ΕρευνεςΈρευνα: Θέλετε και ρεύμα για να πληρώνετε το… ρεύμα;

Έρευνα: Θέλετε και ρεύμα για να πληρώνετε το… ρεύμα;

Μηνάς Π.
Έρευνα Μηνάς Π.

Είναι κοινό “μυστικό” στη τοπική κοινωνία του Ναυπλίου οι συχνές – πυκνές διακοπές ηλεκτροδοτήσεις εξαιτίας των “άριστων” υποδομών που προσφέρει η ΔΕΔΔΗΕ σε υπερβολικά υψηλό αντίτιμο.

Σε ένα τόσο δημοφιλή προορισμό όπως το Ανάπλι η μόνη διακοπή που θα έπρεπε να συμβαίνει είναι όταν πατάμε τον διακόπτη από μόνοι μας, όπως γίνεται ακόμα και στο τελευταίο χωριουδάκι της Γερμανίας που αγνοούν την διακοπή ηλεκτροδότησης…
Αλλά όχι εδώ ήμαστε Ελλάδα κύριοι και κυρίες. Πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας (για όσους έχουν) θέλοντας και μή για να λειτουργούν εύρυθμα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις μας, να αναμένουμε ένα τριήμερο για να βγάλουμε τα σπασμένα και να αντιμετωπίζουμε το απόλυτο σκοτάδι με τους τουρίστες να μας κοιτάνε υπό το… ρομαντικό φως των κεριών…
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι (λιγοστοί) υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ και βλέπουμε το φως το αληθινό….

Διαβάστε τα παράπονα και τις δηλώσεις του εμπορικού κόσμου του Ναυπλίου για το χρόνιο πρόβλημα των διακοπών ρεύματος αλλά και για τις τιμές στις πρώτες ύλες που έχουν φτάσει σε εξωπραγματικές τιμές…

Κώστας Σταυροπουλος Modus cafe

Το τριήμερο της 25η Μαρτίου η τουριστική κίνηση ήταν ανάσα για όλη την πόλη του Ναυπλίου, ευτυχώς βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες αρκετά. Ο κόσμος είναι “μαζεμένος” γενικά στις παραγγελίες τους. Την ώρα της διακοπής του ρεύματος είχαμε δέκα παρέες και οι περισσότεροι σηκωθήκαν και φύγανε αμέσως. Είναι χρόνιο πρόβλημα πλέον και αντιμετωπίζουμε μεγάλες ζημιές στα ψυγεία, στα μοτέρ. Το καλοκαίρι, Αύγουστο – Σεπτέμβριο ήταν έντονο το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης και είχαμε διακοπές σχεδόν μέρα παρά μέρα… Ο λόγος όσο έχω μάθει είναι τα υπόγεια καλώδια, είναι στο ίδιο σημείο δεν μπορούν να τα βρουν; Οι λογαριασμοί όμως του ρεύματος αυξήθηκαν απίστευτα πολύ. Από 853 ευρώ το 2019 στα 2450 ευρώ σήμερα με 100 κιλοβατώρες λιγότερες από το 2019 και με έκπτωση 197 ευρώ… καταλαβαίνετε πόσο δύσκολα είναι να πρέπει να εργαστούμε χωρίς…ρεύμα. Μέσα σε μια ημέρα όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε έχουν αυξηθεί απίστευτα και προσπαθούμε να μην κάνουμε αύξηση στα προϊόντα μας.

Θεμιστοκλής Μακρής Πλεκτήριο Cafe

Είχαμε αρκετό κόσμο, πιο πολύ και από τις Απόκριες, ήταν και ο καιρός καλός… Το μαγαζί ήταν γεμάτο μέχρι την διακοπή του ρεύματος και μετά από ένα τέταρτο αναμονής οι περισσότεροι πελάτες σηκωθήκαν και φύγανε και όσοι είχαν μείνει δεν παράγγελναν… Μεγάλη ζημιά, ήταν το τριήμερο που το περιμέναμε, ήταν και τέλος του μήνα.. Ευτυχώς αν και ανεβοκατέβαινε η τάση δεν είχαμε καμία βλάβη στα μηχανήματα. Πλέον πληρώνω περίπου 3000 ευρώ παραπάνω από τους περσινούς λογαριασμούς ρεύματος. Πάνω από 60% αύξηση… Στο τιμοκατάλογο μας έχουμε κάνει αύξηση 10 – 20 λεπτά μόνο…

Πετρούλα Πολυχρονοπούλου Raspberry caffeine & alcohol

Ήταν αναμενόμενο να έχει τόσο κόσμο γιατί φαίνεται ότι με τη κρίση το Ναύπλιο είναι η πρώτη επιλογή. Απ την άλλη ήταν επίφοβη η κατάσταση με την ηλεκτροδότηση, έχει γίνει λίγο γραφικό το θέμα με τις διακοπές όσο το θυμάμαι από το 2017. Ειδικά για τα μπαρ ήταν η χειρότερη ώρα για να συμβεί. Όταν έγινε η διακοπή οι πελάτες περίμεναν μισή ώρα περίπου και άρχισαν να φεύγουν. Όσοι ελπίζανε ότι θα έρθει το ρεύμα μετά τη μια ώρα σηκωθήκανε και φύγανε και υπόλοιποι. Ήδη ο κόσμος παραγγέλνει συντηρητικά και ελάχιστοι κάνουν “υπερβάσεις” και κυρίως οι μικρότεροι σε ηλικία. Οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν αυξηθεί σχεδόν 50%…

Τις αυξήσεις προσπαθώ να τις απορροφήσω και να μην τις περάσω στο τιμοκατάλογο μου γιατί έχω πολύ προσωπική εργασία δική μου και λειτουργώ λιγότερες ώρες από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Μαρία Καλκανάκου Ψητοπωλείο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Το τριήμερο είχε αυξημένη κίνηση, η διακοπή με “έπιασε” στο κλείσιμο του μαγαζιού. Το πρωί που επέστρεψα το ψυγείο μου δεν άνοιγε… είχε γίνει θερμοθάλαμος. Θα το βρω το δίκιο μου αν κινηθώ νομικά; και πότε; Ποιος θα μου το αποζημιώσει; Φεβρουάριο μήνα με μια εβδομάδα που ήμουν κλειστά ήρθε ο λογαριασμός ρεύματος στα 900 ευρώ περίπου από 450-500 που πλήρωνα…

Πλέον με “τα δόντια” κρατάμε τη τιμή στο σουβλάκι περίπου στα 3 ευρώ (Στη Θεσσαλονίκη είναι στα 4 ευρώ εδώ και ένα μήνα περίπου). Το ηλιέλαιο για τις πατάτες το αγοράζαμε περίπου στα 20 ευρώ και έχει φτάσει τα 38! Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο σουβλάκι όπως καταλαβαίνετε… Έχουμε τρελές αυξήσεις από τις χαρτοπετσέτες, στα νερά, στις πίτες, στα κρέατα…Πραγματικά “μπαίνω μέσα”…. 30 χρόνια αυτό δεν το είχα ζήσει ποτέ μου

Δημήτρης Μπουγιώτης (υπεύθυνος Μediterraneo wine & deli)

Το Σαββατοκύριακο της 25ς Μαρτίου η επισκεψιμότητα στο Ναύπλιο ξεπέρασε και το τριήμερο των Αποκριών. Βέβαια το Σάββατο κατά τις 12 τα μεσάνυχτα, στο πικ της διασκέδασης για μαγαζιά εστίασης, μπαρ και κλαμπ του Ναυπλίου κόπηκε το ρεύμα. Αυτό δημιούργησε μεγάλη πρόβλημα και για δύο ώρες ήμασταν στο απόλυτο σκοτάδι. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως είδαμε μια τεράστια αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν δικαιολογεί τέτοιες αντι – επαγγελματικές ενέργειες μιας και πληρώνουμε βαρύ τίμημα στα ταμεία της ΔΕΗ.
Η διακοπή ήταν καθοριστική, η “χασούρα” ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ και το χειρότερο κατά τη γνώμη μου είναι η άσχημη εικόνα της πόλης που πέρασε προς τα έξω.
Θεωρηθήκαμε μπανανία χωρίς να φταίμε…

Διαβάστε τι δήλωσαν αποκλειστικά στην “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ¨ ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς και ο Γιώργος Γαβρήλος, την δήλωση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Ανδριανού προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα

Ανδρέας Πουλάς:

Εφιάλτης οι διακοπές ρεύματος για τους επαγγελματίες του Ναυπλίου.
Η κατάσταση με τις συχνές διακοπές ρεύματος στην περιοχή του Ναυπλίου τείνει να εξελιχθεί σε εφιάλτη τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους επισκέπτες. Τελευταίο χτύπημα στην εικόνα της πόλης και στο εισόδημα των επαγγελματιών η διακοπή που σημειώθηκε για δύο ώρες στις 12:30 το βράδυ της 27ης Μαρτίου, με τους πελάτες να αποχωρούν άρον- άρον και τους καταστηματάρχες απελπισμένους, να χάνουν έσοδα χιλιάδων ευρώ.
Έσοδα με τα οποία θα εξοφλούσαν τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ των τελευταίων μηνών και θα έπαιρναν μια οικονομική ανάσα εν μέσω του κύματος της ακρίβειας που μαστίζει την χώρα.
Η εμμονή της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των πάντων έχει οδηγήσει την μεγαλύτερη εταιρία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα στην πλήρη απαξίωση, με αποτέλεσμα την πλημμελή συντήρηση των δικτύων και την κατάρρευση τους.
Η ΔΕΗ πρέπει να επανακτήσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα τόσο τιμολογιακά όσο και οργανωτικά, να εκσυγχρονιστεί και να στελεχωθεί με το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό ώστε να εξασφαλίζει απρόσκοπτα φθηνή ηλεκτρική ενέργεια για όλους.

Γιώργος Γαβρήλος:

Θα πρέπει να διερευνηθεί και να δοθούν απαντήσεις από τη ΔΕΗ για τις συνεχείς διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή του Ναυπλίου. Την τελευταία περίοδο οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και στον αγροτικό κόσμο είναι πολύ μεγάλες. Το Σάββατο 26 Μαρτίου η διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην παλιά πόλη του Ναυπλίου προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ζημιά για τους επιχειρηματίες της εστίασης και της διασκέδασης. Η ΔΕΗ θα πρέπει να αποζημιώσει τους επιχειρηματίες, διαφορετικά η πολιτεία να διασφαλίσει ότι οι πληγέντες θα λάβουν κάποια αποζημίωση,πέρα από την χρονοβόρο και με οικονομικό κόστος οδό των δικαστηρίων.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των συχνών διακοπών ηλεκτροδότησης στο Ναύπλιο.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Συχνά παρατηρούνται διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή του Ναυπλίου και ιδιαίτερα στην παλιά πόλη. Χαρακτηριστικά, το Σάββατο 26 Μαρτίου περίπου στις 00.30 σημειώθηκε μία ακόμη διακοπή ρεύματος για μιάμιση και πλέον ώρα, και ενώ μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρισκόταν στα καταστήματα εστίασης και τουριστικού ενδιαφέροντος της πόλης.

Το πρόβλημα αυτό δημιουργεί εύλογη ανησυχία στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου για πολλούς από αυτούς η πλήρης αξιοποίηση της τουριστικής κίνησης είναι προϋπόθεση για την οικονομική τους επιβίωση.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

► Πού οφείλονται οι συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή του Ναυπλίου και με ποιες ενέργειες θα αντιμετωπιστούν».

Διαβάστε την δήλωση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου:

Ο προορισμός Ναύπλιο είναι πλέον αποδεκτό από όλους ότι βρίσκεται πολύ ψηλά αν όχι στην κορυφή των προτιμήσεων των επισκεπτών. Αν και βιώνουμε μία δύσκολη περίοδο για την κοινωνία (υγειονομικά – ενεργειακά – οικονομικά) ο Δήμος μας αποτελεί μία περιοχή που όχι μόνο είναι τόπος να ζούμε και να δημιουργούμε αλλά και να επιχειρούμε. Η απρόσκοπτη ενεργειακή τροφοδοσία είναι απαραίτητη και αδιαπραγμάτευτη. Οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε ώρες και ημέρες μεγάλης κίνησης και επισκεψιμότητας δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες οι οποίοι από τη μία αναγκάζονται να διακόψουν τη λειτουργία τους ενώ θα πρέπει να πληρώσουν τους ιδιαίτερα υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος και από την άλλη αφήνουν τον προορισμό Ναύπλιο απροστάτευτο με την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι πολίτες και οι επισκέπτες. Οι διαμαρτυρίες όλων είναι κάτι παραπάνω από δίκαιες.

Είμαι βέβαιος ότι οι αρμόδιοι θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να θωρακίσουν ενεργειακά το Δήμο μας έτσι ώστε τέτοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα