ΕλλάδαΟ Δεκάλογος της ντροπής για τον Χατζηδάκη

Ο Δεκάλογος της ντροπής για τον Χατζηδάκη

Το ΕΝΔΙΣΥ στο πλευρό του συνταξιούχου της Χίου ως προς τα προσωπικά δεδομένα

Προσωπική επίθεση εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνταξιούχο που… τόλμησε να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την  περιοδεία του τελευταίου στη Χίο. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος συνταξιούχος, φέρεται να δηλώνει ότι ήταν υποστηρικτής της ΝΔ και τώρα πια δεν είναι, επειδή από το 2019 και μετά, έχει υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης, αλλά σύνταξη δεν έχει λάβει! Έφτασε στο σημείο το υπουργείο Εργασίας, να διαρρεύσει τα προσωπικά στοιχεία του εν λόγω συνταξιούχου, με την υποσημείωση ότι χρωστάει ένα σημαντικό ποσό στον ΕΦΚΑ (47.000 ευρώ). Άρα, πώς νομιμοποιείται ο εν λόγω συνταξιούχος να ζητάει να λάβει και σύνταξη;

Μόνο η λέξη ντροπή ταιριάζει στον κ. Χατζηδάκη και τους νεοφιλελεύθερους μυστικοσυμβούλους του, που τόλμησαν να διαρρεύσουν τα προσωπικά στοιχεία του εν λόγω συνταξιούχου. Το ΕΝΔΙΣΥ, με αίσθημα ευθύνης και προστατεύοντας το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας, ανεξάρτητα εάν είναι μέλη του ή όχι, δηλώνει ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να έρθουν στο φως, οι υπόγειες διαδρομές της συγκεκριμένης διαρροής, που βάλλει ευθέως κατά της προστασίας των προσωπικών δεδομένων του κάθε συνταξιούχου της χώρας. Αλίμονο, εάν η έκθεση μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, θα πρέπει να… συνοδεύεται από δημόσια διαπόμπευση, με την ανοχή ή ακόμα χειρότερα, με την υπόγεια στήριξη του υπουργείου Εργασίας και της εκάστοτε Κυβέρνησης. Θα επανέλθουμε με μηνυτήριες αναφορές, ζητώντας από τους αρμόδιους Εισαγγελείς να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση και να αποδώσουν ευθύνες, εκεί που πρέπει!

Σε ό,τι αφορά όμως τον ίδιο τον κ. Χατζηδάκη, που τολμάει να επαίρεται για τα «έργα και τις ημέρες του» στο αρμόδιο υπουργείο, ειδικά ως προς το σκέλος των συνταξιούχων, παραθέτουμε τον ακόλουθο Δεκάλογο της Ντροπής, που αφορά τον ίδιο και τους συνεργάτες του:

1. Ντροπή είναι να δηλώνει ότι εκκαθάρισε τις εκκρεμείς συντάξεις, όταν γνωρίζουν και οι πέτρες στον ΕΦΚΑ, ότι πάνω από το 30% εξ αυτών, φέρουν κραυγαλέα λάθη, άρα πρέπει να ελεγχθούν εκ νέου.

2. Ντροπή είναι να δηλώνει ότι η αντιμετώπιση των λαθών θα γίνει άμεσα, όταν δεν μπορούν να συσταθούν ούτε αρμόδιες Επιτροπές, για τον έλεγχό τους.

3. Ντροπή είναι να δηλώνει ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο εκκαθάρισε το 50% των επικουρικών συντάξεων. Γνωρίζει ότι τα ίδια λάθη μεταφέρονται και σε αυτή την κατηγορία συντάξεων, άρα οι δικαιούχοι τους, θα κληθούν να υποστούν νέα μακρόχρονη ταλαιπωρία.

4.  Ντροπή είναι στις 11 Νοεμβρίου 2022 να πραγματοποιεί φιέστα ο κ. Χατζηδάκης, παρουσία και του προωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφερόμενος στις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, θέλοντας να προβάλει ότι το λύθηκε το πρόβλημα, όμως λίγους μήνες μετά να τον διαψεύδει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερες από 197.000 εκκρεμότητες σε κύριες και επικουρικές συντάξεις!

5. Ντροπή είναι όταν σε αυτές τις εκκρεμότητες δεν υπολογίζονται οι 27.000 διεθνείς συντάξεις, ανεβάζοντας το στοκ, σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη!

6. Ντροπή είναι να χρειάζεται έγγραφη δήλωση του ίδιου του ασφαλισμένου για να γίνει αποδεκτός ο χρόνος ασφάλισης που εκτιμά ότι έχει διανύσει! Στην εποχή της απόλυτης ψηφιοποίησης του χρόνου ασφάλισης, είναι τέτοιο το μπάχαλο στον ΕΦΚΑ, που ζητούν από τους ασφαλισμένους να τους πιστοποιήσουν εκείνοι τον ασφαλιστικό χρόνο που έχουν διανύσει! Αλήθεια, σε ποιες χώρες της Ευρώπης, ακολουθούνται  ανάλογες «βέλτιστες πρακτικές» και τις αντέγραψε ο κ. Χατζηδάκης και το επιτελείο του;

7. Ντροπή είναι να τοποθετούνται νέοι Γενικοί Διευθυντές στα τμήματα απονομών συντάξεων, με διαδικασίες που προκαλούν μόνο γέλιο. Η περίπτωση της διευθύντριας που από τη θέση Νο 11 στη μοριοδότηση των προσόντων, βρέθηκε στη θέση Νο 1, μετά τη συνέντευξη που κλήθηκε να παραχωρήσει, είναι η πλέον ενδεικτική για το πώς ερμηνεύουν στη σημερινή Κυβέρνηση τη λέξη «αξιοκρατία»!

8. Ντροπή είναι να υπάρχει τριμελής επιτροπή για την παραχώρηση συνέντευξης από τους υποψήφιους για τις θέσεις των Διευθυντών και σε αυτή να προΐσταται ο ίδιος ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής! Ακόμα πιο ντροπή είναι η ίδια Επιτροπή να καλείται να ελέγξει και τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν εναντίον της! Έλεος!

9. Ντροπή είναι να διαφημίζει ο κ. Χατζηδάκης την καταβολή του επιδόματος «προσωπικής διαφοράς», όταν επί των ημερών του, με τον ίδιο να φέρει ακέραια την ευθύνη, πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι έχασαν το σύνολο ή ένα μεγάλο μέρος των αυξήσεων που έπρεπε να λάβουν (7,75%) από την αρχή του έτους. Οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας έχουν υποστεί απώλειες στα επίπεδα των 1.000 ευρώ το έτος και ο κ. Χατζηδάκης «πανηγυρίζει» επειδή τους έδωσε επίδομα 200 – 300 ευρώ. Αυτό εκτός από ντροπή, λέγεται και υποκρισία.

10. Ντροπή είναι να έχει πραγματοποιήσει ρεκόρ ο ΕΦΚΑ στις απονομές συντάξεων το 2022 (ακόμα και με λάθη), με τους νυν εργαζόμενους να υπερβάλλουν εαυτόν και να προωθείται, από τον ίδιο τον κ. Χατζηδάκη, η τοποθέτηση Διευθυντών από τον Ιδιωτικό Τομέα με παχυλούς μισθούς έως 8.000 ευρώ το μήνα! Αυτό εκτός από ντροπή, λέγεται και πρόκληση.

Οι απαντήσεις θα δοθούν από τους συνταξιούχους στην ώρα τους, κύριε Χατζηδάκη. Ξεχάσατε ότι οι συνταξιούχοι ξέρουν να δίνουν μάχες και πάνω απ’ όλα, αναγνωρίζουν λέξεις όπως «αξιοπρέπεια» και «σεβασμός». Και εσείς τους κάνατε, αυτούς τους 27 μήνες που είστε υπουργός Εργασίας, να αισθάνονται αναξιοπρεπείς, ενώ μάταια διεκδικούν το δικαίωμα να τους σέβονται. Και αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσουν, όταν φτάσει η ώρα της κάλπη αναφέρει η ανακοίνωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα