ΑργολίδαΣΦΙΠ: Ένα τριήμερο με έντονη δραστηριότητα

ΣΦΙΠ: Ένα τριήμερο με έντονη δραστηριότητα

Κατά το τριήμερο 1-3 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Φίλων Πορτοχελίου ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στο αγαπημένο Πορτοχέλι.:

1.Gala Δείπνο στο ΑΚΣ Χινιτσα

Το βράδυ της Παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου οργάνωσε στο ξενοδοχείο AKS Hinitsa την ετήσια συνεστίαση του για τα μέλη και τους φίλους τους, μετά από παύση τριών χρόνων λόγω της πανδημίας. Στην υπέροχη βεράντα της πισίνας του ξενοδοχείου συναντήθηκαν περισσότερα από 200 άτομα, μέλη και φίλοι του συλλόγου και απόλαυσαν μια υπέροχη φεγγαρόλουστη βραδιά.

Τα όμορφα στολισμένα τραπέζια, ο πλούσιος μπουφές και η εξαιρετική τριμελής ορχήστρα του Τέρη Ιερεμία συνέβαλαν σε μία αξέχαστη εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Ι. Γεωργόπουλος,η Αντιδήμαρχος κ.Α.Λούμη κ ο Πρόεδρος της Κοινότητος Πόρτοχελίου .κ.Κ. Κόκκαλης.

2. Καθαρισμός λιμένος Πορτοχελίου.

Το Σ/Κ 2 & 3 Σεπτεμβρίου ο σύλλογος οργάνωσε μία σημαντική οικολογική δράση, τον καθαρισμό του βυθού στις περιοχές της Μπάλτιζας και του λιμανιού του Πορτοχελιού.

Με την συνεργασία της γνωστής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης AegeanRebreathe, του Δήμου, της Κοινότητας και με την χρηματοδότηση της εταιρείας Euroseas Ltd του κ. Πίττα, 20 δύτες καθάρισαν τον βυθό μπροστά στα εστιατόρια και τις καφετέριες κοντά στο παλιό αντλιοστάσιο. Μεγάλος αριθμός αντικειμένων όλων των ειδών ανασύρθηκαν από τον βυθό και εκτέθηκαν στον προβλήτα όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του σαββατοκύριακου είχαν την ευκαιρία να τα δουν και να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία των θαλασσών και του περιβάλλοντος.

Στο τέλος της δράσης προσφέρθηκε μικρός μπουφές για τους συντελεστές στην οποία παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Ι. Γεωργόπουλος που απεύθυνε και σύντομο χαιρετισμό.

«Σας παραθέτουμε και το κείμενο της Aegean Rebreathe από το site της αναφορικά με την αυτή την δράση του Συλλόγου μας !

Μία εξαιρετική αποστολή!!

Στο Πόρτο Χέλι η τοπική κοινωνία φαίνεται πως κατανοεί το αρνητικό αποτύπωμα του τουρισμού και για αυτό το λόγο συμμετείχε ενεργά στην ανάδειξη του προβλήματος που κρυβόταν καλά, για πάνω από 20 χρόνια, στον βυθό.

Με δράσεις σε δύο λιμάνια και ανελκύσεις εγκαταλελειμμένων διχτυών από υφάλους, πραγματοποιήσαμε εισαγωγική δράση στην περιοχή, χαρτογραφήσαμε επιβαρυμένες υποθαλάσσιες ζώνες και συζητήσαμε με βασικούς εταίρους.

Ευχαριστούμε για τη μοναδική φιλοξενία και υποστήριξη τις τοπικές αρχές, τον Σύλλογο Φίλων Πορτοχελίου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΦΙΠ.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα