ΑρκαδίαΤρίπολη: Πανελλήνια πρωτιά για τις τάξεις του Α1 και Α2 του 7ου...

Τρίπολη: Πανελλήνια πρωτιά για τις τάξεις του Α1 και Α2 του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Στα πλαίσια του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα τη Βιοποικιλότητα: «Όλοι είμαστε κομμάτι μια συνδεδεμένης αλυσίδας» απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία στους νικητές των καλλιτεχνικών εργασιών από 110 σχολεία από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της συμμετοχής ήταν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων να ευαισθητοποιηθούν συμμετέχοντας σε ομαδικές δράσεις και να κάνουν πρωτότυπες δημιουργίες για την προστασία της βιοποικιλότητας. Ειδική επιτροπή αξιολόγησε τις πνευματικές δημιουργίες των σχολείων και απένειμε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης στις τάξεις Α1 και Α2 το Πρώτο Βραβείο στον άξονα του παραμυθιού.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με την ανάγκη διάσωσης 5 ζώων του ελλαδικού φυσικού τοπίου που κινδυνεύουν υπό εξαφάνιση, μεταξύ των ζώων Μεσογειακής Φώκιας Monachus monachus, Χελώνας Caretta caretta, Καφέ Αρκούδας της Πίνδου, Κόκκινου Ελαφιού Πάρνηθας Cervus elaphus, Μαυρόγυπα του Έβρου το 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης επέλεξε τη φώκια. Στην υποκατηγορία του διαγωνισμού με τίτλο «Παραμύθι» μέσα σε πνεύμα απόλυτης συνεργασίας μαθητών και δασκάλων οι λιλιπούτιοι μαθητές επεξεργάστηκαν με πάθος και περισσή ενέργεια δύο παραμύθια: «Το όνειρο της Φωκίας» η τάξη Α1 και «Η φώκια επαναστάτρια» η τάξη Α2, με υπεύθυνες δασκάλες τις κυρίες Καγιούλη Βασιλική και Καρκούλια Θεοδώρα αντίστοιχα.

Στο τέλος, με τα πρόσωπα καλυμμένα πίσω από τις όμορφες ζωγραφιές τους οι μικροί διαγωνιζόμενοι με δυνατές φωνές μετέδωσαν τα μηνύματά τους για την αγάπη του περιβάλλοντος, την προστασία των ζώων και την αλυσίδα της ζωής, συναισθήματα χαράς για τη συμμετοχή τους σε αυτόν τον φιλοπεριβαλλοντικό διαγωνισμό και αισιοδοξία για το μέλλον του οικοσυστήματος.

Η βράβευσή τους θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή τους στο Κέντρο περίθαλψης του Αρχέλωνα στη Γλυφάδα αρμόδιο για τη διάσωση και την περίθαλψη τραυματισμένων χελωνών, όπου θα δουν από κοντά ένα ζωικό είδος που υπάρχει στον πλανήτη από την εποχή των δεινοσαύρων.

Υ.Γ. Η διαδικτυακή βράβευση του 7ου Δημοτικού Τρίπολης 6.50.00΄-7.01.00΄

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα