ΑργολίδαΤιμές πορτοκαλιών χυμοποιήση στην Ισπανία

Τιμές πορτοκαλιών χυμοποιήση στην Ισπανία

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του valenciafruits.com, οι τιμές παραγωγού στην Ισπανία (Κόρδοβα) για τα πορτοκάλια χυμοποίησης διαμορφώθηκαν στα 0,28 έως 0,30 €/kg.

: 14/11/2023

ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Η «ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗΣ» που ορίστηκε από τους Α.Σ. της Αργολίδας, έχει λάβει ήδη (έως 14.11.2023) δύο προσφορές από αντίστοιχες βιομηχανίες για τα πορτοκάλια χυμοποίησης, με ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ 0,20 €/kg.

Δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καμία συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και η επιτροπή αναμένει προσφορές και από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Πορεία της Αγοράς Εσπεριδοειδών 46η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2023

· Νεότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η φετινή ποσότητα μανταρινιών Κλιμεντίνα θα είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με μια τυπική χρονιά.

· Συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα (46/23) με ικανοποιητικούς ρυθμούς η εμπορία πορτοκαλιών Ναβελίνα και μανταρινιών Κλημεντίνα από την Αργολίδα προς τις Ευρωπαϊκές αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι η χρονιά είναι όψιμη και συστήνεται στους παραγωγούς αυτοσυγκράτηση στην προσφορά, ώστε τα προϊόντα να αποκτήσουν οικονομικά αποδοτικό βάρος.

Τιμές Παραγωγού* 46η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2023

· ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΝΑΒΕΛΙΝΑ: 0,46 €/kg (σταθερή)

· ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΑ: 0,82 €/kg (αύξηση 1,2%)

*Οι παραπάνω τιμές αφορούν σε προϊόντα Α’ ποιότητας και είναι ΜΙΚΤΕΣ. Συμπεριλαμβάνουν δηλαδή όλα τα κόστη (συλλογή, καλλιέργεια, εισφορές, αποσβέσεις, κ.λπ.).

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: epitropicoop@gmail.com

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα