ΣυνεντεύξειςΔημήτρης Ορφανός: Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για ένα Δήμο -...

Δημήτρης Ορφανός: Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για ένα Δήμο – πρότυπο

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Αγαπά τον τόπο που γεννήθηκε, ανδρώθηκε και δημιούργησε. Προεδρεύει στο Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου από το 2014, τυγχάνοντας αυταπόδεικτα την μακρόχρονη αποδοχή των συναδέλφων του. Αποφάσισε να θέσει τον εαυτό του στην πολιτική διάθεση των δημοτών του Δήμου Ναυπλιέων, καταθέτοντας το δικό του “Όραμα Δημιουργίας”.

Διαβάστε την ακόλουθη συνέντευξη που παρέθεσε ο έγκριτος Δικηγόρος και υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Ορφανός στην “Ενημέρωση της Περ, Πελοποννήσου”.

Κώστας Πρώιμος: Κύριε Ορφανέ, είστε δικηγόρος εγνωσμένου κύρους ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου. Ωστόσο αποφασίσατε σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα συνεπώς και για το Ναύπλιο να εμπλακείται στα “κοινά”. Ποια είναι για εσάς τα κίνητρα; Πολιτικά; ηθικά;

Δημήτρης Ορφανός: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι πολιτική πράξη και ο κάθε πολίτης που αποφασίζει να εκτεθεί στον αυτοδιοικητικό εκλογικό στίβο οφείλει να έχει “Πολιτική” για την λειτουργία του δήμου,τον οποίον διεκδικεί. Παράλληλα οφείλει να διαθέτει την “Ηθική” ώστε, όταν εκλεγεί, να φανεί συνεπής στον ψηφοφόρο του και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του άμεσα και παραγωγικά.
Στον Δήμο Ναυπλιέων όμως, στην παρούσα εκλογική περίοδο και με την παρούσα δημοτική αρχή, τα κίνητρα είναι πρωτίστως «ηθικά» γιατί δυστυχώς στον εν λόγω Δήμο ο εκλεγμένος αυτοδιοικητικός οφείλει να το αποδεικνύει καθημερινά.

► Μπήκατε εξαρχής στον προεκλογικό στίβο και ομολογουμένως τα πάτε καλά αν μη τι άλλο τηρουμένων των αναλογιών. Εκτιμάστε από τους παρατηρητές της τοπικής “πολιτικής σκηνής” ως ένας από τους σοβαρούς διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου. Εσείς τι περιμένατε μέχρι σήμερα; Προφανώς το έδαφος δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα – τουναντίον θα έλεγα…

Δημήτρης Ορφανός: Εκτός από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου του οποίου είμαι πρόεδρος από το έτος 2014 και τον οποίο αγαπώ και υπηρετώ, έχω και άλλη μία αγάπη η οποία ομολογουμένως προέκυψε τα τελευταία χρόνια και είναι η αγάπη μου για τον Δήμο Ναυπλιέων.
Είναι ο τόπος που γεννήθηκα, μεγάλωσα, έκανα οικογένεια, εργάσθηκα, πλήν όμως βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να πω, ότι έχει παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια και αυτό με πληγώνει αφάνταστα.
Ο Δήμος Ναυπλιέων αξίζει να γίνει ένας Δήμος πρότυπο.
Τώρα που ο Καλλικράτης, έδωσε διευρυμένες αρμοδιότητες, ο Δήμος έχει ρόλο στην διαμόρφωση της καθημερινή μας ζωής, όπως τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το πράσινο, την καθαριότητα, τις υποδομές και την ανάπτυξη.
Κυρίως έχει αποφασιστικό ρόλο στην ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης, για την μητέρα, τον εργαζόμενο και τους ηλικιωμένους. Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για να γίνει πράξη η χρηστή διοίκηση, η διαφάνεια και ο σεβασμός στον πολίτη.

► Επειδή η περιοχή είναι μικρή και λίγο – πολύ όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Θα ήθελα την άποψη σας, για τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, αλλά και για τον επιχειρηματία Κώστα Μάκαρη, καθώς αμφότεροι συνθέτουν όπως όλα δείχνουν το αντίπαλον δέος…

Δημήτρης Ορφανός: Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει τον κ. Κωστούρο και τον κ. Μάκαρη. Αφού με ρωτάτε όμως θα πω λίγα λόγια. Ο κ. Κωστούρος μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει υπηρετήσει τον Δήμο 12 περίπου χρόνια. Θεωρώ ότι μέσα σ’ αυτά τα χρόνια, ό,τι είχε να προσφέρει το έκανε. Είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα. Μετά από τόσα χρόνια μοιραία επέρχεται και η φθορά. Ο κ. Μάκαρης θεωρείται επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά δεν έχουμε δείγματά του στα κοινά.
Ευχή μου είναι να κάνουμε όλοι οι υποψήφιοι έναν τίμιο αγώνα και οι δημότες να κρίνουν και να εκλέξουν τον καλύτερο.

► Τι θα κάνετε εσείς για τους δημότες αλλά και τους κατοίκους του δήμου Ναυπλιέων που ενδεχομένως δεν μπορούν να πράξουν οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι δήμαρχοι; Γιατί κύριε Ορφανέ να ψηφίσουν εσάς;

Δημήτρης Ορφανός: Το να κατέβει κάποιος ως υποψήφιος Δήμαρχος την παρούσα χρονική στιγμή είναι πρόκληση. Ασφαλώς και δεν φοβάμαι τις προκλήσεις. Δεν αρκεί μόνο να ονειρευόμαστε, πράξεις χρειάζονται. Δεν θέλω να γίνω Δήμαρχος για να πάρω αλλά για να δώσω. Θέλω να πάρουν οι δημότες ικανοποίηση γι’ αυτό που θα προσφέρω εγώ και η παράταξή μου το «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα