Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑργολίδαΟ Γ. Ανδριανός στη διημερίδα με θέμα "Το παιδί ως θύμα βίας"

Ο Γ. Ανδριανός στη διημερίδα με θέμα “Το παιδί ως θύμα βίας”

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στη διημερίδα με θέμα «Το παιδί ως θύμα βίας» που διοργάνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας– Νοσηλευτική Μονάδα Άργους με την υποστήριξη της 6ης ΥΠΕ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον πολυχώρο Fougaro στο Ναύπλιο.

Ο κ. Ανδριανός στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την 6η ΥΠΕ, το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων, όλες και όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση αυτής της εξαιρετικά σημαντικής και επίκαιρης διημερίδας.

Και έχει ξεχωριστό συμβολισμό και σημασία ότι η διημερίδα αυτή συνέπεσε με την ορκωμοσία των 2 από τους 3 παιδιάτρους που διορίστηκαν στις νοσηλευτικές μονάδες της Αργολίδας, ενώ έπονται και οι άλλες 11 μόνιμες θέσεις γιατρών για την ενίσχυση του Νοσοκομείου στο Ναύπλιο και το Άργος.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια περιστατικά βίας με θύματα παιδιά έρχονται ολοένα και πιο συχνά στη δημοσιότητα. Δύσκολα μπορεί κανείς να αποφανθεί αν αυτό το φαινόμενο καταδεικνύει ότι γενικά η βία κατά των παιδιών έχει ενταθεί συνολικά, ή αντιθέτως ότι η ευαισθησία του κοινωνικού συνόλου φέρνει πλέον επιτέλους αυτά τα περιστατικά στο φως, το σίγουρο πάντως είναι πως η ευθύνη όλων μας είναι σαφής: Χρειάζεται μια ολομέτωπη, οργανωμένη, αποτελεσματική και μακρόπνοη προσπάθεια για τη ριζική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος που σημαδεύει συχνά ανεξίτηλα τις ψυχές των παιδιών μας.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, σ’ αυτόν τον αγώνα κανείς δεν περισσεύει. Και βασική προϋπόθεση επιτυχίας είναι η επιστημονική γνώση και η διεπιστημονική προσέγγιση.

Χαίρομαι γι’ αυτό ιδιαίτερα γιατί η διημερίδα αυτή είναι οργανωμένη πάνω σ’ αυτή τη λογική, και είναι βέβαιο ότι θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν στέρεες γνώσεις γι’ αυτό το πολυεπίπεδο πρόβλημα, να σχεδιάσουν και να συντονίσουν στρατηγικές αντιμετώπισης στο πεδίο της ευθύνης τους, και να ενισχύουν με τεκμηριωμένα δεδομένα την ευαισθητοποίησή τους.

Με την ευχή αυτή η προσπάθεια να έχει συνέχεια όπως απαιτεί το πιεστικό αυτό ζήτημα, για μια ακόμη φορά θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτή τη διημερίδα».

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα