ΚορινθίαΓ. Ψυχογιός: Να πληρωθεί άμεσα η ενίσχυση για τη σταφίδα - Να...

Γ. Ψυχογιός: Να πληρωθεί άμεσα η ενίσχυση για τη σταφίδα – Να σταματήσει ο εξευτελισμός των παραγωγών

Συνεχίζεται 0 εμπαιγμός και η κοροϊδία στους σταφιδοπαραγωγούς από την κυβέρνηση της Ν.Δ που εδώ και μήνες δεν έχει πληρώσει την συνδεδεμένη ενίσχυση. Μια ενίσχυση που καθιερώθηκε το 2017 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και καταβαλλόταν πλήρως και πολύ νωρίτερα στους παραγωγούς κάθε χρόνο.

Και μάλιστα τη στιγμή που η τιμή της είναι εξευτελιστική στα 0,60 λεπτά, σημαντικές ποσότητες παραμένουν αδιάθετες στις αποθήκες, τιμολόγια απλήρωτα από μεσάζοντες και εμπόρους προς τους αγρότες και η ενίσχυση de minimis που αναμένεται, είναι «ψίχουλα» σε σχέση με το κόστος παραγωγής, τις απώλειες εισοδήματος και τις ανάγκες διαβίωσης των παραγωγών και των οικογενειών τους.

Ενώ το πρόβλημα έχει επισημανθεί επανειλημμένα από τους αγροτικούς φορείς της Κορινθίας και από τις συνεχείς παρεμβάσεις μου στη Βουλή με Ερωτήσεις και Αναφορές προς το αρμόδιο Υπουργείο, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους σταφιδοπαραγωγούς του Νομού είναι τραγική.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να κάνει τα αυτονόητα. Να καταβάλει άμεσα την συνδεδεμένη ενίσχυση και να στηρίξει τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα που είναι εθνικό προϊόν και αποτελεί πολύ σημαντικό κρίκο στην παραγωγική αλυσίδα της Κορινθίας.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα