ΠεριφέρειαΗμερίδα: «Η εγκατάσταση βαρέως τύπου βιομηχανικών ΑΠΕ στο Μαίναλο και την ευρύτερη...

Ημερίδα: «Η εγκατάσταση βαρέως τύπου βιομηχανικών ΑΠΕ στο Μαίναλο και την ευρύτερη Πελοπόννησο και οι επιπτώσεις τους στην τοπική οικονομία και κοινωνία»

Κατόπιν έγκρισης των αδειών εκ μέρους της ΡΑΕ για την εγκατάσταση βαρέων βιομηχανικών ΑΠΕ σε μεγάλο μέρος του Μαινάλου και σε πολλές ακόμα ευαίσθητες περιοχές της Πελοποννήσου και ενόψει του ορατού κινδύνου να μετατραπεί ο χαρακτήρας της Πελοποννήσου από περιοχή ήπιου τουρισμού σε ένα τεράστιο βιομηχανικό αιολικό πάρκο με όλα τα αρνητικά επακόλουθα, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, συμμετέχει ενεργά και σας καλεί στην εκδήλωση του Δικτύου Φορέων και Πολιτών Πελοποννήσου που συνδιοργανώνει με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, συλλόγους, συλλογικότητες, επιχειρήσεις και πολίτες με θέμα:

«Η εγκατάσταση βαρέως τύπου βιομηχανικών ΑΠΕ στο Μαίναλο και την ευρύτερη Πελοπόννησο, και οι επιπτώσεις τους στην τοπική οικονομία και κοινωνία»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου και ώρα 5 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Α’ ΜΕΡΟΣ – Ομιλητές :
Μαρία Καραμανώφ – Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ. και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Θέμα εισηγήσεως: «Οι πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις για τις ΑΠΕ στο εθνικό και ενωσιακό δίκαιο»

Βασίλης Λύκος – Αναλυτής Βιολόγος – Διδάκτωρ Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης.
Θέμα εισηγήσεως : «Η Διαχείριση των φυσικών μονοπωλίων στην Ελλάδα»

Άκης Παπασαράντης – Εκπρόσωπος του Πανελλαδικού Δικτύου Συλλογικοτήτων για την Ενέργεια, Μέλος της Κίνησης για την Προστασία των Νησίδων.
Θέμα εισηγήσεως: «Ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά βιομηχανικού τύπου: Ψευδο-σύμβολα μετάβασης σε πράσινη φθηνή ενέργεια»

Κωνσταντίνος Μαρινάκος–Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.
Θέμα εισηγήσεως: «Οι επιπτώσεις των βιομηχανικών ΑΠΕ στην ήπια τουριστική ανάπτυξη»

Β’ ΜΕΡΟΣ:
Ανοιχτή συζήτηση – Ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς του απευθείας στους ομιλητές.

Τις παρουσιάσεις και την συζήτηση θα συντονίσει ο Κων/νος Μαρινάκος, Επίκουρος Καθηγητής Παν/μιου Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου

Πληροφορίες εκδήλωσης: ιστοσελίδα: dfkpp.anoixtodiktyo.gr

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα