Home Άρθρα Κάποιοι δεν πιστεύουν στα μάτια τους, οι περισσότεροι όμως κοιμούνται στις αναπαυτικές...

Κάποιοι δεν πιστεύουν στα μάτια τους, οι περισσότεροι όμως κοιμούνται στις αναπαυτικές ξαπλώστρες της παραλίας…

0
Του Κώστα Πρώιμου

Δεν διακατέχονται από συναισθήματα, για την ενσυναίσθηση ούτε λόγος, συνεπώς αναφερόμαστε σε ανθρώπους κενούς για την ψυχική κατάσταση των οποίων η σχετική επιστήμη θα μπορούσε να αποφανθεί τα χειρότερα.

Συνήθως είναι επαγγελματίες που ουδεμία σχέση αξιοπιστίας διατηρούν με την δημοσιογραφία. Υπάρχουν δε, σοβαρές αμφιβολίες για τις ικανότητες τους στη γραφή. Πράγματι πολλοί από αυτούς στην κυριολεξία δεν ξέρουν να γράφουν κι όμως: Από το ευρύ αναγνωστικό κοινό είναι αναγνωρισμένοι ως δημοσιογράφοι. Διαμόρφωναν την Κοινή Γνώμη ενώ έπλαθαν Ήθη και Έθιμα… Σε μια εποχή που έλαμψαν όλοι δια του “φαίνεσθαι” σε όλους του τομείς οι πραγματικές δυνατότητες και το ταλέντο δεν είχαν και τόση σημασία. Μα, γράφει στο… “Πρώτο Ψέμμα” (και ας παίρνει φωτιά ο διορθωτής μετά από πέντε προτάσεις), μα, παίζει βασικός στον Παναθηναϊκό (στον Ολυμπιακό) ή στην Εθνική Ελλάδος το ότι εμφανώς δεν μπορεί να κοντρολάρει την μπάλα ουδείς το διακρίνει. Μα ήταν ένας φοβερός πολιτικός τον έχω ψηφίσει και ας μην έχει αφήσει ψέμα για ψέμα που δεν έχει πει και δημόσιο ταμείο απείραχτο… Μα, είναι σπουδαία καλλιτέχνης τραγουδάει στο τάδε διάσημο μαγαζί (και ας γκαρίζει σαν υπερηχητικό γαϊδούρι…)

Η Ελλάδα της πάλαι ποτέ πολλά υποσχόμενης Μεταπολίτευσης ολοκληρώνει αυταπόδεικτα με παταγώδη αποτυχία τον κύκλο της και μαζί της θα σφραγιστούν στο χρονοντούλαπο της λήθης οι μετριότητες και οι ψεύτικες αξίες σε όλα τα επίπεδα. Ασφαλώς δεν σημαίνει πως στη νέα εποχή θα κυριαρχήσουν οι ηθικοί και οι Άξιοι. Οι καταστάσεις που θα βιώνουμε θα χαρακτηρίζονται ως ακραιφνείς. Και όσοι ηγούνται θα κατέχουν τρέλα με λοφίο στην ειδικότητα τους, άκρατη αλαζονεία, ή τρομερή γνώση σε έναν ειδικευμένο τομέα προκειμένου να διασφαλίζουν το επιθυμητό αλάθητο ώστε να διαχειρίζονται εύκολα τις… μάζες

Δυστυχώς πολύ σύντομα θα νοσταλγούμε μικρές καθημερινές στιγμές που βιώναμε κατά τις προηγούμενες δεκαετίες και επιτρέψτε μου σε πολλές περιπτώσεις τις υποτιμούσαμε ή δεν αποδίδαμε την δέουσα σημασία. Ένας κόσμος ολόκληρος χάθηκε με την έναρξη του εγκλεισμού που επέβαλαν τα περιοριστικά μέτρα για την διαχείριση του κόβιντ και ένας νέος αχαρτογράφητος με διαφορετικούς κανόνες ξεπροβάλει μπροστά μας.

Διαφαίνεται πως ακόμη και ο κορονοϊός συγκριτικά με όλα τα δεινά που έρχονται θα φαντάζει σαν μια τραγελαφική ελαφριά μαύρη κωμωδία. Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια ενδέχεται να βρεθούμε αντιμέτωποι ακόμη με απαγόρευση της κυκλοφορίας τους καλοκαιρινούς μήνες φερειπείν 2μμ με 6μμ λόγω της κλιματικής αλλαγής, θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε διαγράψει από το μυαλό μας την έννοια των δικαιωμάτων κοινωνικών και πολιτικών απλά γιατί το μόνο που θα μας ενδιαφέρει θα είναι η επιβίωση με κάθε τρόπο και μέσο.

Ήδη, χωρίς να έχει ακόμη “ανατείλει” η νέα Τάξη πραγμάτων η πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στα στοιχειώδη που συνθέτουν μια μέτρια ως χαμηλή διαβίωση. Να βαδίζουμε προς τον 22ο αιώνα, την εποχή του Διαστήματος και να μην μπορούμε επί Γης να ψωνίσουμε βασικά αγαθά από το σουπερμάρκετ; Μην το γελάτε καθόλου αν μετά από πέντε χρόνια οι υπέρ – αγορές φυλάσσονται από ένοπλες ομάδες για λόγους ευνόητους. Και αν νομίζετε πως η ελίτ είτε η εγχώρια είτε η παγκόσμια δεν ανησυχεί για τα τεκταινόμενα κάνετε λάθος. Απλώς αυτοί επειδή ξέρουν τι έρχεται (όχι όλοι) κάνουν τα κουμάντα τους εδώ και καιρό, διότι από την επικείμενη “πρόσκρουση” με την νέα πραγματικότητα ορισμένοι θα κατρακυλήσουν πολλά σκαλοπάτια προς τα κάτω σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο όμως θα προκύψει και το αντίθετο.

Το μέγα – τσουνάμι είναι πλέον ορατό και έχει κρύψει τον ορίζοντα, κάποιοι δεν πιστεύουν στα μάτια τους και το κοιτούν αποσβολωμένοι, άλλοι δεν έχουν πάρει χαμπάρι γιατί κοιμούνται στις αναπαυτικές ξαπλώστρες της παραλίας, υπάρχουν όμως και ορισμένοι που νομίζουν ότι θα τη σκαπουλάρουν ακόμη και αν πέσουν πάνω τους εκατομμύρια τόνοι υδάτινου θηρίου με απίστευτη δύναμη και ορμή.

ΥΓ. Προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση και να μην έχουμε το τέλος των… δεινοσαύρων, όλοι βάζουν με τον τρόπο τους πλάτη για την σύσταση και στην Ελλάδα μιας “Οικουμενικής Κυβέρνησης”, εκτός από εκείνους τους ανόητους στην παραλία που πιστεύουν πως το θεόρατο τσουνάμι δεν θα τους “συνθλίψει….”

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version