Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΠεριφέρειαΠολιτικά παιχνίδια για την εξόντωση των ελαιοκαλλιεργητών στην Πελοπόννησο

Πολιτικά παιχνίδια για την εξόντωση των ελαιοκαλλιεργητών στην Πελοπόννησο

Τις τελευταίες ώρες, βλέπουμε να «παίζονται» πολιτικά παιχνίδια, ιδιαίτερα στη Μεσσηνία, επάνω στην καταστροφή της ελαιοκαλλιέργειας και την εξόντωση των ελαιοκαλλιεργητών στην Πελοπόννησο αναφέρει η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα και συνεχίζει:

Πρωταγωνιστές, οι υπεύθυνοι για τη δακοκτονία στην Πελοπόννησο, δηλαδή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Νίκας και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ.Αναστασόπουλος.

Περιδιαβαίνουν μάλιστα τους ελαιώνες, μαζί με τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ για την απογραφή των ζημιών και φωτογραφίζονται, δείχνοντας δήθεν την αγωνία τους για την καταστροφή της σοδειάς και συγχρόνως το ενδιαφέρον τους για τυχόν αποζημιώσεις, αλλά ποιούν τη νήσσα για τις εκκωφαντικές τους ευθύνες.

Πασχίζουν για άλλοθι, ενώ αυτοί είναι οι κυρίως υπεύθυνοι, διότι ολιγώρησαν στην ευθύνη τους, δηλαδή στην οργάνωση, σωστό προγραμματισμό, επιτήρηση και προμήθεια ικανού αριθμού κατάλληλων εντομοκτόνων τα οποία όπως ορίζουν οι ειδικοί επιστήμονες, θα καταπολεμούσαν αποτελεσματικά το δάκο της ελιάς.

Η συμπεριφορά τους, γίνεται ακόμη πιο προκλητική και πολιτικά ανέντιμη, όταν γνωρίζουν πως σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, ΔΕΝ αποζημιώνονται οι καταστροφές ούτε για το δάκο, ούτε για το γλοιοσπόριο, αφήνοντας ελπίδες στους αγρότες μας, πως θα μεριμνήσουν να αποζημιωθούν.

Σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας και κατάθεση σχετικών επερωτήσεων, όπου σας εφιστούσαμε την προσοχή, οι δικές σας απαντήσεις ήταν απολύτως καθησυχαστικές, διαβεβαιώνοντας τους Πελοποννησίους, πως υπάρχει μέριμνα για την καλή πορεία της δακοκτονίας και εκτιμήσεις για μία εξαίρετη χρονιά, χωρίς δακοπροσβολές στον ελαιόκαρπο ή άλλες ζημιές, ειρωνευόμενοι μάλιστα τους επερωτούντες.

Κατόπιν των ανωτέρω, πρέπει να απαντήσετε :

  1. Για ποιο λόγο δεν είχατε μεριμνήσει ως οφείλατε για την προμήθεια της απαραίτητης ποσότητας των κατάλληλων φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων;
  2. Τα φάρμακα για 3ο και 4ο ψεκασμό, από που τα προμηθευτήκατε και πότε τα χρησιμοποιήσατε;

Ζητώ αντίγραφα της αλληλογραφίας της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας για τη διεκδίκηση εγκαίρως των κατάλληλων φυτοπροστατετικών σκευασμάτων, καθώς και της σχετικής αλληλογραφίας για την προμήθεια αυτών, από άλλες Περιφέρειες της Χώρας πχ Κρήτη κλπ όπως μας διαβεβαιώσατε στο ΠΕ.ΣΥ.Π.

Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες, από τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, στο βωμό της ψηφοθηρίας και του λαϊκισμού, θυμίζουν το γνωστό, ο «δολοφόνος» επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος!

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα