ΠεριφέρειαΑντ. Μπούζα: Τριτοκοσμική εικόνα εντός και εκτός του αεροδρομίου Καλαμάτας

Αντ. Μπούζα: Τριτοκοσμική εικόνα εντός και εκτός του αεροδρομίου Καλαμάτας

Στην πύλη εισόδου της Πελοποννήσου, δηλαδή στο αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», δυστυχώς καθημερινά καταγράφονται προβλήματα που δυστυχώς δεν επιλύονται, με αποτέλεσμα ο προορισμός Mythical Peloponnese, σε συνάρτηση με πολλές ακόμη υστερήσεις στην εξωστρέφεια , να συρρικνώνει καθημερινά τη δυναμική του και το αεροδρόμιο, από βραβευμένο αεροδρόμιο το 2019 για την αυξητική του πορεία, να καταγράφει σήμερα συνεχείς απώλειες.

Υπόψη πως στο Αννόβερο της Γερμανίας, στο πλαίσιο του συνεδρίου “ROUTES EUROPE 2019”, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μαζί με το BILUNN AIRPORT, έλαβε την 1η θέση. μεταξύ των αεροδρομίων κάτω των 4 εκατομμυρίων επιβατών. Σήμερα δυστυχώς η ανοδική μας πορεία ιδίως στη Γερμανία σταμάτησε και συρρικνώνονται διαρκώς οι αφίξεις από τη Χώρα αυτή.

Βέβαια ο ρόλος της Πολιτείας είναι κομβικός στην αναβάθμιση του αερολιμένα ή όχι, αλλά εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, που έχει επιφορτιστεί με τη βελτίωση των υποδομών και τη διατήρηση της εικόνας στους επισκέπτες, ενός καθαρού και φροντισμένου τουριστικού προορισμού, εντός και εκτός του Αερολιμένα.

Η Πολιτεία για δικούς της λόγους, έχει επιλέξει την απόλυτη εγκατάλειψη των χώρων του Διεθνούς Αερολιμένα και την καθυστέρηση λήψης απόφασης στο διαγωνισμό του Υπερταμείου, για την παραχώρηση του δικαιώματος διοίκησης, διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης του Αερολιμένα. Η Αυτοδιοίκηση όμως και δη η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, γιατί σιωπά; Γιατί δεν διεκδικεί δυναμικά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, για το καλό του τόπου;

Βέβαια, όταν μία Περιφερειακή Αρχή, είναι συνδεδεμένη για την επιβίωσή της απόλυτα και ουσιαστικά με τον πολιτικό χώρο που την επέβαλε, δεν θα μιλήσει ποτέ για τα αιτήματα της κοινωνίας, αν δεν της επιτραπεί. Απλά θα υπακούσει την όποια κομματική εντολή λάβει και μέχρι εκεί.

Το ζήτημα όμως στην περίπτωση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, είναι σοβαρό και πολυσύνθετο. Επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του αερολιμένα, επηρεάζει τη φήμη του τουριστικού μας προορισμού, δυσαρεστεί και ενοχλεί τους επισκέπτες και η όλη εικόνα, παραπέμπει σε τριτοκοσμική Χώρα.

Εντός υπάρχει στενότητα χώρου, έλλειψη επαρκούς κλιματισμού, έλλειψη καθαριότητας και στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και εκτός, απόλυτη αδιαφορία καθαρισμού της Εθνικής οδού, καθυστέρηση και αδιαφορία στην κοπή της βλάστησης, όπου ιδίως μπροστά στον Αερολιμένα παραπέμπει σε ζούγκλα, με τα καλάμια να έχουν κρύψει ακόμη και τις ρυθμιστικές πινακίδες κυκλοφορίας, να καταλαμβάνει η βλάστηση μέρος του οδοστρώματος και τα σκουπίδια να ενισχύουν την αλγεινή τριτοκοσμική κατάσταση.

Επιτέλους κ.κ. της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, αφού έγινε αντιληπτό προς όλους, πως δεν κάνατε το καθήκον σας στην τουριστική εξωστρέφεια, με αποτέλεσμα τη μείωση των αφίξεων στον Αερολιμένα Καλαμάτας, τουλάχιστον μην αδιαφορείτε εντελώς στο αποκλειστικά δικό σας καθήκον, για την κοπή της βλάστησης και την καθαριότητα στους Εθνικούς και Επαρχιακούς μας δρόμους .

Τόση υποβάθμιση και παρακμή δεν μας αξίζει…

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα