ΑρκαδίαΓ. Σμυρνιώτης: Ανήθικη προχειρότητα από τον κ. Τζιούμη τα προεκλογικά εγκαίνια του...

Γ. Σμυρνιώτης: Ανήθικη προχειρότητα από τον κ. Τζιούμη τα προεκλογικά εγκαίνια του καταφυγίου Τρίπολης

Την Παρασκευή 29/9/2023 μεταβήκαμε στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Τρίπολης προκειμένου να παραστούμε στον αγιασμό ενός τόσο σημαντικού έργου, προσδοκώντας σε έργο αντάξιο των απαιτήσεων του Νόμου και της αναμονής των δημοτών.

Αντί αυτού, με την είσοδό μας στον περιβάλλοντα χώρο κατακλυστήκαμε από ευωδίες ούρων κι εντυπωσιαστήκαμε από παράγκες με αλουμινοκατασκευές, χωρίς ίχνος αποχετευτικού συστήματος.

Ακόμη πιο εντυπωσιακός ήταν ο συνωστισμός και η πολύ κακή θρεπτική κατάσταση των ζώων, τα οποία γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βρίσκονται εγκλωβισμένα στο καταφύγιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συνθήκες κι εικόνες που είναι κάθετα αντίθετες με την ευζωία των ζώων όπως περιγράφεται κι επιβάλλεται από το Ν.4830/2021.

Στις 5/10/2022 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης ενέκρινε το Σχέδιο του Κανονισμού Λειτουργίας του καταφυγίου το οποίο προβλέπει ημέρες κι ώρες επισκεψιμότητας, οι οποίες δεν έχουν τηρηθεί.

Ο δε Ν.4830/2021 επιβάλει την ανάρτηση του κάθε ζώου που εισέρχεται στο καταφύγιο στην ιστοσελίδα του προς υιοθεσία εντός 48 ωρών από την είσοδό του στο καταφύγιο, ανεξάρτητα αν έχει ακόμα σημανθεί ηλεκτρονικά ή όχι.

Εμείς είδαμε πληθώρα ζώων εκ των οποίων πάρα πολλά μικρού και μεσαίου μεγέθους,  ζουν εγκλωβισμένα, δεν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του καταφυγίου, επιβαρύνουν οικονομικά τη λειτουργία του, ενώ θα μπορούσαν να έχουν υιοθετηθεί άμεσα και να έχουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Είδαμε επίσης το νεοαποκτηθέν όχημα περισυλλογής αδέσποτων ζώων κι αναρωτηθήκαμε γιατί δεν το έχουμε δει και στους δρόμους του Δήμου μας.

Όπως αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατό τα άτομα με τα οποία έχει συνάψει συμβάσεις ο Δήμος να φροντίζουν αφενός 54 ζώα ο ένας κι αφετέρου 110 ζώα ο άλλος, περισσότερο δε όταν τα ζώα τα οποία βρίσκονταν εκεί είναι πολύ περισσότερα.

Αυτό που αντικρύσαμε αξιότιμε κύριε δήμαρχε, δεν είναι πρότυπο καταφύγιο, αλλά μια προχειρότητα να προλάβετε την καταληκτική ημερομηνία της 30/9/2023 περί συμμόρφωσης των Δήμων στις προδιαγραφές των άρθρων 28 και 29 του Ν.4830/2021.

Εάν θέλετε να μιλάτε για πρότυπα καταφύγια ρίξτε μια ματιά στο καταφύγιο του Δήμου Υμηττού. Αποδείξατε για μία ακόμη φορά ότι εξαπατήσατε τους δημότες με δικαιολογίες περί έργων στο καταφύγιο τη στιγμή που η πραγματικότητα της έλλειψης ορθών υποδομών είναι πασιφανής, προκειμένου να αποτρέψετε την πρόσβασή τους στο καταφύγιο.

Αναρωτιόμαστε που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το καταφύγιο.

Ζητάμε την άμεση επέμβαση των αρχών για την ορθή λειτουργία του καταφυγίου.

Για την ενημέρωση των δημοτών παραθέτουμε φωτογραφίες με σκουριασμένα σίδερα, σπιτάκια όπου επικρατεί συνωστισμός ζώων, λιμνάζοντα νερά – εστίες μολύνσεων, έλλειψη αποχετεύσεων στους  εξωτερικούς χώρους, κατασκευές από πρόχειρα αλουμίνια όπου τα ζώα θα υπερθερμαίνονται το καλοκαίρι και θα κρυώνουν τον χειμώνα, ζώα αποστεωμένα , ζώα που είναι τραυματισμένα χωρίς ανάλογη ιατρική υποστήριξη.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα