ΆρθραΜαύρο χρήμα έπαιρνε ο Κων/νος Μητσοτάκης δήλωνε στον ανακριτή ο Αριστείδης Αλαφούζος...

Μαύρο χρήμα έπαιρνε ο Κων/νος Μητσοτάκης δήλωνε στον ανακριτή ο Αριστείδης Αλαφούζος ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ

Ο «Αρχάγγελος της κάθαρσης είχε πολύ μακριά χέρια» έγραφε η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» την 19 Νοεμβρίου 2006.

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

Έδινα εκατοντάδες εκατομμυρίων στον Κων/νο Μητσοτάκη για ενίσχυση του κόμματος αλλά τα χρήματα αυτά δεν διατέθηκαν ποτέ για το κόμμα κατέθεσε στον ανακριτή το 1993 ο Αριστείδης Αλαφούζος, την οποία κατάθεση δημοσίευσε η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» την 19 Νοεμβρίου 2006.

Σήμερα τόσο ο ΣΚΑΪ όσο και η Εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» αποτελούν τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υιού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον οποίον τα κομματικά μέλη της Ν.Δ. ψήφισαν και επέλεξαν ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ!!! Αρχηγό του κόμματος.

Και ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του ανέδειξε Πρωθυπουργό.

Στις 28 Οκτωβρίου 1991 ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής στην ομιλία του στη Λέσχη αξιωματικών στην Θεσσαλονίκη εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του Πρωθυπουργού Κων/νου Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας ότι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΝΟΣΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ και το ΚΡΑΤΟΣ είναι ΠΑΡΑΛΥΤΟ.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 1991 ο τότε υπουργός Τουρισμού Γ. Κεφαλογιάννης παραιτήθηκε από υπουργός υποστηρίζοντας ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί στην εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων που υποστήριζε ο πρωθυπουργός Κων/νος Μητσοτάκης.

Στην κατάθεση του το 1993 στον ανακριτή ο Αριστείδης Αλαφούζος είχε καταγγείλει ότι επειδή έπαυσε να δίνει χρήματα στον Κων/νο Μητσοτάκη αυτός από μίσος έφτασε μέχρι του σημείου να βάζει ανθρώπους να του κάνουν ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ.

Στις 16 Ιουνίου 1994 η Βουλή αποφάσισε την παραπομπή του Κων/νου Μητσοτάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τις ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ.

Στην ίδια συνεδρίαση η Βουλή αποφάσισε την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του Κων/νου Μητσοτάκη και για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ. Παραπομπή που είχε την ψήφο και του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ. Ο οποίος ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ … στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκλεγεί αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Διότι η κομματική προσφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ ήταν ισχνή σε σχέση με τους άλλους συνυποψήφιους για την προεδρία του κόμματος πλην ενός. Φαίνεται τόσο ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ όσο και οι υπόλοιποι υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ήταν σίγουροι ότι στην περίπτωση αυτή αποτελεί εξαίρεση … ο κανόνας «το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει»

Μόνο που ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ είχαμε επί Πρωθυπουργίας πατρός ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ έχουμε όμως και επί Πρωθυπουργίας υιού και ποιος ξέρει τι ακόμα θα αποκαλυφθεί.

Έδωσα εκατοντάδες εκατομμύρια στον Μητσοτάκη για το κόμμα αλλά τα λεφτά δεν πήγαν στο κόμμα.

Ολόκληρη η κατάθεση του ιδιοκτήτη του SKAI Αριστείδη Αλαφούζου στον ανακριτή που καίει τον Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» την 19 Νοεμβρίου 2006.

«Στην Αθήνα σήμερα την 6η Αυγούστου 1993 ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 13.30 ενώπιον εμού του ειδικού ανακριτή – Εφέτη Αχιλλέα Νταφούλη που ορίστηκα με την 3/1993 απόφαση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών (αρθρ. 29 ΚΠΔ) επί παρουσία και της Γραμματέως Ειρήνης Πρωτοπαππά εμφανίστηκε ο κατωτέρω μάρτυρας ο οποίος δήλωσε κατόπιν ερωτήσεως ότι ονομάζεται ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ του Ιωάννου και της Κυριακής γεννήθηκε στην Οία Κυκλάδων το 1924, επάγγελμα πολιτικός Μηχανικός. Ο άνω μάρτυρας έθεσε το δεξιό χέρι του στο ιερό ευαγγέλιο και ορκίστηκε σύμφωνα με τα άρθρα 218 παρ. 1 και 219 παρ. ΙΚ ποινικής Δικονομίας εξεταζόμενος δε κατέθεσε τα εξής: Αναφέρομαι εξ ολοκλήρου στην από 15-6-1993 ένορκη κατάθεση μου στον εισαγγελέα Γ. Ζορμπά και επιβεβαιώνω στο σύνολό του το περιεχόμενο που γνωρίζω θέλω να συμπληρώσω τα εξής: Είχα καταθέσει στον κ. Ζορμπά ότι ηθικός αυτουργός των υποκλοπών είναι ο Μητσοτάκης. Θέλω σήμερα να σας δώσω περισσότερα στοιχεία. Το 1988 όταν ήθελα να αγοράσω την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ συζήτησα με τον Πρωθυπουργό και εκείνος με παρεκάλεσε αν μπορώ να βοηθήσω το κόμμα. Εγώ δέχτηκα και έδωσα εκατοντάδες εκατομμυρίων στο κόμμα. Όμως διαπίστωσα ότι κόμμα και Μητσοτάκης είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ρώτησα και άλλους και μου είπαν ότι τα χρήματα δεν πήγαν στο κόμμα. Γι αυτό όταν κατά τα τέλη του 1989 μου ζήτησε πάλι να δώσω χρήματα του είπα ότι δεν είμαι διατεθειμένος να δίνω χρήματα και να μην πηγαίνουν στο κόμμα. Αυτός τότε θύμωσε και είναι ο μοναδικός λόγος που άρχισε να με κυνηγάει….

Από το μίσος αυτό έφτασε μέχρι του σημείου να βάζει ανθρώπους να μου κάνουν υποκλοπές. Έκανε για μένα συκοφαντία και εκβιασμό και αν δεν ήταν Πρωθυπουργός θα έπρεπε να πάει φυλακή. Μερικές εβδομάδες πριν από την δημοσίευση του σκανδάλου των υποκλοπών στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και τον SKAI με επισκέφθηκε στα γραφεία μου ο επιχειρηματίας Μπέης μηχανολόγος κάτι τέτοιο είναι και είχε σκοπό να μου κλείσει ραντεβού με τον Γρυλλάκη για να τα φτιάξουμε με τον Πρωθυπουργό.

Δεν δέχθηκα να συναντηθώ. Όπως με συμβούλευσε ο νομικός μου σύμβουλος Νικ. Κωνσταντόπουλος». Αυτά είχε καταθέσει στον ανακριτή ο επιχειρηματίας Αριστείδης Αλαφούζος το 1993, όπως είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ την 19ην Νοεμβρίου 2006.

Τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω μία δήλωση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Για την κρίση στη χώρα τεράστια ευθύνη φέρει η ποικιλώνυμη ηγεσία της χώρας. Δεν είναι όμως άμοιρος ευθυνών και ο λαός με τις επιλογές που κάνει.

Θα πρέπει κάποτε και ο λαός να συνειδητοποιήσει και αυτός τις ευθύνες του». Και πού να ζούσε σήμερα τί θα έλεγε.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Τηλ. 6943570958

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα