ΕλλάδαΓ. Διδασκάλου: Τα έργα στην Ακρόπολη δεν ήταν "πρόσχημα για αυθαίρετους σχεδιασμούς"

Γ. Διδασκάλου: Τα έργα στην Ακρόπολη δεν ήταν “πρόσχημα για αυθαίρετους σχεδιασμούς”

Σε ένα οικουμενικό, εμβληματικό μνημείο, με όραμα, σχέδιο, επιστημονική τεκμηρίωση και πάνω από όλα σεβασμό στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά καταφέραμε να αναβαθμίσουμε την προσβασιμότητα για όλους αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και συνεχίζει:

Τα τελευταία 4 χρόνια, με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, τα στελέχη του ΥΠΠΟΑ και τα εξαιρετικά μέλη των Κεντρικών Συμβουλίων, έγιναν σπουδαία βήματα. Με μια δέσμη έργων και δράσεων ο ιερός βράχος της Ακρόπολης έγινε προσβάσιμος για όλους, τα μνημεία αναδείχθηκαν και η συνολική προσπάθεια επαινέθηκε από την UNESCO.

Τόσο καιρό, πιστοί στον στόχο μας, δεν απαντούσαμε σε όλες αυτές τις «επιθέσεις».

Σήμερα όμως πρέπει να απαντήσουμε σε εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσαν να μας “λερώσουν” με τις λάσπες τους, να «δολοφονήσουν» σοβαρούς και καταξιωμένους επιστήμονες για τη συμβολή τους σε αυτή την προσπάθεια, να απαξιώσουν και να μηδενίσουν το έργο που καθημερινά τα στελέχη του ΥΠΠΟΑ επιτελούν.

Εκείνους που δεν δίστασαν να μας διαβάλουν στα πολιτιστικά φόρα του εξωτερικού με τα τοξικά τους λόγια.

Με την επίσημη ανακοίνωσης της UNESCO για τις επεμβάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ακρόπολη δικαιώνονται όλες και όλοι που, παρά τις κραυγές και τις επιθέσεις, άντεξαν, πιστοί στο καθήκον τους, συνέχισαν και σήμερα επιβραβεύονται για όλα όσα προσφέρουν στην χώρα από τη θέση ευθύνης τους.

Ευτυχώς ή δυστυχώς οι πλευρές της ιστορίας είναι δύο, και είμαι πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε διαχρονικά στη σωστή.

Ας ελπίσουμε ότι «εκείνοι» θα ζητήσουν μια συγνώμη, έστω και τώρα, από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για τη ζημιά την οποία κάνουν στην χώρα μας διαχρονικά, συστηματικά και μεθοδευμένα.

Εμείς θα συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Σταθερά. Τολμηρά. Μπροστά…

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα