ΑργολίδαΣυνάντηση Ψυχογυιού με Μάνια Δεδέα για τα προβλήματα των επαγγελματιών Τολού

Συνάντηση Ψυχογυιού με Μάνια Δεδέα για τα προβλήματα των επαγγελματιών Τολού

Το Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού συνάντησε την Τετάρτη 29 Μαρτίου ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Παναγιώτης Ψυχογυιός, ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς με την πρόεδρο κ. Μάνια Δεδέα και μέλη του Δ.Σ για την νέα τουριστική σεζόν που ξεκινάει, για τα προβλήματα των επαγγελματιών αλλά και τις προτάσεις του Συλλόγου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις με την αδυναμία πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία και τραπεζικό δανεισμό, η μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των επισκεπτών που δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια κέρδους στους επαγγελματίες, το κόστος ενέργειας και η ακρίβεια, η έλλειψη προσωπικού, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση απαραίτητων έργων υποδομής που θα βοηθήσουν στην περεταίρω ανάπτυξη της περιοχής, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τουρισμός εμπειρίας που θα ενισχύσει το εισόδημα των επαγγελματιών, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, το μεγάλο ζήτημα της διάβρωσης των ακτών καθώς και η αγωνία των επαγγελματιών για την έγκαιρη αποπεράτωση των εργασιών στους κεντρικούς δρόμους του Τολού, με σκοπό να μην υπάρξει περεταίρω πλήγμα ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Όπως ανέφερε ο κ.Παναγιώτης Ψυχογυιός

”Ο κλάδος του τουρισμού στην περιοχή δημιουργεί διαχρονικά εισόδημα, απασχόληση, εισροή συναλλάγματος και επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα όλες τις πλευρές της ζωής στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, καθώς διαχέεται και σε άλλους τομείς του επιχειρείν, άρρηκτα συνδεδεμένων μαζί του (πρωτογενής τομέας και μεταποίηση).

Όλα αυτά τα χρόνια από την θέση του πρόεδρου της Επιτροπής Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αργολίδας προσπάθησα να σταθώ δίπλα στα αιτήματα των ανθρώπων του τουρισμού, να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε μαζί προτάσεις που θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος.

Είναι ώρα επιτέλους η κυβέρνηση να αναλάβει ουσιαστική δράση και πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων που αυτή τη στιγμή απασχολούν την τουριστική μας αγορά, σταματώντας πια να κρύβεται πίσω από τα νούμερα και τους αριθμούς, για τους οποίους η συμβολή της είναι μηδενική.”

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα