ΑργολίδαΔΕΥΑΑΡΜ: Ξεκινούν έργα αναβάθμισης ποιότητας και εξοικονόμησης νερού

ΔΕΥΑΑΡΜ: Ξεκινούν έργα αναβάθμισης ποιότητας και εξοικονόμησης νερού

Υπογράφηκαν σήμερα μεταξύ της Δ.Ε.Υ.ΑΡ.Μ. και των 2 αναδόχων οι συμβάσεις των δύο (2) υποέργων, 100% χρηματοδοτούμενων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», στον Άξονα προτεραιότητας 14: «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)». Η πράξη χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών & Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ κ. Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε, πως πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση των έργων, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του νερού και θα περιορίσουν στο μέγιστο την κατασπατάληση του νερού σε μια εποχή που η εξοικονόμησή του είναι πιο επιβεβλημένη παρά ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Έργο: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ” Συνολικός προϋπολογισμός μετά την διαγωνιστική διαδικασία: 708.056,20€ με Φ.Π.Α.

Με το παρόν έργο θα γίνει η αντικατάσταση τμημάτων των υφιστάμενων δικτύων, όπου έχουν εντοπιστεί φθορές, με νέους σωλήνες σύμφωνους με τους διεθνείς κανονισμούς ποιότητας πόσιμου νερού. Επίσης για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του δικτύου προβλέπεται και η τοποθέτηση των απαιτούμενων συσκευών, όπως δικλίδες διακοπής και πιεζοθραυστικές βαλβίδες. Το συνολικό μήκος των αγωγών του δικτύου διανομής που προβλέπεται να εγκατασταθούν προς αντικατάσταση των υφιστάμενων, ανέρχεται στα 24.560 μ.

  • Προμήθεια: “ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ” Συνολικός προϋπολογισμός μετά την διαγωνιστική διαδικασία: 510,262.48 € με Φ.Π.Α.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Είκοσι δύο (22) Τοπικών Σταθμών Ελέγχου (Τ.Σ.Ε.) για την παρακολούθηση όλων των κρίσιμων παραμέτρων (παροχή, στάθμη) στις υποδομές του δικτύου των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Μέσω των σταθμών αυτών θα αυξηθούν οι σταθμοί παρακολούθησης των απωλειών του δικτύου και η Υπηρεσία θα οδηγηθεί στην αποδοτικότερη λειτουργία του, μειώνοντας δραστικά περαιτέρω κατασπαταλούμενο νερό.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα