ΑρκαδίαΗ 25η Μαρτίου του 4ου ΓΕΛ Τρίπολης

Η 25η Μαρτίου του 4ου ΓΕΛ Τρίπολης

Σταυρούλα Γιαννουλοπούλου
Της Σταυρούλας Γιαννουλοπούλου*

Σήμερα 25 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σε θερμό εορταστικό κλίμα η σχολική εκδήλωση του 4ου ΓΕΛ Τρίπολης προς τιμήν του απελευθερωτικού αγώνα των σκλαβωμένων Ελλήνων του 1821 εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Μια ομάδα μαθητών υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Χρονοπούλου Τούλας, Καραμάνη Μαρίας και Κούλη Γιώτας εκφώνησαν το χρονικό της ημέρας. Εξήραν ιδιαίτερα τους αγώνες των Θ. Κολοκοτρώνη και Νικηταρά του Τουρκοφάγου.

Σημαντικές στιγμές του επαναστατικού αγώνα τονίστηκαν μέσω εικόνας και λόγου, τραγουδιών και χορών. Μηνύματα για την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τις αρετές και το βίο των δύο αγωνιστών της ελευθερίας έγιναν αισθητά από όλους τους μαθητές. Ιδιαίτερα η αγνωμοσύνη των εκπροσώπων της πατρίδας του προς τον Νικηταρά άγγιξε το συναισθηματικό κόσμο μαθητών και καθηγητών.

Το θεατρικό δρώμενο έτυχε ξεχωριστής διασκευής από τις καθηγήτριες, για να αποτελέσει μια ευκαιρία για την ανάδειξη του υποκριτικού ταλέντου των μαθητών και τη μετάδοση πολλαπλών μηνυμάτων.

Οι νεαροί ηθοποιοί υποδυόμενοι τους μαθητές του Κρυφού Σχολειού ερμήνευσαν με παραστατικότητα το χιουμοριστικό ύφος του θεατρικού διαλόγου. Μετέδωσαν με ενάργεια τις αξίες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούσε το Κρυφό Σχολειό τότε σε αντιδιαστολή με τους προβληματισμούς και τα ενδιαφέροντα των μαθητών του 4ο ΓΕΛ στη σύγχρονη εποχή.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Πέτρος Μισθός έριξε την αυλαία της εκδήλωσης με τα θερμά του λόγια και τις ευχές του προς τους τελειόφοιτους. Στην ομιλία του έθεσε το πλαίσιο μελέτης του μαθήματος της Ιστορίας παροτρύνοντας όλους τους μαθητές να αντλούν τα ιδεώδη από τη συμπεριφορά των προγόνων μας ώστε να σχεδιάσουν επάξια την κοινωνία του μέλλοντος.

*Φιλόλογος, Μεταπτυχιακό «Εκπαιδευτική Ψυχολογία»
και Μεταπτυχιακό «Διδασκαλία
της Ελληνικής ως Δεύτερης / Ξένης Γλώσσας»

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα