ΠεριφέρειαΔήμος Ευρώτα: Αυτοψία Τατούλη στις πληγείσες περιοχές - Ανακάλεσε η Περιφέρεια τα...

Δήμος Ευρώτα: Αυτοψία Τατούλη στις πληγείσες περιοχές – Ανακάλεσε η Περιφέρεια τα έργα για αντιπλημμυρικά…

Με πρωτοβουλία του πρ.Περιφερειάρχη και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρου Τατούλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο του Δήμου Ευρώτα με τον Δήμαρχο κ.Δήμο Βέρδο, εκπροσώπων παρατάξεων, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και πολίτες.

Ο κ.Βέρδος έκανε μία εκτενή ενημέρωση σχετικά με τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα και κυρίως στις περιοχές του Βρονταμά έως το Έλος και τον Λεήμονα, στο τμήμα μεταξύ Σκάλας-Βλαχιώτη, στη Στεφανιά και στην περιοχή του Γερακίου από τις πρόσφατες πλημμύρες λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Οι καταστροφές προκλήθηκαν από το μεγάλο όγκο νερού όπου υπερχείλισαν τα ρέματα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό αφού η μεταλλική γέφυρα έμεινε αποκλεισμένη, να κλείσουν οι δρόμοι και να σημειωθούν κατολισθήσεις.

Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων αναφέρθηκαν σε ζημιές που υπέστησαν επιχειρήσεις, ελαιοκαλλιέργειες και θερμοκήπια ενώ οι παρόντες επιχειρηματίες αναφέρθηκαν στις καταστροφές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις τους.

Ο κ.Τατούλης τόνισε το διαχρονικό πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων στις περιοχές του Δήμου λόγω έλλειψης ενός μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου.

Ο κ.Τατούλης ενημέρωσε τον κ.Βέρδο και τους παρισταμένους ότι είχαν εξασφαλιστεί πόροι 2.500.000€ και ότι ως Περιφερειάρχης είχε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τη μελετητική ωριμότητα για την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος των αντιπλημμυρικών φαινομένων του Ευρώτα.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη είχε δημοπρατήσει τη συγκεκριμένη μελέτη, η οποία το 2019 που ο κ.Νίκας ανέλαβε την ευθύνη της Περιφέρειας ήταν στο στάδιο αξιολόγησης ανάδειξης αναδόχου.

Σε επανειλημμένες παρεμβάσεις των μελών της «Νέας Πελοποννήσου» από το 2019 μέχρι σήμερα σχετικά με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, την ανάδειξη του αναδόχου και την υπογραφή σύμβασης, ο κ.Νίκας και οι συνεργάτες του απαντούσαν ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται. Όπως αποδείχτηκε η απάντηση αυτή ήταν ένα μεγάλο ψέμα.

Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν προχώρησε η διαγωνιστική διαδικασία αλλά στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 17 Ιανουαρίου 2023 τα μέλη της παράταξης του κ.Νίκα ανακάλεσαν την προκήρυξη του διαγωνισμού για την Ανάθεση της μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΩ ΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΣΠΑΡΤΗΣ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ-ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ» π/υ 2.100.000 (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), με ΑΔΑ: ΩΝΖ97Λ1-ΜΨΧ!

Για την απόφαση αυτή υπήρξε έντονη αντίδραση από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που ανήκουν στις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα από την Ντίνα Νικολάκου και τον Γιώργο Πετρίτση από την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» καθώς και από τον Τάσο Μποζίκη από την παράταξη «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο», οι οποίοι καταψήφισαν τη συγκεκριμένη εισήγηση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την ανάκληση της μελέτης υπερψήφισε και ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ.Βερούτης, ο οποίος συμμετείχε ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και σε ερώτηση που του τέθηκε γιατί ανακαλείται η μελέτη, η απάντηση που έδωσε είναι ότι η μελέτη γίνεται από το Υπουργείο Υποδομών(!)

Ο Δήμαρχος, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ζήτησαν από τον κ.Τατούλη και τους εκπροσώπους της «Νέας Πελοποννήσου» που ήταν παρόντες να σταθούν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Δήμου και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μπορέσει επιτέλους να χρηματοδοτηθεί ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο για τον Δήμο Ευρώτα. Παράλληλα ζήτησαν την άσκηση πίεσης στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα έτσι ώστε άμεσα να καταγραφούν οι ζημιές και να καταβληθούν το συντομότερο δυνατόν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Στο Δημαρχείο του Δήμου Ευρώτα παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μιχάλης Σταματάκος, Μαργαρίτα Σπυριδάκου και Ντίνα Νικολάκου καθώς και το στέλεχος της «Νέας Πελοποννήσου» Γιάννης Μπουκουβάλας.

Στη συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές στις Δημοτικές Ενότητες Έλους, Λεήμονα, Βρονταμά, Σκάλας και Στεφανιάς.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα