣΕ και ανάδειξη του σημαντικού ρόλου της σχολικής κοινότητας

Από τον Νοέμβριο του 2015 (με εξαίρεση το δύσκολο 2020), στις μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις του Ναυπλίου, εκτός από τον «Μαραθώνιο δρόμο», συγκαταλέγεται και η αγωνιστική άνοδος του κάστρου του Παλαμηδίου, ο «Παλαμήδειος Άθλος – Nafplio Castle Run», ένα μοναδικό στο είδος του αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα.

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ)

Την παραμονή των εκδηλώσεων Σάββατο 27/11/21 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η Λαμπαδηδρομία του Παλαμηδείου Άθλου με την Τιμητική Συμμετοχή για άλλη μια χρονιά της ΣΣΕ. Η πορεία των Λαμπαδηδρόμων ξεκινάει στις 16:30 από τις εγκαταστάσεις του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, από εκεί με σημεία διαδρομής και συμβολισμού: το Στρατόπεδο, το Λιοντάρι των Βαυαρών, το Νοσοκομείο Ναυπλίου στο Νοσηλευτικό Προσωπικό του οποίου είναι αφιερωμένη η Λαμπαδηδρομία, οι Λαμπαδηδρόμοι φτάνουν στο άγαλμα του Σταϊκόπουλου από όπου με τη δύση του ηλίου, στις 17:15, ξεκινά η άνοδος στο κάστρο του Παλαμηδίου από την είσοδο της 25ης Μαρτίου. Όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος φτάνει στην κορυφή του κάστρου, στις 17: 45, ο βωμός ανάβει και τα φώτα του κάστρου σβήνουν!

Δράση για την Σχολική Κοινότητα Δήμου Ναυπλιέων

Ο Παλαμήδειος Άθλος (και ο Μαραθώνιος Ναυπλίου) είναι από τα μοναδικά εκείνα αθλητικά γεγονότα που συνδυάζουν τον προορισμό με την υγεία της άσκησης, τον αθλητισμό με την συμμετοχή προσβάσιμη σε όλους, τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό στόχο της δια βίου άσκησης, την ευαισθητοποίηση και προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη των πολιτιστικών και ιστορικών αγαθών του τόπου μας. Τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν δεν επιτρέπουν την συμμετοχή της Σχολικής Κοινότητας στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του Παλαμήδειου Άθλου 2021. Ο Δήμος Ναυπλιέων θέλοντας να κρατήσει ζωντανή την αθλητική και εκπαιδευτική γιορτή αποφάσισε να διανείμει δωρεάν αναμνηστικό αθλητικό υλικό (τσάντα πλάτης και μπλουζάκι)σε όλους του Μαθητές και εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Ναυπλιέων. Η διάθεση του αναμνηστικού υλικού θα λάβει χώρα στο ΦΟΥΓΑΡΟ την Τετάρτη 24/11/21 με τμηματική έναρξη της δράσης: 12:00: Λύκεια -12:30: Γυμνάσια – 13:00: Δημοτικά (Δ,Ε & ΣΤ τάξη) 

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Την Κυριακή 28/11/21 από τις 11:00 σε συνεργασία με το Μουσικού Σχολείου Αργολίδας θα γίνει εκδήλωση  με το σύνολο των κρουστών υπό τον καθηγητή κ. Κοτζαμπάση Ευάγγελο συμβάλλοντας στην αγωνιστική προσπάθεια των συμμετεχόντων και δίνοντας μια ακόμη διαφορετική νότα στην αθλητική γιορτή.

Η Διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου, όπως κάθε χρόνο, στο κοινωνικό έργο του Συλλόγου «ΑμεΑ Αργολίδας».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα