ΣυνεντεύξειςΜια «όαση ναυπηγικής Τέχνης» στην Κοιλάδα

Μια «όαση ναυπηγικής Τέχνης» στην Κοιλάδα

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Οι εγκαταστάσεις του ευρισκόμενες στην όμορφη Κοιλάδα, συνθέτουν μια όαση ναυπηγικής τέχνης. Εκατοντάδες ξύλινα παραδοσιακά και μοναδικά σκαριά έχουν κατασκευαστεί με γνώμονα το ταλέντο, το μεράκι αλλά και την αέναη αγάπη για τη θάλασσα. Συνομιλήσαμε με τον κ. Ιωάννη Μπασιμακόπουλο – ιδιοκτήτη του ομώνυμου εμβληματικού καρνάγιου το οποίο δικαίως θεωρείται από τα πιο ξακουστά της Ελλάδας.

Κ. Πρώιμος: Είστε μια εμβληματική και ιστορική επιχείρηση. Ποια κίνητρα σας ωθούν ώστε να συνεχίζετε εις βάθος πολλών δεκαετιών;

Γιάννης Μπασιμακόπουλος: Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την σημερινή συνέντευξη και το ενδιαφέρον που δείχνετε για την επιχείρηση μας. Κύριο κίνητρο μας όλα αυτά τα χρόνια είναι η αγάπη μας για την θάλασσα και την ελληνική ναυτική παράδοση. Επιπλέον η ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά του yachting τουρισμού τα τελευταία χρόνια δημιουργούν τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου μας.

Κ. Πρώιμος: Πώς ξεκίνησαν όλα; Με ιδρυτή τον αείμνηστο πατέρα σας;

Γιάννης Μπασιμακόπουλος: Η εταιρεία μας Ι. Μπασιμακόπουλος Σια Ο.Ε. ιδρύθηκε από τον πατέρα μου Δημήτριο Μπασιμακόπουλο και λειτουργεί από το 1965 σαν μια οικογενειακή επιχείρηση καραβομαραγκών. Στο ναυπηγείο μας έχουν κατασκευαστεί πάνω από 400 ξύλινα παραδοσιακά σκαριά όλα αυτά τα χρόνια. Το 2000 η εταιρεία πέρασε στην δεύτερη γενιά και ακολούθησε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και εδαφικής επέκτασης με σκοπό την ενασχόληση με θέματα yachting. Σήμερα στο χώρο μας φιλοξενούνται περί τα 450 σκάφη όλων των τύπων από όλα τα μέρη του κόσμου.

Κ. Πρώιμος: Πόσοι ναυπηγοί παραδοσιακών σκαφών έχουν απομείνει; Εκτιμάτε ότι η συγκεκριμένη τέχνη θα διασωθεί;

Γιάννης Μπασιμακόπουλος: Δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια η ελληνική παραδοσιακή τέχνη έχει αφεθεί στην τύχη της, χωρίς καμία βοήθεια από την πολιτεία με αποτέλεσμα τα περισσότερα παραδοσιακά καρνάγια να έχουν οδηγηθεί σε κλείσιμο. Παρόλα αυτά, κάποιες μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιστέκονται και να διασώσουν αυτήν την τόσο θεμελιώδη τέχνη του τόπου μας.

Κ. Πρώιμος: Ποιες είναι οι σύγχρονες απαιτήσεις του πελατολογίου σας, δεδομένου ότι είστε από τα μεγαλύτερα καρνάγια της χώρας;

Γιάννης Μπασιμακόπουλος: Καθώς το πελατολόγιο μας ποικίλει, από κλασικά παραδοσιακά ξύλινα σκάφη έως και υπερσύγχρονα μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά η επιχείρηση μας δύναται να προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών προς ικανοποίηση όλων των αναγκών.

Κ. Πρώιμος: Οι τάσεις των πελατών σας αποτελούν βαρόμετρο. Ποια είναι τα μηνύματα για την προ των πυλών εφετινή τουριστική σαιζόν;

Γιάννης Μπασιμακόπουλος: Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους πελάτες μας είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για την φετινή σαιζόν. Όπως όλα δείχνουν το φετινό καλοκαίρι θα σημάνει την επιστροφή στην κανονικότητα όπως την γνωρίζαμε την προ covid εποχή.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα