ΑργολίδαΚώστας Μάκαρης: "Ένα ακόμη χαμένο τριήμερο για το Τολό και τις επιχειρήσεις"

Κώστας Μάκαρης: “Ένα ακόμη χαμένο τριήμερο για το Τολό και τις επιχειρήσεις”

Όπως αποδεικνύεται από την πραγματικότητα, το Brand name Tolo, οι Επιχειρήσεις του και η Τοπική Οικονομία θα πληρώσουν υπερβολικό και άδικο κόστος για να καλυφτούν οι ζημιές από τον ερασιτεχνισμό που επέδειξε η δημοτική αρχή Κωστούρου στην έγκαιρη ολοκλήρωση των αναγκαίων (από δεκαετίας) έργων αναπλάσεων.

Η προπαγάνδα των χρηματοδοτούμενων με δημοτικό χρήμα φιλικών ΜΜΕ δεν είναι αρκετή για να εξισορροπήσει τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμε ζημιές που έχουν προκληθεί από την ολιγωρία που επιδεικνύεται στην ολοκλήρωση των έργων που προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.
Ένα ακόμη τριήμερο, το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, παρά τις προβλεπόμενες εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, χάνεται. Είναι το τέταρτο, από την στιγμή που ο απερχόμενος δήμαρχος παρουσίασε με θριαμβολογίες τις μακέτες, του καθυστερούμενου να εκτελεστεί έργου ανάπλασης (και των συνακόλουθων εργασιών). Και βέβαια δεν υπολογίζουμε τα Σαββατοκύριακα που καταγράφουν διψήφιο αριθμό χαμένων ευκαιριών.

Τους τελευταίους μήνες, οι επισκέπτες φτάνουν μέχρι το Ναύπλιον, βρίσκουν το Τολό «κλειστό λόγω έργων» και οδηγούνται προς το Άστρος και άλλους προορισμούς. Οι δοκιμαζόμενοι επιχειρηματίες αισθάνονται την οικονομική αιμορραγία και συγχρόνως αδυνατούν να προγραμματίσουν προσλήψεις προσωπικού, συμβόλαια με Τουριστικούς πράκτορες και την ένταξή τους σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης που περνούν μέσα από τράπεζες και ανάληψη οικονομικών υποχρεώσεων.

Προκύπτει λοιπόν τα ερωτήματα.

► Η δημοτική αρχή Κωστούρου που αποφάσισε την εκτέλεση του αναγκαίου αυτού έργου με καθυστέρηση 10 ετών, όταν το ξεκίνησε δεν μπορούσε να προβλέψει ένα πρόγραμμα εργασιών ώστε το τουριστικό Τολό να μη μετατραπεί σε βομβαρδισμένη εμπόλεμη περιοχή;
► Η δημοτική αρχή Κωστούρου γιατί δεν πιέζει τους εργολάβους να επιταχύνουν την εκτέλεση των συμβατικών τους υποχρεώσεων;

Είναι θέμα ανικανότητας, ολιγωρίας ή για διάφορους λόγους δεν μπορούν να ασκήσουν την πρέπουσα πίεση;
Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, διαμαρτύρεται για την οικονομική ζημιά της περιοχής και των επιχειρηματιών και δηλώνει ότι, «αν κάποιοι πληττόμενοι δημότες διεκδικήσουν αστικές αποζημιώσεις από την Δήμο, λόγω αποδεδειγμένων ευθυνών της ηγετικής του ομάδος, θα ζητήσει με τη σειρά της οι αποζημιώσεις να καταβληθούν από την προσωπική περιουσία των υπευθύνων για τις καθυστερήσεις αιρετών».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα