ΑργολίδαΕγκαίνια της Έκθεσης "1922-2022 Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει με το τραίνο στο Ναύπλιο"

Εγκαίνια της Έκθεσης “1922-2022 Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει με το τραίνο στο Ναύπλιο”

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ συνδιοργανώνουν την Έκθεση «1922-2022. Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει με το τραίνο» στο Βαγόνι του Μουσείου Παιδικής Ηλικίας “Σταθμός”.

Στο βαγόνι αυτό θα είναι στημένη από τις 2 Αυγούστου η έκθεση για τον Καραγκιόζη και άλλους αγαπημένους ήρωες του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών από τη συλλογή του «Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου» την οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής Γιάγκος Ανδρεάδης.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει στους κλασικούς μπερντέδες να παρελαύνουν οι αγαπημένοι ήρωες του ελληνικού θεάτρου σκιών: Ο Καραγκιόζης, ο Χατζηαβάτης, τα Κολλητήρια και η παρέα τους, ο Μεγαλέξαντρος και το φίδι, αρματολοί και κλέφτες, ο Μπαρμπαγίωργος και ο Βεληγκέκας.

Ένας ολόκληρος άψυχος κι όμως ζωντανός θίασος, από κατεργασμένο δέρμα, ζελατίνα ή σκαλιστό χαρτόνι, μέρος της συλλογής του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου

Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει από το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Τόπος» η δίγλωσση (ελληνική και αγγλική) πολύχρωμη έκδοση που παρουσιάζει την συλλογή ελληνικού θεάτρου σκιών του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου με τίτλο «Εγώ ο Καραγκιόζης. Κατάλογος για μια έκθεση»

Το κείμενο και η επιμέλεια είναι επίσης του καθηγητή Γιάγκου Ανδρεάδη και η μετάφραση στα αγγλικά της σκηνοθέτιδας Ιόλης Ανδρεάδη. Ενώ αποκλειστικός χορηγός της έκδοσης είναι η Βικτωρία Καρέλια η οποία και θα τιμηθεί για την συνεισφορά της κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Στις 21.00 θα έχουμε και την πρώτη παράσταση «Ο Καραγκιόζης αν- Ιχνευτής», καραγκιοζίστικη μεταγραφή του αρχαίου στατυρικού δράματος Ιχνευτές του Σοφοκλή.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα