Πέτρος Διολίτσης: "Ο Δημήτρης Καμπόσος δημιούργησε μια ισχυρή ΔΕΥΑΑΡΜ"

Πέτρος Διολίτσης: “Ο Δημήτρης Καμπόσος δημιούργησε μια ισχυρή ΔΕΥΑΑΡΜ”

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Αν και τα έργα μιλάνε από μόνα τους, ωστόσο το μοντέλο άσκησης διοίκησης και εξουσίας που εφαρμόζει ο Δημήτρης Καμπόσος τυγχάνει αυταπόδεικτα σημαντικής αποτελεσματικότητας εντός των ορίων του Δήμου Άργους Μυκηνών. Συν τοις άλλοις, ουδείς δήμαρχος έχει μακροημερεύσει έχοντας δε να επιδείξει ουσιαστικό και πολυδιάστατο έργο χωρίς να έχει διασφαλίσει στενούς και υψηλά καταρτισμένους συνεργάτες οι οποίοι πρωτίστως να μπορούν αλλά και να θέλουν να υλοποιήσουν τα οράματα που κακά τα ψέματα εν προκειμένω έθεσαν την πόλη του Άργους και την ευρύτερη περιοχή σταδιακά στην ευρωπαϊκή αναπτυξιακή χάρτα.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος σαφέστατα είναι ο οραματιστής πολιτικός και ο συνεντευξιαζόμενος Πέτρος Διολίτσης έναν εκ των επιτελικών παραγόντων που μέσω των αναπτυξιακών δράσεων της νευραλγικής ΔΕΥΑΑΡΜ αν μη τι άλλο θωρακίζουν τον δήμο απέναντι στις αμέτρητες προκλήσεις που επιφυλάσσει το εγγύς μέλλον.

Κ. Πρώιμος: Κύριε Διολίτση, ποιοί είναι οι εφετινοί τεχνικοί και αναπτυξιακοί στόχοι της ΔΕΥΑΑΡ-Μ;

Πέτρος Διολίτσης: Ο Δήμαρχος Αργούς Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος έχοντας μελετήσει με προσοχή τις ανάγκες που υπάρχουν σε θέματα υποδομών και κόντρα σε μία εποχή οικονομικής δυσπραγίας επέλεξε συγκεκριμένους τομείς και προχωράμε πλέον στην υλοποίηση των απαιτούμενων έργων εντάσσοντας με επιτυχία σημαντικά έργα υποδομών στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Το κύριο χαρακτηριστικό των έργων είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον αλλά και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. 1. Προμήθεια εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία μιας μικρής μονάδας αντίστροφης ώσμωσης (r.o.) στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών στην θέση Αμυμώνη της Δημοτικής ενότητας Λέρνης με συνολικό προϋπολογισμό του έργου είναι 1.221.400 ευρώ ενώ ο ωφελούμενος πληθυσμός που θα εξυπηρετηθεί με βελτιωμένες υπηρεσίες ύδρευσης από το συγκεκριμένο έργο, ανέρχεται σε 18.000 άτομα.

Επίσης η αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της ΕΕΛ Άργους – Ναυπλίου είναι ένα σημαντικότατο έργο που θα εξασφαλίσει την άριστη λειτουργία του βιολογικού,εξοικονομώντας χρήματα και προφυλάσσοντας το περιβάλλον.
Επίσης η αντικατάσταση του παλαιωμένου δικτύου ύδρευσης Άργους είναι ένα ακόμα σημαντικό έργο. Με το παρόν έργο προβλέπεται η αντικατάσταση τμημάτων των υφιστάμενων δικτύων, όπου έχουν εντοπιστεί φθορές, με σωλήνες αποδεκτής από τους διεθνείς κανονισμούς ποιότητας πόσιμου νερού. Επίσης για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του δικτύου προβλέπεται και η τοποθέτηση των απαιτούμενων συσκευών, όπως δικλίδες διακοπής και πιεζοθραυστικές βαλβίδες. Το συνολικό μήκος των αγωγών του δικτύου διανομής που προβλέπεται να εγκατασταθούν προς αντικατάσταση των υφιστάμενων, ανέρχεται στα 24.560 μ.

Κ. Πρώιμος: Αν και Μαθηματικός έχετε τεθεί επικεφαλής Δημοτικών υπηρεσιών (ΚΕΔΑΜ – ΔΕΥΑΑΡ-Μ) που είναι συνυφασμένες και άρρηκτα συνδεδεμένες με την ανάπτυξη και τον Πολιτισμό. Τελικά τα Μαθηματικά βρίσκονται παντού; Θα θέλατε να μας το αναλύσετε;

Πέτρος Διολίτσης: Είναι σε όλους γνωστή η φράση που υπήρχε στην είσοδο της Ακαδημίας Πλάτωνος «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω» που σημαίνει να μην εισέρχεται κανένας που δεν γνωρίζει Γεωμετρία. Στην Ακαδημία υπήρχαν διάφοροι επιστημονικοί τομείς με αντικείμενα μελέτης τη φιλοσοφία, τα μαθηματικά, τις φυσικές και τις πολιτικές επιστήμες.
Ο Πλάτωνας πίστευε ότι η γεωμετρία και τα μαθηματικά ήταν ο μόνος και ασφαλής δρόμος για να προσεγγίσει και να κατανοήσει κανείς τις υπόλοιπες επιστήμες. Τα μαθηματικά αποτελούν το διαχρονικό παράγοντα για την εξέλιξη και την ανάπτυξη της ανθρωπότητας σε όλους τους επιστημονικούς και φιλοσοφικούς τομείς. Οπότε ναι τα μαθηματικά βρίσκονται παντού και αυτό είναι κάτι μαγικό, που με κάνει να αγαπώ το επάγγελμά μου.

Κ. Πρώιμος: Θεωρείτε πως το μέλλον θα πρέπει να βρει στενά συνεργαζόμενους κυρίως τους όμορους δήμους στα ζητήματα της Κλιματικής Αλλαγής; Είναι αυτή η προσέγγιση εφικτή ενώπιον των κινδύνων της λειψυδρίας και της ερημοποίησης μεγάλων τμημάτων της αγροτικής παραγωγής;

Πέτρος Διολίτσης: Σίγουρα οι συνεργασίες μας κάνουν ισχυρότερους για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε δυσκολίας. Ειδικότερα στο ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής που βλέπουμε ήδη τα αποτελέσματά της, με παρατεταμένες ανομβρίες τους καλοκαιρινούς μήνες, υψηλές θερμοκρασίες και ακραία καιρικά φαινόμενα τον χειμώνα με όλο και πιο έντονες επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τις περιουσίες ή τις σοδειές τους και οικοσυστήματα καταστρέφονται θέτοντας σε κίνδυνο την ισορροπία της φύσης αυτό απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό και συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα. Η προνοητικότητα του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου, έθεσε σε εφαρμογή την υλοποίηση του εργοστασίου νερού το οποίο κατά τους μήνες που μας πλήττει η λειψυδρία, αξιοποιεί το νερό του Αναβάλου και μπορεί ολόκληρος ο Δήμος Άργους Μυκηνών να έχει πόσιμο καθαρό νερό. Εμείς είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε συνεργασίες αλλά με ισότιμους όρους και με συνεργάτες που τιμούν και εφαρμόζουν τις συμφωνίες τους.

Κ. Πρώιμος: Απομένουν λιγότερα από δύο χρόνια για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα θέσετε εκ νέου εαυτόν σας στην διάθεση των Αργείων δημοτών;

Πέτρος Διολίτσης: Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος είναι για μένα ο πιο επιτυχημένος Δήμαρχος που είχε ο Δήμος. Το όραμά του, η αγωνιστικότητα και η επιμονή του με εμπνέει και μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω την ενασχόλησή μου με την πολιτική. Θα βρίσκομαι στο πλευρό του και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση όπου και ακράδαντα πιστεύω πως θα γράψει ιστορία ως ο μακροβιότερος Δήμαρχος με τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καί βεβαίως πέτρο η φύση, δηλαδή η πραγματικότητα είναι μαθηματικα δομημενη, οπως πολύ σωστά υποστηρίζει ό πυθσγόρας καί σήμερα οί μαθηματικοί τό εξετάζουν κάπως καθυστερημένα φυσικά. Συνέχισε τό επιτυχές έργο σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα