ΑργολίδαΆργος: Λουκέτο στη Δ.Ο.Υ.

Άργος: Λουκέτο στη Δ.Ο.Υ.

Ανδρέας Πουλάς: «Να μην κλείσει η Δ.Ο.Υ. του Άργους»

Ερώτηση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη Δ.Ο.Υ. του Άργους και να τη συγχωνεύσει με τη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς.

Ο κ. Πουλάς υπογραμμίζει ότι πλέον οι κάτοικοι του Δήμου Άργους – Μυκηνών αλλά και οι επαγγελματίες για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να μετακινούνται στο Ναύπλιο, γεγονός που θα τους επιβαρύνει με σημαντικό κόστος μεταφοράς και ταλαιπωρία αφού θα αναγκάζονται να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα για τα φορολογικά τους ζητήματα και ζητά από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την εν λόγω απόφαση.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κ. Χατζηδάκη

Θέμα: «Να μην κλείσει η Δ.Ο.Υ. του Άργους»

Από τις 27/11/2023, σύμφωνα με την υπό αριθμό Δ.ΟΡΓ.Α 1112416 ΕΞ2022 απόφαση της Α.Α.Δ.Ε., η Δ.Ο.Υ. Άργους συγχωνεύεται με την Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι του Δήμου Άργους – Μυκηνών αλλά και οι επαγγελματίες για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να μετακινούνται στο Ναύπλιο, γεγονός που θα τους επιβαρύνει με σημαντικό κόστος μεταφοράς και ταλαιπωρία αφού θα αναγκάζονται να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα για τα φορολογικά τους ζητήματα.

Ειδικά για τους κατοίκους των χωριών των ορεινών περιοχών του Δήμου Άργους – Μυκηνών, που απέχουν πολλά χιλιόμετρα από την πόλη του Ναυπλίου, η επιβάρυνση και η ταλαιπωρία θα είναι υπέρμετρες.

Πρόκειται για μία απόφαση που ελήφθη από την κυβέρνηση χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς καμία συναίσθηση των γεωγραφικών κατανομών, χωρίς καμία γνώση των τοπικών δεδομένων, χωρίς καμία μελέτη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε κοινωνίας και περιοχής και χωρίς καμία απολύτως συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Ενώ λοιπόν μιλάμε για την ανάγκη ενίσχυσης του πληθυσμού των χωριών της υπαίθρου μας, για να προλάβουμε την ερήμωση και την εγκατάλειψη, το κράτος με τις αποφάσεις του κάνει την ζωή των ανθρώπων αυτών ακόμα πιο δύσκολη. Η αποψίλωση υπηρεσιών και δομών δεν προωθούν την ανάπτυξη και μάλιστα την ισόρροπη, αλλά αντίθετα συντελούν στην ερήμωση της υπαίθρου.

Η κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Άργους συνιστά μία κοινωνικά και πολιτικά μη ορθολογική απόφαση.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Σε ποια λογική και σε ποιον σχεδιασμό εντάσσεται η απόφαση να κλείσει η Δ.Ο.Υ. Άργους;
  2. Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην ανάκληση της απόφασης κλεισίματος της Δ.Ο.Υ. Άργους;

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα