ΑργολίδαΣυνάντηση Γιώργου Γαβρήλου με το ΔΣ του ΤΟΕΒ Ασίνης - Δρεπάνου

Συνάντηση Γιώργου Γαβρήλου με το ΔΣ του ΤΟΕΒ Ασίνης – Δρεπάνου

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τα μέλη του ΔΣ του ΤΟΕΒ Ασίνης-Δρεπάνου και να ανταλλάξουμε σκέψεις και προτάσεις για την προοπτική των καλλιεργειών και της άρδευσης στην περιοχή ευθύνης του. Παρά τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση, το απαρχαιωμένο δίκτυο διανομής ύδατος και οι μη επικαιροποιημένες καταστατικές διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των Οργανισμών, το ΤΟΕΒ Ασίνης-Δρεπάνου λειτουργεί με νοικοκυρεμένα τα οικονομικά του και με ένα σχεδιασμό βελτίωσης των υποδομών του, που καθιστά βιώσιμη και αναπτυξιακή τη παρουσία του. Ήδη προχωρά η ανανέωση του αντλιοστασίου του και προγραμματίζεται η ένταξη ανανέωσης του δικτύου του σε κάποιο από τα νέα προγράμματα. Ωστόσο, έκδηλη είναι η αγωνία των αγροτών για την αύξηση του κόστους των καλλιεργητικών εφοδίων, για την αύξηση της τιμής της ενέργειας και για την ανάγκη εναλλακτικών και φθηνότερων μορφών παραγωγής ενέργειας, για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, που να μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ζημιές, για τις πολιτικές που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα έλλειψης εργατών γης και για την ανάγκη δημιουργίας ενός Κρατικού Πιστοποιημένου Κέντρου Φυτωρίων, που θα βοηθήσει στην ανανέωση και στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.

Είχα τη δυνατότητα να παρουσιάσω κάποιες προσωπικές μου σκέψεις, αλλά και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο, με στήριξη του πρωτογενούς τομέα και με πολιτικές που θα μειώνουν τα κόστη παραγωγής του σύγχρονου αγρότη.

Ο διάλογος θα είναι συνεχής και θα αγωνιστούμε να στηρίξουμε τον αγροτικό τομέα, που είναι και ο βασικός πυλώνας εισοδήματος για την Αργολίδα.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα