ΆρθραΜιλάτε Ελληνικά; Για να δούμε...

Μιλάτε Ελληνικά; Για να δούμε…

Βαρίκος
Του Θοδωρή Βαρίκου

Νομίζω, ότι είμαστε εύστοχοι, στις εκτιμήσεις μας, σε όλα τα προηγούμενα κείμενά μας, διότι απλούστατα μας επιβεβαίωσαν τα γεγονότα, οι εξελίξεις των καταστάσεων, η καυτή πραγματικότητα, κοντολογίς η ίδια η ζωή, που δεν χαμπαριάζει από αναλύσεις, Πρότζεκτ, οράματα, και αμπελοφιλοσοφίες.

Και για να μη μιλάμε γενικά, και αόριστα, επιγραμματικά υπενθυμίζουμε: Για τον κορονοιό είχαμε γράψει, ότι η τους ξέφυγε ο ιός από τα εργαστήρια, η επίτηδες τον άφησαν να… φύγει για μείωση του πληθυσμού (παγκόσμιο διατροφικό και ασφαλιστικό πρόβλημα) με στόχο κατ, αρχήν… τα περήφανα γηρατειά. Και με αμέσως επακόλουθο στόχο, βέβαια, τα υπερκέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών. Και έτσι έρχεται, μόλις πριν τρεις ημέρες ο Αμερικανός διευθυντής (της pfizer) Έρευνας και Ανάπτυξης για Στρατηγικές Επιχειρήσεις και Επιστημονικό Σχεδιασμό Τζόρντον Γουόκερ, και τι λέει σε δημοσιογράφους, που τον βιντεοσκοπούσαν κρυφά; Ότι η εταιρεία θέλει να μεταλλάξει τον ιό, και να δημιουργήσει νέα εμβόλια, «γιατί ο κορονοιός είναι αγελάδα που προσφέρεται για άρμεγμα χρημάτων». Και πρόσθεσε: « οι ελεγκτές που δίνουν τις άδειες για εμβόλια και φάρμακα, όταν φεύγουν από τα πόστα τους, τους προσλαμβάνουμε στις φαρμακευτικές εταιρείες». Μόλις, όμως, του αποκάλυψαν, ότι είναι δημοσιογράφοι, τους είπε, αγανακτισμένος, ότι είναι ο ίδιος ο μεγαλύτερος… ψεύτης και τίποτα δεν είναι αλήθεια, από όσα είπε». Στην Αμερική γίνεται χαμός. Από την άλλη «ο Εβραίος θεσσαλονικιός» Αλμπερτ Μπουρλά (θυμάστε κάτι ψώνια θεσσαλονικείς, που τον παρακαλούσαν να τους τα δώσει με… εύνοια, φθηνότερα) τον φωνάζουν τώρα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να δώσει… εξηγήσεις για τις πανάκριβες τιμές των εμβολίων pfizer, και δεν τολμά να… ζυγώσει.

Ο Ζελένσκι και οι φίλοι του οι Δυτικοί (με μπροστάρηδες Αμερικάνους και Εγγλέζους) μάλλον, όπως προβλέψαμε πριν ένα χρόνο , πηγαίνει για τα βράχια. Η Ευρώπη πηγαίνοντας κόντρα στα συμφέροντά της, αφού η ηλίθια έφθασε να ανατινάζει τους Ρώσικους αγωγούς, που έπαιρνε φτηνό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, τώρα το πληρώνει περισσότερο από όλους, σε ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα, πρώτες ύλες – σε γεωργία, κτηνοτροφία. Η Ελλάδα βέβαια, ως εχθρική πλέον χώρα από τη Ρωσία, είναι με την πλάτη στον τοίχο. Πρώτον γιατί κουβάλησε όλο τον οπλισμό των νησιών μας στην Ουκρανία, που τα πουλάει σε άλλες χώρες, και δεύτερον λόγω της μεγάλης μείωσης των εξαγωγών μας και προς Ρωσία, το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας μπήκε… μέσα 35 δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω της αύξησης των εισαγωγών. Όσο για το καλάθι της νοικοκυράς (ας λέει ο Γεωργιάδης του νοικοκυριού, οι γυναίκες ψωνίζουν κυρίως) δεν βλέπω να έπεσαν οι τιμές κάτω, από αυτές που γράφαμε, πριν ενάμισι χρόνο. Η δεν είναι έτσι; Σχετικά με τις υποκλοπές, είχαμε προειδοποιήσει, σε ανύποπτο χρόνο, ότι ο βασιλιάς είναι… γυμνός , αφού δεν αφήνουν την ΑΑΔΕ ανεξάρτητη αρχή τηλεπικοινωνιών) να ενημερώσει βουλή (επιτροπή θεσμών και διαφάνειας) και αρχηγούς κομμάτων. Τη «γλίτωσε» με 156 ψήφους .Με 156 και ο Τσίπρας « πέρασε» και τις Πρέσπες – Μακεδονικό. Ο, τι έπαθε ο Τσίπρας θα πάθει και ο Μητσοτάκης. Το 156 είναι χρουσούζικος αριθμός. Οι άνθρωποι (οι σοβαροί, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς) δεν είναι μόνον… κουτάλι, μαχαίρι και πιρούνι – δεν είναι ζώα δηλαδή.

Λόγω προσωπικών … εκκρεμοτήτων τώρα θα ασχολούμαι πλέον με ουσιαστικά, ζωτικά και διαχρονικά προβλήματα της χώρας,(υπογεννητικότητα, πολιτισμός, γλώσσα , ερήμωση περιφερειών υπαίθρου, μετανάστευση νέων, αντικατάσταση… των Ελλήνων από ξένους κλπ) γιατί η πραγματικότητα με… φουντώνει. Η Ελλάδα άλλωστε, είναι βαθύτατα τριτοκοσμική χώρα και προκλητικά… αντιδημοκρατική. Δεν ισχύουν οι τρεις ξεχωριστές εξουσίες, – νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική. Όπως στις σύγχρονες δημοκρατίες, Τελεία και Παύλα.

‘Εχει συνέχεια και συνέπεια…

Αρχίζουμε με… το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας την αρχέγονη ελληνική γλώσσα. Εκείνοι που ελέγχουν τις λέξεις, είναι εκείνοι που δημιουργούν νέα… νοήματα, μας λέει η… μεταμοντέρνα πολιτική σκέψη, όπως λέει και ο Ντεριντά. Δηλαδή αυτοί που έχουν τη δύναμη να ονοματίζουν (να βγάζουν νέες λέξεις και νοήματα) από αυτών τα δάκτυλα κρέμονται τα νήματα – χορδές, ώστε οι κοινωνίες να χορεύουν στον ρυθμό τους και τους χορούς που θέλουν αυτοί. Βλέπε νέους όρους: Ισλαμοφοβία, Γυναικοκτονία αντί ανθρωποκτονία, ομοφοβία, (ομοφυλόφιλοι) τρανσοφοβία τρανς. Εν πάση περιπτώσει, από το 2017 καθιερώθηκε η 9η Φεβρουαρίου, ως ημέρα της Ελληνικής γλώσσας. Ξέρω ότι θα γίνουν εκπομπές και αφιερώματα για την Ελληνική και Κινέζικη γλώσσα, που είναι οι αρχαιότερες γλώσσες σε γραφή και μιλιούνται χιλιάδες χρόνια μέχρι σήμερα. Η Ελληνική έχει συνέχεια και συνέπεια και έχει αποδειχτεί από τους ποιο έγκυρους γλωσσολόγους. Όλα καλά μέχρι που πήγα στην κηδεία του τέως Βασιλιά, για να ιδώ από κοντά, τους γαλαζοαίματους ,ες του πλανήτη, πρώην και νυν. Εκεί που χώθηκα ανάμεσα σε Ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης άκουγα και το βράδυ και την επομένη τα ίδια: Η τέα Άννα Μαρία από το αρσενικό τέως, παρών ήταν και η υπουργός Λίνα Μενδώνη και παρών και η Ευγενία Μανωλίδου του Γεωργιάδη. Αναμένομεν την άφιξη του Χουάν…. Κάρλου. Ο αποθανόντας. Ο τέως εκλιπών. Της βασιλομήτωρ. Και βλέπουμε τη θέαση των . . . ταφών , ο και η σορός και του εκλιπών, ο τέως Κωνσταντίνος. Οι εξόδοι. Φυτεύτηκαν… αυτοφυή δένδρα στο Τατόι (φανταστείτε αν δεν ήταν αυτοφυή) συνοδευόμενος από τη Βασιλομήτωρ. Αυτούς δεν θαυμάζετε; Πηγαίνετε από πίσω τους να μάθετε σωστά Ελληνικά. Καλά τα υπουργεία Παιδείας ασχολούνται με καμιά ΜΚΟ του Σόρος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καμιά χρηματοδότηση – Όχι θα κάτσουν να σκάσουν.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα