ΑργολίδαΒγαίνουν τα τρακτέρ στο δρόμο...

Βγαίνουν τα τρακτέρ στο δρόμο…

Σήμερα στα γραφεία της “ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ” ΑΕΣ, στην Πυργέλα Αργους, συγκεντρώθηκαν πάλι οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και Σύλλογοι Αργολίδας, με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών της.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων μας αναγκάζει να κινητοποιηθούμε.

Αποφασίσαμε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, να βγάλουμε τα τρακτέρ στο δρόμο, με προσυγκέντρωση 11 η ώρα το πρωί στην Πυργέλα.

Θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους του Αργους, πού θα καταλήξει στην ΔΕΗ Αργους.

Τα αιτήματά μας είναι :

1. Αγροτικό πετρέλαιο στη μάνικα (σαν το ναυτιλιακό).

2. Αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ με πλαφόν 0,07 ευρω ανά KWH.

3. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές.

4. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

5. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος 300 ευρώ ανά στρέμμα, σε μια σειρά προϊόντα (πορτοκάλια, βερίκοκα) που έχουν πωληθεί κάτω από το κόστος παραγωγής παρότι φτάνουν στην κατανάλωση αρκετές φορές ακριβότερα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των απωλειών αγορών, του πολέμου στην Ουκρανία, ζημιές από καιρικά φαινόμενα, φαινόμενα αισχροκέρδειας σε παραγωγούς και καταναλωτές κλπ.

6. Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Να μην ισχύσει ο συμψηφισμός που αποφάσισε ο ΕΛΓΑ για την προκαταβολή ζημιάς 300 ευρώ/στρέμμα. Να προχωρήσει άμεσα η εκδίκαση των ενστάσεων με αποζημίωση στο πραγματικό ύψος της ζημιάς από τον παγετό σύμφωνα με την έκθεση της ΔΑΟΚ Αργολίδας.

7. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για έγκαιρες εκτιμήσεις – αποζημιώσεις.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα