Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΣυνεντεύξειςΑναστάσιος Γανώσης: Είμαι ακόμη μαθητής και όχι δάσκαλος...

Αναστάσιος Γανώσης: Είμαι ακόμη μαθητής και όχι δάσκαλος…

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Η εκλογή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο πράγματι αποτέλεσε μια έκπληξη. Δηλώνει ακόμη μαθητής αν και με τις κινήσεις του στην πολιτική σκακιέρα κατάφερε να αιφνιδιάσει ακόμη και τους δασκάλους του. Αναμφισβήτητα έθεσε εαυτόν του στα “βαθιά νερά”προσώρας με τη σημαία του ανεξάρτητου.
Δεν απομένει παρά να αποδειχτεί στις επόμενες κάλπες αν οι ουκ ολίγοι ψηφοφόροι που τον ανέδειξαν στο παρελθόν θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του, επιπροσθέτως δικαιώνοντάς τον με τον καλύτερο τρόπο για τις ομολογουμένως τολμηρές επιλογές του.
Διαβάστε την ακόλουθη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ερμιονίτη Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου Αναστάσιου Γανώση στον εκδότη Κώστα Πρώιμο.

Κώστας Πρώιμος: Κύριε Γανώση, πως πάνε οι σπουδές σας; επιτρέψτε μου να ρωτήσω χαριτολογώντας, δεδομένου ότι είχατε χαρακτηρίσει σε προηγούμενη σας συνέντευξη την Περιφέρεια σαν Πανεπιστήμιο…

Αναστάσιος Γανώσης: Χαίρομαι που ξεκινάμε χαριτολογώντας και ελπίζω να μην έχω δώσει την εικόνα του αιώνιου φοιτητή στο περιφερειακό. Νομίζω μέρα με την μέρα τόσο εγώ όσο και άλλοι νέοι στον θεσμό συνάδελφοι έχουμε αποκτήσει πλέον πλήρη και ευρεία αντίληψη για την λειτουργία του β’βαθμού αυτοδιοίκησης. Έχουμε μπει στον τρίτο χρόνο της θητείας μας ως περιφερειακό συμβούλιο και πραγματικά η αξία του αυτοδιοικητικού αυτού θεσμού είναι τεράστια, καθώς με τα εργαλεία που διαθέτει και τις αρμοδιότητες που του αναλογούν δίνεται η δυνατότητα σε μια περιφερειακή αρχή να αλλάξει τα δεδομένα για ένα ολόκληρο τόπο δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου κάθε πολίτη.

Κώστας Πρώιμος: Αν και νέος στην πολιτική σκηνή, αποτολμήσατε άμεσα μια θαρραλέα πράξη. Αποφασίσατε να ανεξαρτητοποιηθείτε από τον μητρικό σας συνδυασμό την “Νέα Πελοπόννησο” του Πέτρου Τατούλη; Ποιά είναι η επόμενη σας κίνηση;

Αναστάσιος Γανώσης: Όπως έχω δηλώσει και κατά το παρελθόν με τον συνδυασμό που εκλέχθηκα, διαφωνήσαμε για το ύφος και τον τρόπο αντιπολίτευσης σε τέτοιο βαθμό που αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ, ώστε να μπορώ να λειτουργώ με την φωνή της πολιτικής λογικής που με διέπει. Πραγματικά τους ευχαριστώ για ό,τι μου προσέφεραν και εύχομαι καλή δύναμη στο έργο τους. Με τον κύριο Νίκα και την παράταξη του είμαι σε επικοινωνία και επαφή καθώς προερχόμαστε από τον ίδιο πολιτικό χώρο και η καθημερινή μας έννοια δεν είναι άλλη από την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είμαι ανοιχτός στο να συνεργαστώ και να φανώ χρήσιμος για την Περιφερειακή αρχή, εφόσον εισακούγονται οι προτάσεις μου και δρομολογούνται έργα που αφορούν την περιοχή μου και τον νομό μου. Με την λογική βέβαια της δημιουργικής διαφωνίας, αρχής που δίνει την αίγλη που αναλογεί σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα, δεν θα διστάσω να διαφωνήσω και να αντιπαρατεθώ. 

Κώστας Πρώιμος: Εκτιμάτε ότι η Πελοπόννησος βρίσκεται σε καλό Τουριστικό μονοπάτι; Είναι δεδομένο ότι οι απόψεις διίστανται.

Αναστάσιος Γανώσης: Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει αρκετή διαφωνία γύρω από την τουριστική πολιτική και στρατηγική που ακολουθεί η Περιφέρεια μας. Το αντικείμενο και η φύση του Τουρισμού έχει τόσο ευρύ φάσμα που δυστυχώς είναι δύσκολο να συγκεράσεις ιδέες, εικόνες ,κουλτούρες και ανάγκες κάθε περιοχής για να αναδείξεις ένα ενιαία αποδεκτό τουριστικό προϊόν. Στα θετικά της στρατηγικής τουρισμού αναγνωρίζω την προσπάθεια να “πουλήσει” τον προορισμό Πελοπόννησος και όχι απλά να αναδείξει τοπία και αρχαιολογικούς χώρους. Άν με ρωτάτε τι θα άλλαζα, θα προσέθετα ακόμα πιο ηχηρή παρουσία σε εκθέσεις συνδυάζοντας και το κομμάτι του real estate στον τουρισμό που χαρακτηρίζει έντονα την Πελοπόννησο.

Κώστας Πρώιμος: Είστε κάτοικος, δημότης και λάτρης της Ερμιονίδας, ενώ στην Ερμιόνη δραστηριοποιείστε και επιχειρηματικά. Προφανώς η πανδημία δεν έχει αφήσει και πολλά περιθώρια για έργα εν προκειμένω και στην διοίκηση Γεωργόπουλου… Ποιά είναι δική σας άποψη; Θα μπορούσαν να έχουν γίνει περισσότερα; Τι βαθμό θα βάζατε στα τοπικά αναπτυξιακά δρώμενα;

Αναστάσιος Γανώσης: Η πανδημία έχει σταθεί εμπόδιο στην γενιά μας να δημιουργήσει σε ρυθμούς που η ίδια θα όριζε και αυτό αντανακλάται και τα δυο αυτά χρόνια και στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Οι δήμοι που αλλάζουν διοικήσεις συνήθως θέτουν ως στοίχημα τα πρώτα χρόνια διοίκησης τους να κερδίσουν το παιχνίδι της καθημερινότητας, μέχρι να αποκτήσουν ευχέρεια να διαχειριστούν χρηματοοικονομικά και αναπτυξιακά προγράμματα για έργα. Στην Ερμιονίδα όμως τρέχουν σπουδαία αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως το αποχετευτικό Πορτοχελίου – Κρανιδίου,ο κόμβος στου Χαλκίδη που σύντομα θα ξεκινήσει, βελτιώσεις αθλητικών υποδομών, σύντομα θα υπογράφει και η κατασκευή ενός μεγάλου αθλητικού κέντρου στο Κρανίδι και τέλος μην ξεχνούμε την λειτουργία του ΣΜΑ που έδωσε μια ανάσα στην διαχείριση των απορριμμάτων. Πάντα υπάρχει περιθώριο για περισσότερα αφού εχθρός του καλού θα είναι πάντα το καλύτερο και κατ´αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να μάθει να αξιολογεί η κοινωνία το όραμα το σχέδιο και τα πεπραγμένα κάθε πολιτικής πρότασης από όπου και αν αυτή προέρχεται. Θα αρνηθώ να βαθμολογήσω καθώς εγώ είμαι ακόμα μαθητής και όχι δάσκαλος όπως εύστοχα προαναφέρατε.

Κώστας Πρώιμος: Σε λιγότερο από δύο χρόνια θα θα πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, Να περιμένουμε εκπλήξεις από εσάς;

Αναστάσιος Γανώσης: Έκπληξη νομίζω αποτέλεσε η εκλογή μου το 2019 στην περιφέρεια, άρα κάθε επόμενη μου ανάμειξη και διεκδίκηση σε εκλογές θα αποτελεί μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε δέχομαι προτάσεις από κάθε θεσμό τις οποίες μαζί με την ομάδα μου και τους ανθρώπους που πλαισιώνουμε ο ένας τον άλλο εξετάζουμε. Αντιμετωπίζω τις εκλογές ως ευκαιρία να ζητήσεις την εντολή να δημιουργήσεις, δεδομένο που αποτελεί την πηγή της φιλοδοξίας μου και καλώ την νέα γενιά να συμμετέχει έντονα σε κάθε επόμενη εκλογική διαδικασία.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα