ΕρευνεςΜαύρο και άραχνο το μέλλον της λαϊκής

Μαύρο και άραχνο το μέλλον της λαϊκής

Γράφει ο Μηνάς Π.

Μια βόλτα στην Λαϊκή του Ναυπλίου ιδιαιτέρως μετά τις δέκα του μηνός θα σας πείσει ότι υπάρχει πρόβλημα ειδικά αν ζείτε σε ένα χρυσό κλουβί και δεν έχετε καταλάβει ότι εκεί έξω ο κόσμος δυσκολεύεται να αγοράσει βασικά προϊόντα για την καθημερινή του διατροφή.

Έξι παραγωγοί “καταθέτουν” τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, οι πελάτες τους, ενώ μιλούν και για το μέλλον της Λαϊκής που δείχνει μαύρο και άραχνο… Η λέξη “χάλια” κυριολεκτικά κυριάρχησε με όποιον μίλησα. Διαβάστε τι αναφέρουν οι ίδιοι:

Επαμεινώνδας Γκρέσης: Είμαι παραγωγός από την Ασίνη. Σε σχέση με άλλες χρονιές η φετινή είναι τελείως χάλια δεν υπάρχει αγοραστική κίνηση, η αγορά είναι πεσμένη 40 με 50% από τον Γενάρη μέχρι τώρα. Ο κόσμος δυσκολεύεται αρκετά και τα ψώνια είναι μετρημένα. Εγώ πηγαίνω και στην Αθήνα και επειδή ο κόσμος είναι πιο πολύς τα προϊόντα μου πουλιούνται καλύτερα, υπάρχει κατανάλωση.

Καλοκαιρινός Γεώργιος: Πουλάμε ψάρια στην Λαϊκή Ναυπλίου, η κίνηση στα προϊόντα μας είναι αυξημένη στις αρχές του μήνα και όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του η δουλειά αρχίζει και πέφτει. Τα πάντα πλέον έχουν ακριβύνει όποτε είναι φυσιολογικό η κατάσταση αυτή να επηρεάσει και την λαϊκή αγορά. Οι πελάτες μας συνήθως είναι συνταξιούχοι και όσοι νέοι έχουν απομείνει στο Ναύπλιο μας τιμάνε.

Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος: Tα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, ο κόσμος είναι σε άθλια κατάσταση. Εύχομαι να αλλάξουν προς το καλύτερο αλλά βλέπω ότι θα γίνουν χειρότερα. Πλέον δεν υπάρχουν καλές ημέρες, όλα είναι στο μέτριο και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη, ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είναι άνθρωπος του Κεφαλαίου, οι αγρότες τώρα κάνουν παράπονα ενώ τον είχαν ψηφίσει, άρα καλά να πάθει ο κόσμος, όμως οι υπόλοιποι τι φταίμε; Και σε άλλες λαϊκές που συζητάω με συναδέλφους όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση. Προβλέπω ότι σε μικρό χρονικό διάστημα οι λαϊκές θα “τελειώσουν” γιατί έτσι έχουν αποφασίσει οι κυβερνώντες.

Παπαδόπουλος Χριστόφορος: Εφέτος η αγορά είναι λίγο πεσμένη. Ευελπιστούμε το καλοκαίρι θα “ανοίξει” η δουλειά λόγω τουρισμού. Οι Τετάρτες όπως και όλος ο χειμώνας είναι δύσκολος, το Σάββατο στο Ναύπλιο έχει περισσότερη κίνηση. Λιγουριό και Νεμέα που πηγαίνω είναι ακόμα πιο πεσμένη η αγοραστική κίνηση.

Δωρής Ηλίας: Η κίνηση είναι λίγο υποτονική, λόγω κρίσης, ακρίβειας και χίλιαδυο… Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είναι ημέρα με τη νύχτα. Απλά τις πρώτες μέρες του μήνα που έχουν πάρει συντάξεις, μισθούς κάτι ψιλοκινείται, μετά τις 10 του μηνός… Την άνοιξη πηγαίνω Δρέπανο, Νεμέα και Λιγουριό, είναι χωριά οπότε για αυτά τα πράματα για τα φυτώρια είναι σχετικά καλά, υπάρχουν αγρότες που παίρνουν για το σπίτι τους. Δύο μήνες υπόθεση είναι μόνο. Με τα κυβερνητικά μέτρα που παίρνουν πλέον πολύ λίγοι θα μείνουν στην Λαϊκή. Υπάρχει πρόβλημα μεγάλο, αν έρθετε μια ημέρα εδώ από το πρωί θα καταλάβετε τι εννοώ…

Λιακόπουλος Σωτήρης: Η κίνηση είναι μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές, παίζει ρόλο και ο καιρός. Ερμιόνη που πηγαίνω δεν έχει διαφορά με το Ναύπλιο. Ίδια συμπεριφορά έχει ο κόσμος. Εικοσιοκτώ χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά, πλέον είμαι αναγκασμένος να ακολουθήσω αυτή τη πορεία δεν είναι τα πράγματα όπως ήταν κάποτε…

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα