ΆρθραΤην πρώτη γλύτωσε - Τη δεύτερη θα μετανιώσει πικρά...

Την πρώτη γλύτωσε – Τη δεύτερη θα μετανιώσει πικρά…

Βαρίκος
Του Θοδωρή Βαρίκου

Είναι αλήθεια, πως δεν περίμενα, σε έναν ακριβώς μήνα, ότι θα έγραφα το τρίτο κείμενο της τριλογίας μου, (τα άλλα δύο, πριν τις δύο εκλογές, στα ίδια σάιτ) που σας είχα προαναγγείλει, γιατί πράγματι, περίμενα γεγονότα, εξελίξεις, καταστάσεις, αποφάσεις και πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης, μετά τις δημοτικές εκλογές – Οκτώβριο –Νοέμβριο.

Δυστυχώς για εμένα, τη χώρα και το λαό μας, όλες οι αποφάσεις και οι εξελίξεις, στα ουσιαστικά, στα κρίσιμα και στα… υπαρξιακά ζητήματά μας, όχι φαίνεται, αλλά αποδεικνύεται στην πράξη, πως είχαν προαποφασιστεί, πριν συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση. (σ.σ στα θέματα αυτά, να γνωρίζετε, αποφασίζουν το πολύ 3 – 4 ευλύγιστοι, και πίσω τα πρόβατα ακολουθούν, με τη μαγκούρα).

Και σας ερωτώ, αφού σαν γνήσιοι Έλληνες, όλα τα… ψευτοξέρετε, αλλά μιλάτε, όμως, για τα πάντα, σε αντίθεση με τους Γιαπωνέζους, που όλα τα ξέρουν, αλλά δεν μιλάνε, για τίποτα. Αυτό τουλάχιστον έγραψε, ένας μεγάλος απόγονος του θρυλικού μας, Κωνσταντίνου Κανάρη, ως αρχηγός πλέον, των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, κατά τον δεύτερο παγκόσμιο, πόλεμο – Τζωρτζ Κανάρης.

Ερωτώ λοιπόν, για να εξηγηθούμε και να μην… αρπαχτούμε – για να πειστώ και εγώ – τα ξέρετε όλα, η τα ψευτοξέρετε; – δεν φταίτε απόλυτα εσείς, βέβαια. Σίγουρα, γνωρίζετε το ναυάγιο του Τιτανικού, στον Ατλαντικό με τα πάνω, από 1500 θύματα. Ενδεχομένως δεν θα γνωρίζετε, ότι το μεγαλύτερο τότε (1912) υπερωκεάνειο βούλιαξε, λόγω εγωισμού, οίησης, ύβρης και απροσμέτρητης «αυτοπεποίθησης και σιγουριάς» του καπετάνιου και κάποιων φαντασμένων του. Ξεκινώντας λοιπόν από το λιμάνι του Σαουθάπτον της Αγγλίας για Νέα Υόρκη ο καπετάνιος του είπε: Αυτό το πλοίο δεν το κουνάει ούτε ο Ατλαντικός ούτε ο Ειρηνικός. Δεύτερο ταξίδι δεν πρόλαβε να κάνει, λόγω του παγόβουνου. Θα αναρωτηθείτε, τι σχέση έχουν τα ναυάγια και τα παγόβουνα με τα έργα και τις ημέρες του καπετάνιου μας Κυριάκου Μητσοτάκη και της… «ολιγομελούς» κυβέρνησής του και… « των έλάχιστων» υφυπουργών και γραμματέων του. Έχει και παραέχει, γιατί και ο δικός μας καπετάνιος, ο Μητσοτάκης ντε, παρουσιάζει τις ίδιες ροπές, τάσεις, κοσμοαντίληψη και ψυχολογικό υπόβαθρο, με αυτό του Άγγλου καπετάνιου. Πόσο διαφορετικό είναι, να κοκορεύεσαι ότι με ψηφίσατε 2η φορά με 41% και κάνω ό,τι θέλω, χωρίς να ρωτήσω ούτε τους… ψηφοφόρους μου, αλλά μόνον τους νταβατζήδες μου – το τελευταίο το… κρύβει. Η διαφορά εδώ είναι, πως απλώς, ο δικός μας, έβγαλε το πρώτο ταξίδι, δηλαδή την πρώτη τετραετία, όχι, διότι δεν βρήκε παγόβουνο μπροστά του, αλλά συνάντησε και μπουνάτσα λόγω θυσιών – υποκύψεων παραχωρήσεων, στους σύγχρονους Ποσειδώνες και Αίολους θαλασσινούς θεούς, δηλαδή Αμερικάνους, Γερμανούς, Άγγλους, Γάλλους. Αλλά και στο εσωτερικό εξαγόρασε και λάδωσε τους στεριανούς θεούς: Δηλαδή Το ενενήντα τοις εκατό της προπαγάνδας σε κανάλια, εφημερίδες , ραδιόφωνα, ιντερνέτια με κρατικό χρήμα.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ

Έτσι με αυτά τα πυρηνικά όπλα ο κ. Μητσοτάκης κατάφερνε να μη αγγίζει, ούτε καν να υποψιάζεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τα σκάνδαλα, τα ρουσφέτια, τις απευθείας αναθέσεις 10 δις. ευρώ, τις παρανομίες, τα δικαστικά πραξικοπήματα και τις… προειδοποιητικές προδοσίες του . Σε αυτό το… γλέντι, ο απληροφόρητος και ευκολόπιστος πολίτης: Δεν πήρε μυρουδιά για το μέγα σκάνδαλο της Νοβάρτις (Αμερικάνοι Βέλγοι πήραν πολλά εκατ. από πρόστιμα) και εμείς για ξεκρέμασμα κάναμε μία μήνυση. Δεν πήρε χαμπάρι για τις υποκλοπές, ενώ τώρα οι Αμερικάνοι μέσω του υπουργείου Εμπορίου τους, τον εκβιάζουν με τα ντοκουμέντα της ΕΥΠ μας, ΣΙΑ και του ιδιωτικού λογισμικού Πρεντάτορ, για τις παρακολουθήσεις του. Τι θέλουν; Μα τη μοιρασιά του Αιγαίου, Κύπρου και Κρήτης (υδρογονάνθρακες και Τουρκολυβικό μνημόνιο). Και τελευταία μας πουλάνε κορβέτες, πάνω από 37 χρόνων που τις έχει το πολεμικό τους ναυτικό, για παλιοσίδερα. Από κοντά η Ευρώπη εκβιάζει με τα απανωτά πορίσματά της, για τις υποκλοπές τον Μητσοτάκη, για δικά της συμφέροντα.

Τι νομίζατε ο Ανδρουλάκης θα «καθάριζε» τον Μητσοτάκη; Αυτός ως Σημιτικός και Βενιζελικός είναι ποιο σκυφτός στους Αμερικανο- Γερμανούς. Κοντολολογίς ο Μητσοτάκης, δηλαδή η Ελλάδα θα πληρώσει τα γραμμάτια της πρώτης αντιδημοκρατικής τετραετίας του. Στα οικονομικά, μεσάνυκτα βαθειά. Όλοι οι παγκόσμιοι… βαρβάτοι οικονομολόγοι (πλην Σταικούρα και Σκυλακάκη, ΛΟΑΤΚΗ Πατέλη και Μητσοτάκη) λένε: Με εξωτερικό χρέος (410 δις. ) – άλλο τα 340 δις. ιδιωτικό χρέος -της Ελλάδας, που αντιστοιχεί στο 9,3% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ), και εάν δεν πέσει κάτω του… 5%, πάτε κατευθείαν στα βράχια. Και κόψτε τις μαγκιές για μισθούς, συντάξεις και επιδόματα – το λέει και η Ε.Ε Κομισιόν. Ήδη ο ΕΝΦΙΑ είναι για λίγους πλέον και αλλάζει η φορολογία προς το χειρότερο, για ελεύθερα επαγγέλματα. Μέχρι και ο διεθνής απατεώνας – κερδοσκόπος και φίλος της κυβέρνησης και της ξαδέλφης του Μητσοτάκη (Λυμπεράκη της ΜΚΟ) το ξεκαθάρισε: ή πάτε σε άλλο νόμισμα – δεν λέει ποιο – ή ανάπτυξη δεν βλέπετε, στον αιώνα τον άπαντα. Ακούσατε κάτι, το 41% ντε της Ν.Δ (αφήστε το 49% που δεν ψήφισε) ότι οι μουφτήδες στη Θράκη, θα εκλέγονται και δεν θα διορίζονται όπως σε…. όλες τις Μουσουλμανικές χώρες του Πλανήτη; Σας ενημέρωσαν για τους γάμους και τις υιοθεσίες ανδρών και γυναικών; Σας ενημέρωσαν τα Πετσομπουκωμμένα, ΜΜΕ, ότι οι 2 τόνοι 200 κιλά ηρωίνη του Νορ 1 με τους 11 δολοφονημένους, θα ξαναπάει δικαστήριο και οι κατηγορούμενοι ξαναμπήκαν φυλακή; Ντροπιασθήκατε που ψηφίσαμε την Τουρκία για προεδρία του Παγκόσμιου οργανισμού θαλασσών (ΙΜΟ) και μας έφτυσαν όλες οι χώρες, (και οι Κύπριοι) γιατί, ως πρώτη δύναμη μας σέβονταν, ενώ την Τουρκία την συχαίνονταν και την καταψήφισαν; Είπαν κουβέντα για τον εξευτελισμό του Μητσοτάκη, από το γιουσουφάκι του Ερντογάν Αλβανό Ράμα, για τον εκλεγμένο μάρτυρα δήμαρχο Χειμμάρας Μπελέρη, ενώ εμείς τα ηλίθια… τραγιά, ψηφίσαμε την ανεξαρτησία του Κοσσόβου και για αντίποινα οι φίλοι μας Σέρβοι, θα αναγνωρίσουν τους Τουρκοκύπριους;

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ… ΤΣΙΠΡΑ

Ο Τσίπρας έκανε την προδοσία της Μακεδονίας. Δεν ήθελε σύνορα ούτε στεριάς ούτε θάλασσας. Ήθελε 5 εκατομμύρια μετανάστες για αλλαγή του ελληνικού πληθυσμού. «Έβρισκε» τάχα μου… πεθαμένες Μαρίες (όπως έλεγαν οι Τούρκοι ντε) στα σύνορα. Τώρα είναι Αμερική, για να παραπονεθεί γιατί οι Αμερικάνοι του έλεγαν η διαφορά στα γκάλοπ με Μητσοτάκη ήταν 2% και όχι 20%. Αυτά παθαίνουν οι γυμνοσιάλιαγκες και τα ασπόνδυλα, όταν τελειώνουν οι δουλειές των νταβατζήδων τους. Το ίδιο και χειρότερα θα πάθει και ο Μητσοτάκης με τις Πρέσπες του Αιγαίου. – ακόμη δεν τόλμησαν να ψηφίσουν τα τρία μνημόνια του Τσίπρα, για τις Πρέσπες, γιατί θα φύγουν νύκτα. Μοίρασμα στα έξη μίλια, αποστρατικοποίηση νησιών, συνεκμετάλλευση αερίου κλπ. συνδιοίκηση στη Θράκη και διώξιμο των Κούρδων αγωνιστών από το Λαύριο. Για αυτό Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης μας… ψυλλιάζουν για παραχωρήσεις και αποκλίσεις. Τι λέει η παροιμία: Την προδοσία όλοι τη θέλουν τους προδότες κανείς.

ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ;

Στον κορονοιό πέθαναν 55.000 Τον Οκτώβριο του 2020 ο Μητσοτάκης γελώντας είπε στα Κανάλια: «δεν υπάρχει ημέρα, που να μην πούνε τα κανάλια πόσοι πεθαίνουν από την επιδημία». Ακούσατε ποτέ, ότι στην Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία κα. τα δικαστήρια, αποφασίζουν για αποζημιώσεις, κατά εκατοντάδες, λόγω περικαρδίτιδας, μυοκαρδίτιδας και πνευμονοπάθειας που προήλθαν από εμβόλια; Στις 7 Ιουλίου είπε στο υπουργείο, ότι έχει γίνει… κοσμογονία στην πολιτική προστασία, σε αεροπλάνα, μηχανήματα και προσωπικό. Πριν μία βδομάδα στην Ελευσίνα, πάλι γελώντας και κάνοντας πλακίτσες (ευτυχώς πριν σκοτωθούν) στους πιλότους των πυροσβεστικών είπε: “η βορειοδυτική Πελοπόννησος μας βγάζει δουλίτσα με τις φωτιές – ακούτε η καταστροφή δουλίτσα”. Τελικά στην τετραετία Μητσοτάκη… η κοσμογονία του ήταν: Το 2021 κάηκαν 1.300.000 στρέμματα. Περισσότερα από την οχταετία 2013 – 2020. Φέτος στη Ρόδο μέχρι 25/7 143.000 στρεμ., 45.000 Δερβενοχώρια, 35.000 Λαύριο Αττική, 15.000 Λουτράκι.

Συνολικά στην τετραετία Μητσοτάκη τα καμμένα ξεπερνούν τα 2.000.000 στρέμ – αυτές είναι κοσμογονίες μαινόμενοι δερβίσηδες.

Υ.Γ Στις μεγάλες φωτιές της Χίου, πριν 6 χρόνια με τηλεσκόπιο, ο αείμνηστος μέγας ντέντεκτιβ Κώστας Σπύρου «της εταιρείας δολοφόνων» έκανε τσακωτούς δύο Τούρκους στρατιωτικούς (με στρατιωτικά) που ψέκαζαν το δάσος και τα μαστιχόδενδρα. Τα μπιτόνια έξω από το ιχ .Δώσαμε τον αριθμό του κόκκινου Λάντα, τους έπιασε η αστυνομία, πήγαν δικαιοσύνη και τους αφήσανε ή την κοπάνησαν. Τα στοιχεία υπάρχουν. Ποιος τους άφησε να φύγουν η τους αθώωσε; Μετά το ομολόγησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλμάζ Εμείς βάζαμε φωτιές στα Ελληνικά νησιά – Είμαστε μια ζωή ψώνια, χαζοχαρούμενοι και γελοίοι.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα