Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΑργολίδαΝέα έργα ανάπλασης στην Ερμιόνη

Νέα έργα ανάπλασης στην Ερμιόνη

Ξεκίνησαν χθες, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023, οι εργασίες του έργου ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου στη βορειοδυτική είσοδο και η διαμόρφωση πεζοδρομίων έμπροσθεν των σχολικών κτηρίων της Α’/ θμιας Εκπαίδευσης στην Κοινότητα Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας, προϋπολογισμού 113.996,03 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Ειδικότερα, θα υλοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης της θαμνώδους βλάστησης και  απομάκρυνσης των διαφημιστικών πινακίδων με σκοπό την ανάδειξη της «Στροφής του Ιπποκράτη» και των σωζόμενων τμημάτων του αρχαίου υδραγωγείου στην βορειοδυτική πλευρά του βραχώδους λόφου.

Στη νοτιοδυτική πλευρά, θα διαμορφωθεί επίπεδος χώρος πλατείας, όπου θα τοποθετηθεί μνημείο για τον πεσόντα Υποσμηναγό με καταγωγή από την Ερμιόνη,  Μιχαήλ Δ. Παπαμιχαήλ. 

Επιπλέον, Θα κατασκευαστεί νέο πεζοδρόμιο σε συνέχιση του ήδη υπάρχοντος, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδρομή από το πηγάδι «Καλογερικό» μέχρι την είσοδο του κοιμητηρίου του οικισμού, ενώ κατά μήκος της   διαδρομής και επί της πλατείας θα τοποθετηθούν 8 νέοι φωτιστικοί στύλοι στο σημείο.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων με σταμπωτό δάπεδο στα σχολικά κτήρια της Α’/θμιας Εκπαίδευσης της Ερμιόνης για την ασφάλεια και την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών μαθητών και πολιτών.  

Η Δημοτική Αρχή μεριμνά για τις καλύτερες συνθήκες και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και των επισκεπτών στην Ερμιόνη, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη ολόκληρης της Ερμιονίδας αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμος.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα