ΣυνεντεύξειςΑπόστολος Παπαφωτίου: Οι Κορίνθιοι θα δώσουν ακόμη μια ευκαιρία στον Τατούλη

Απόστολος Παπαφωτίου: Οι Κορίνθιοι θα δώσουν ακόμη μια ευκαιρία στον Τατούλη

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Διδάκτωρ, ακαδημαϊκός, με σημαντικές γνωριμίες σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και τα πολιτικά σχήματα. Συγκροτημένος ως προσωπικότητα, πολύπειρος στα κοινά, με πλούσιο συγγραφικό έργο, ο κ. Απόστολος Παπαφωτίου αποδεικνύει εμπράκτως και επί σειρά δεκαετιών την λατρεία του όχι μόνο για την Κορινθία και τον Μοριά παρά για ολάκερη την Ελλάδα…

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παρέθεσε στον Κώστα Πρώιμο ο Δρ. Απόστολος Παπαφωτίου μιλά για τα διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες, την τοπική οικονομία αλλά και γενικότερα την Πελοπόννησο. Εκτιμά πως το επιτελείο του Πέτρου Τατούλη πολύπειρο γαρ, μπορεί πλέον να δώσει ουσιαστικές λύσεις για μια Κορινθία Παραγωγική και Εξωστρεφή, Πράσινη και Ασφαλή…

Κώστας Πρώιμος: Kύριε Παπαφωτίου, αναμφισβήτητα είστε μια πολυσχιδής προσωπικότητα, καθώς διαθέτετε πλούσιες ακαδημαϊκές γνώσεις αλλά και την πείρα μιας “αλεπούς” της πολιτικής πιάτσας, επιτρέψτε μου την ορολογία… Ωστόσο, παραμείνατε συνοδοιπόρος του Πέτρου Τατούλη. Στα εύκολα και στα δύσκολα αποδεδειγμένα. Ποιοι είναι οι λόγοι;

Απόστολος Παπαφωτίου: Το παρόν είναι πλέον πολύ βαρύ, το μέλλον θα είναι ακόμη βαρύτερο. Θα είμαστε εκτεθειμένοι σε ακραίες καταστάσεις που πλέον θα είναι καθημερινές. Οι λύσεις σε αυτά τα προβλήματα ή οι περιορισμοί των κακών συνεπειών απαιτούν και επιβάλλουν την ύπαρξη μιας ομάδας με επικεφαλής μία ηγετική φυσιογνωμία με γνώση και αρετές. Αυτός ο ηγέτης στην Πελοπόννησο υπάρχει και είναι ο Πέτρος Τατούλης. Αυτή η ομάδα υπάρχει και είναι η παράταξη “Νέα Πελοπόννησος”. Όλοι μαζί έχουμε τις γνώσεις, είμαστε έμπειροι και αποτελεσματικοί, με μοναδική διάθεση να προσφέρουμε και να διευκολύνουμε την ζωή των πολιτών. Έχουμε δημιουργήσει μία αγαπημένη σχέση με τους πολίτες, αυτούς εμπιστευόμαστε και όχι τα συμφέροντα, σε αυτούς απολογούμεθα, από αυτούς κρινόμαστε και για αυτούς δουλεύουμε όλοι μαζί. Ο άδολος πατριωτισμός και η συνεχής προσφορά είναι το χαρακτηριστικό της παράταξης και του αρχηγού της.

► Περιφερειακή Ενότητα Κορίνθου. Στρατηγική περιοχή όχι μόνο λόγω της αποκλειστικής διέλευσης στον Μοριά διά του Ισθμού, αλλά και επειδή “πιστώνεται” Ιστορία χιλιάδων ετών, φυσικές ομορφιές αλλά και μια βιομηχανική και συνεπώς εμπορική ανάπτυξη διόλου αμελητέα. Όμως κάτι δεν πάει καλά και στην Κορινθία. Ποια προβλήματα παραμένουν χρόνια; Πως λύνονται;

Απόστολος Παπαφωτίου: Η Κορινθία γεωγραφικά είναι η Πύλη της Πελοποννήσου. Κατά την Αρχαιότητα τα πλεονεκτήματα της θέσης, οι ευφυείς άνθρωποι, οι κατάλληλες ηγεσίες, οι σωστοί σχεδιασμοί, της εξασφάλιζαν πλούτο και ευημερία. Κατά τα νεώτερα χρόνια, ενώ ο τόπος παραμένει ο ίδιος, το κλίμα ομοίως, οι άνθρωποι ομοίως η Κορινθία όμως δεν βρίσκεται στη θέση που μπορούσε. Έπρεπε να είχε μετεξελιχθεί σε ένα εξωστρεφές, παραγωγικό και κοσμοπολίτικο περιβάλλον, όχι με την έννοια της χλιδής και του πλούτου, αλλά υπό το πρίσμα της αυθεντικότητας, της συνεχούς ιστορίας και της υπεροχής ενός τόπου που έχει αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση και του πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραμάτιζε. Η στενή σχέση των κατοίκων με τους κομματικούς μηχανισμούς, μέσω των οποίων επέλυαν τα προσωπικά τους προβλήματα, τους απομάκρυνε από τις συλλογικότητες και τη διεκδίκηση για την επίλυση των ζητημάτων. Η έλλειψη καταλλήλων εργαλείων για την ανάπτυξη όπως στρατηγικοί σχεδιασμοί, η απουσία σαφούς προσανατολισμού της Κορινθίας, η αδυναμία εφαρμογής συγκεκριμένων πολιτικών, ο κομματικός εναγκαλισμός της τοπικής εξουσίας, οι τοποθετήσεις ανεπαρκών μεν αλλά κομματικών δε προσώπων σε θέσεις ευθύνης και η σχετική νομοθεσία που όλα ήταν φροντίδα του κεντρικού αναποτελεσματικού κράτους επιδρούν καθοριστικά για την συνεχή υποβάθμιση της Κορινθίας.

Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση για όλες τις περιφέρειες είναι πλέον μονόδρομος για την ανάπτυξη της Κορινθίας όπου θα γίνεται αξιοποίηση των αξίων προσώπων ανεξάρτητα από κομματικές εξαρτήσεις και θα υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός από εμάς τους ίδιους, με σαφή γνώση των ιδιαιτεροτήτων του τόπου και με αντίστοιχες πολιτικές.

► Εκτιμάτε πως οι Κορίνθιοι θα δώσουν μια ακόμη ευκαιρία στον Πέτρο Τατούλη;

Απόστολος Παπαφωτίου: Έχω τη βεβαιότητα ότι οι Κορίνθιοι θα δώσουν μία ακόμη ευκαιρία στον Πέτρο Τατούλη να εφαρμόσει το πρόγραμμα της «Νέας Πελοποννήσου» για μία ισχυρή Κορινθία, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων υποδομής και δημοσίων επενδύσεων και σε μία συμφωνία εμπιστοσύνης.
Για να θωρακίσουμε την Κορινθία απέναντι στις πλημμύρες και τις φυσικές καταστροφές που απειλούν τμήματα των πεδιάδων της Κορινθίας με ερημοποίηση.
Για να αντιμετωπίσουμε το δυναμικό φαινόμενο της διάβρωσης με ολιστικό τρόπο. Για να μετασχηματίσουμε την Πελοπόννησο σε έξυπνη ψηφιακή περιφέρεια μειώνοντας περιττή γραφειοκρατία, ταλαιπωρία και αχρείαστα κόστη.
Για συνεχή φροντίδα των ΑΜΕΑ και με τη δημιουργία Πελοποννησιακού Κέντρου Κατάρτισης και Απασχόλησης με στόχο την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η δύναμη της Κορινθίας είναι οι άνθρωποι της, των οποίων τη συνοχή εξασφαλίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, υποστηρίζοντας τις νέες οικογένειες και δίνοντας κίνητρα για γεννήσεις νέων παιδιών.
Για να εξελίσσουμε το Brand name «Μυθική Πελοπόννησος» σε ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν με προστιθέμενη αξία. Τα ανωτέρω μαζί με πολλά άλλα περιέχονται στο πρόγραμμά μας που είναι οι προγραμματικές θέσεις της Παράταξης που αποτελεί συμφωνία εμπιστοσύνης με όλους τους πολίτες: Για μία Κορινθία Παραγωγική και Εξωστρεφή, Πράσινη και Ασφαλή.
Για μία Κορινθία Ψηφιακή, Δημοκρατική, και Ανθρωποκεντρική.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα