ΆρθραΤον “τελειώνουν”...

Τον “τελειώνουν”…

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Του Κώστα Πρώιμου

To χάος και οι πολυδιάστατες επιπτώσεις της πανδημίας αναπόφευκτα έθεσαν σε δεύτερη μοίρα την πολιτική ανεπάρκεια αρκετών αιρετών σε όλα τα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο, η πολιτική ζωή και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που είθισται να τροφοδοτούν τις εξελίξεις καλά κρατούν.

Οι αιτίες και αφορμές ουκ ολίγες αν και έχουμε να διανύσουμε δρόμο μέχρι τις επόμενες εκλογές, (Νοέμβριος 2023) τα κέντρα λήψης αποφάσεων έχουν ήδη θέσει εκτός λίστας τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας.
Λίγο που οι σχέσεις του κ .Νίκα με τον Βουλευτή Κώστα Βλάση βρίσκονται στο ναδίρ, λίγο που οι ισορροπίες με το Μέγαρο Μαξίμου ανετράπησαν άρδην και δη με αυθαίρετες πρωτοβουλίες (μη τήρηση αρκετών συμφωνηθέντων πχ το Φυσικό Αέριο στην Αρκαδία) του Συστήματος Νίκα, λίγο η αβάσταχτη ελαφρότητα του ιδίου σε μείζονος σημασίας ζητήματα όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, τελικά πολύ δύσκολα ο μέχρι πρότινος εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας, θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στην εκλογική διάθεση και κρίση των απανταχού Πελοποννησίων.

Τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο Περιφερειάρχης – είναι πολλά, τα οποία αναζωπυρώνονται από την προκλητική και συνάμα εξόφθαλμα αναχρονιστική τακτική που εφαρμόζει η οποία θυμίζει αυταρχικό πολιτικάντη της δεκαετίας του ’50, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις κακές σχέσεις που διατηρεί ο ίδιος (πίσω από τις κουρτίνες) πλέον με τους περισσότερους Αντιπεριφερειάρχες.

Τα ανωτέρω καταδεικνύουν και επιτείνουν την σημαντική και ομολογουμένως πρόωρη φθορά του κ. Νίκα αφού μόλις διανύει το μέσον της πρώτης θητείας του. Συν τοις άλλοις συγκεκριμένοι δήμαρχοι που απολαμβάνουν μια διαχρονική δημοφιλία διαβλέπουν το τέλος της σταδιοδρομίας του κ .Νίκα επί της ουσίας να λαμβάνει χώρα νομοτελειακά πριν τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεδομένου ότι η όποια πρόθεση του να επαναδιεκδικήσει την Περιφέρεια εκτιμάται πάραυτα ως ανερμάτιστη και πολιτικά ανεδαφική… “Αναλογιστείτε ότι όλοι συστρατευτήκαμε και πέσαμε πάνω στον κ.Νίκα και όμως! Ο Μεσσήνιος δήμαρχος Καλαμάτας στον πρώτο γύρο έχασε οριακά από έναν Τατούλη ιδιαιτέρως αποδυναμωμένο που παρεμπιπτόντως αντιμετώπιζε όλο τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί για τα… μάτια του νυν Περιφερειάρχη, ο οποίος έχει δυσαρεστήσει με τη στάση του πολλούς και σημαντικούς υποστηρικτές του, οπότε καταλαβαίνετε”… δήλωσε με νόημα προσφάτως σε στενό κύκλο ομοϊδεατών γνωστός πολιτικός παράγοντας της Πελοποννήσου ο οποίος διατηρεί πολύ χαμηλό επικοινωνιακό προφίλ..

Αν και στην πολιτική τα πάντα μεταβάλλονται από λεπτό σε λεπτό για ευνόητους λόγους, η πρόθεση τόσο εχθρών όσο και φίλων είναι να τελειώσουν πολιτικά τον κ. Νίκα, αφού είναι γνωστό ότι η αδιαλλαξία καταστρέφει πάντα τον κάτοχό της αφού στρέφεται αίφνης εναντίον του…

ΥΓ. Ισχυρός εν ενεργεία πολιτικός πανεθνικής εμβέλειας και εκτοπίσματος ήδη σκέφτεται σοβαρά να προωθήσει στον Περιφερειακό θώκο και πάλι Μεσσήνιο συμπατριώτη και φίλο του, χωρίς να αποκλείει στέλεχος μεγάλης αναγνωρισιμότητας το οποίο χαίρει ευρύτερης Κομματικής υποστήριξης.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα