ΆρθραΤριτοκοσμικές οι συνθήκες στο Δημοτικό Σχολείο Αραχναίου

Τριτοκοσμικές οι συνθήκες στο Δημοτικό Σχολείο Αραχναίου

Γράφει ο Γιάννης Μανώλης*

Δεσμεύομαι για την άμεση επισκευή του – Τα παιδιά μας πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ένα ποιοτικό εκπαιδευτικό περιβάλλον

Η μέριμνα της Πολιτείας για την παιδεία αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ποιότητα ζωής των πολιτών της και την ευημερία της. Η ποιότητα του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ως εκπαιδευτικός και ενεργός πολίτης έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα εκπαίδευσης του Δήμου μας. Πιστεύω πως η Παιδεία είναι το θεμέλιο μιας ισχυρής ευημερούσας κοινωνίας.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου με τον συνδυασμό Όραμα Δημιουργίας έλαβα καταγγελίες για τη σημερινή κατάσταση του Δημοτικού Σχολείου στο Αραχναίο, ένα χωριό από το οποίο κατάγεται ο πατέρας μου και έχω περάσει πολλά από τα παιδικά μου καλοκαίρια.

Αμέσως έσπευσα να επισκεφτώ το σχολείο, να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι την κατάσταση και να καταγράψω τα προβλήματα.
Αντίκρισα εικόνες που με πλήγωσαν και με συγκλόνισαν. Είναι δυνατόν το 2023 σε μια ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχει αυτή η κατάσταση σε σχολείο του Δήμου μας;

Η εξωτερική εικόνα του Σχολείου είναι απαράδεκτη, καθώς έχει χρόνια να βαφτεί. Το ίδιο όμως συμβαίνει και στο εσωτερικό του σχολείου και των τάξεων. Ένας σχολικός χώρος πρέπει να είναι άρτιος τόσο επισκευαστικά όσο και αισθητικά και να προδιαθέτει τους μαθητές να εκπαιδευτούν και να χαίρονται τις ώρες των διαλειμμάτων.

Έκπληκτος διαπίστωσα ο πρώτος όροφος του σχολείου δεν χρησιμοποιείται γιατί κάθε φορά που βρέχει πλημμυρίζει, ενώ εμφανής είναι η διάβρωση της οροφής των τάξεων.

Την ίδια απαράδεκτη εικόνα συναντά κανείς και στο προαύλιο του σχολείου, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών, καθώς το δάπεδό του έχει κριθεί ακατάλληλο για χρήση. Ενδεικτικό της άθλιας κατάστασης στην οποία βρίσκεται είναι πως τα χορτάρια έχουν καλύψει το δάπεδο που υπήρχε κάποτε.

Προϋπόθεση για τη σωστή εκπαιδευτική λειτουργία ενός σχολείου είναι οι υποδομές του. Ένα σχολείο που είναι καθαρό και καλά συντηρημένο παρέχει ένα θετικό περιβάλλον για τα παιδιά να μάθουν και να εξελιχθούν.
Η επιδιόρθωση αυτών των προβλημάτων επείγει.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, οι συνθήκες αυτές αποτελούν εμπόδιο για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Αραχναίου έχουν ως πρώτη φροντίδα τους τη μόρφωση των μαθητών τους για ένα καλύτερο μέλλον, για μια καλύτερη κοινωνία.

Προσπαθούν να παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση στα παιδιά μας, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν λόγω της απαράδεκτης κατάστασης του σχολικού περιβάλλοντος. Αξίζουν τον σεβασμό και την υποστήριξή μας, καθώς συνεχίζουν να εργάζονται με αγάπη για την εκπαίδευση των παιδιών μας προσπαθώντας να διασφαλίσουν ότι θα έχουν ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει τη μάθησή τους.

Εξάλλου πρέπει να σημειωθεί ότι η συντήρηση του σχολείου είναι μια συνεχής διαδικασία. Θα πρέπει να γίνεται τακτικά για να διατηρείται το σχολείο σε καλή κατάσταση.

Η μέριμνα για την παιδεία είναι μια επένδυση για το μέλλον.

Δεσμεύομαι πως θα δώσω ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου μας, ώστε τα παιδιά μας να έχουν πρόσβαση σε ένα ποιοτικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

*Υπ.Δημ.Συμβουλος Όραμα Δημιουργίας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα