ΣυνεντεύξειςΓιώργος Οικονόμου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη

Γιώργος Οικονόμου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Επί σειρά είκοσι ετών κινείται “αθόρυβα” αλλά απολύτως αποτελεσματικά στον επαγγελματικό του κλάδο, χωρίς τυμπανοκρουσίες και αυτοδοξασίες. Αν εκλεγεί ως Περιφερειακός Σύμβουλος και αφιερωθεί στα Κοινά με την ίδια δυναμική που τάχθηκε στην δικηγορία, τότε όσοι τον εμπιστευτούν με την ψήφο τους πραγματικά θα εκπλαγούν καθώς θα αισθανθούν απόλυτα δικαιωμένοι.

Ο ανωτέρω πρόλογος γίνεται για τον έγκριτο δικηγόρο κ. Γιώργο Οικονόμου ο οποίος εξηγεί διεξοδικά τους λόγους που τον ενέταξαν στο ψηφοδέλτιο της Αργολίδας με την “Νέα Πελοπόννησο” του Πέτρου Τατούλη.

Κώστας Πρώιμος: Κ, Οικονόμου, γιατί ένας πετυχημένος δικηγόρος να “μπλέξει” με τα κοινά; Και δη σε μια εποχή που, κακά τα ψέματα η Πολιτική εν γένει διανύει περίοδο απαξίωσης…

Γιώργος Οικονόμου: Κύριε Πρώιμε, η απάντηση είναι προφανέστατη: για να τα ξεμπλέξει! Πράγματι στη συνείδηση του κάθε πολίτη δυστυχώς επικρατεί η άποψη ότι η Πολιτική είναι απαξιωμένη και ίσως όχι άδικα. Ωστόσο, ειδικά σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλουμε αν μη τι άλλο ως Παράταξη να κάνουμε την διαφορά για να αποδείξουμε το αντίθετο. Είναι γεγονός ότι στην διοίκηση της Περιφέρειας χρειάζονται άνθρωποι, ανεξαρτήτου επαγγέλματος, οι οποίοι θα προσφέρουν για την ανάταση τόσο των απαξιωμένων θεσμών όσο και της ανεξάρτητης λειτουργίας αυτών για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι στα δικαστήρια αντιλαμβάνεσαι και αφουγκράζεσαι την κοινωνία και τα προβλήματα αυτής και σου δίνεται η δυνατότητα να προσπαθήσεις έστω να λύσεις κάποια από αυτά.

► Πώς προέκυψε η αποδοχή της πρότασης από τον κ. Τατούλη; Σας κατάφερε με το λέγειν του; Δύσκολο το εκτιμώ, λόγω της ιδιότητάς σας δεν νομίζω ότι δύναται να πειστείτε ευκόλως… Τουναντίον…

Γιώργος Οικονόμου: Ο Πέτρος Τατούλης έχει διαγράψει μια λαμπρή και σημαντική πολιτική πορεία. Το πρόσωπο του συσπειρώνει την πλειοψηφία του Πελοποννησιακού λαού και μάλιστα από διαφορετικές ιδεολογικές ομάδες. Ο ανεξάρτητος αυτός χαρακτήρας του και η αμεσότητα του ήταν για μένα αρκετά για να συνεργαστώ μαζί του και δηλώσω την υποψηφιότητα μου στο συνδυασμό ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Άλλωστε η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να είναι ανεξάρτητη.

► Μέσα από τη δική σας οπτική, τι πρέπει να αλλάξει “χθες” στην Αργολίδα; Τι δεν σας αρέσει; Είστε ενεργός πολίτης και αναμφισβήτητα θα έχετε μαρκάρει τα “κακώς κείμενα” που ταλανίζουν γεωγραφικά διαμερίσματα και κατοίκους….

Γιώργος Οικονόμου: Νομίζω ότι οι παρακάτω αναφορές μου δεν αντικατοπτρίζουν μόνο την δική μου οπτική άλλα όλων των πολιτών της Αργολίδας. Στο σημείο αυτό όμως θα ήθελα να κάνω μια σημαντική αναφορά για να μπορέσουν οι πολίτες να κρίνουν με αντικειμενικότητα τα γεγονότα. Ήδη από το 2010 έως και το 2018 η Ελλάδα ήταν ουσιαστικά μία πτωχευμένη χώρα (μνημόνια, δυσβάσταχτες φορολογικές επιβαρύνσεις, ανεργία, περικοπές, capital controls, κόκκινα δάνεια κλπ). Ο καθένας λοιπόν είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι η κατάσταση αυτή επιδρούσε αρνητικά και στην Περιφέρεια. Την περίοδο αυτή μέσα σε ιδιαιτέρως αντίξοες συνθήκες ο Πέτρος Τατούλης κατάφερε με το έργο του να δημιουργήσει πραγματική ανάπτυξη για την Πελοπόννησο, κάτι το οποίο κανείς δεν πρέπει να λησμονεί. Όσον αφορά την Αργολίδα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εστιάζονται πρωτίστως στις υποδομές, την υγεία και ασφαλώς στο ζήτημα του νερού. Επιπλέον και η επιχειρηματικότητα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από το τεράστιο ιδιωτικό χρέος.

Πρωτίστως όμως, αυτό που χρειάζεται η Αργολίδα είναι δυναμική αντιπροσώπευση στην Περιφέρεια αφενός για να εντοπίσει τις αδυναμίες και αφετέρου για να μπορέσει να διεκδικήσει τα περισσότερα δυνατά ωφελήματα. Στο τομέα του τουρισμού πράγματι και από ιδιωτική πρωτοβουλία η Αργολίδα και οι επιμέρους επαρχίες βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ωστόσο ο πρωτογενής τομέας δυστυχώς οδηγείται στην καταστροφή. Ας μην λησμονούμε ότι το περασμένο έτος δεν υπήρχε εργατικό δυναμικό για να συλλέξει τις εποχιακές σοδιές. Το ζήτημα λοιπόν που προκύπτει είναι το πώς επιλύονται τα προβλήματα αυτά. Η λύση δίνεται πάντα σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς, οι οποίοι είναι σε θέση να προσφέρουν τεχνογνωσία για την επίλυση των επιμέρους προβλημάτων.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα