ΆρθραΗ Στήλη του Κακού…

Η Στήλη του Κακού…

…Την γράφει ο Χείριστος

► Στον προσομοιωτή και στο play station δύναται να συναντήσεις πολλά ταλέντα του καναπέ. Αμ έλα που, όταν σε τρώει ο κώλος σου να καθίσεις στη θέση του αληθινού καπετάνιου μέσα σε πραγματικό βαπόρι εν μέσω θυέλλης τα πάντα αλλάζουν. Να βλέπεις να κατακρημνίζεται η πλώρη προς την άβυσσο να πετιέσαι στον αέρα και να προσεύχεσαι να ξανασηκωθεί ώστε να μην πάει το σκαρί αύτανδρο στα αβυσσαλέα βάθη, γιατί τότε θα τα λες αιωνίως με τον θρυλικό κάπτεν Νέμο.

► Μερικοί δηλαδή, νόμιζαν πως αν εκλεγούν δήμαρχοι και φορέσουν την στολή του Κυβερνήτη όλοι θα τους προσκυνάνε στον δρόμο και θα απολαμβάνουν τα προνόμια της εξουσίας. Άσε που το πρώτο που αλλάζουν δεν είναι το μοντέλο διοίκησης, παρά την φάτσα τους και την συμπεριφορά τους. Η πλάκα είναι ότι δίνουν γραμμή και το κακό παράδειγμα στους επιτελικούς τους. Αδικαιολόγητες στάσεις και αλαζονικές συμπεριφορές. Ειδικά στο Ναύπλιο. Όχι ότι και στους άλλους δήμους δεν έχουν ανθίσει αυτοδιοικητικά μπουμπούκια αλλά στην πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας οι νέοι με το καλημέρα αρμενίζουν στραβά.

► Ξιπασμένος και σνόμπ γίνεσαι διότι έχεις πέσει στην παγίδα ότι πρεσβεύεις κάτι ανώτερο, ή ότι θεωρείσαι άκρως πετυχημένος. Τούτοι όμως; Που έχουν αναλάβει μισό χρόνο με ανύπαρκτο έργο και ήδη συμπεριφέρονται σαν τους αναμορφωτές και τους σωτήρες της πόλης. Τύφλα να έχει ο Καποδίστριας.

► Για καθίστε ρε παιδιά. Τι έχει να επιδείξει το Ναύπλιο; Αρχαίο πολιτισμό, μια γραφική ομορφιά της παλιάς πόλης και thats it. Αλλά και αυτά τα υπερόπλα τα έχουν παρατημένα να σκουριάζουν. Όλο φανφάρες και ασκήσεις επί χάρτου. Θα κάνουμε το ένα, αν κάνουμε το άλλο, αν και αν.

► Αντί μια τόσο μοναδική και ιστορική πόλη όπως το Ναύπλιο να έχει μπει σε ειδικό καθεστώς συλλογικής αναβάθμισης της μέσα από ένα ρηξικέλευθο θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης κάθονται στα καφενεία και συζητάνε παπαριές. Όμως προαπαιτείται σύμπνοια από τους προύχοντες τους οποίους πρέπει να τους διακατέχουν οράματα κοινής ωφελείας και να διαθέτουν πολιτικά τσιγέρια. Από τους φέροντες νοοτροπιών του δέκατου έκτου αιώνα του στυλ: Εμείς οι άρχοντες και σεις οι δούλοι μας στα χωράφια προκοπή για το κοινωνικό σύνολο δεν…

► Καθάρισε το… συντριβάνι του Άργους ο Μαλτέζος! Αμ έπος αμ έργον! Σύμφωνα δε, με ασφαλείς πληροφορίες ο Γιάννης των Αργείων θα ρίξει μέσα πέστροφες. Αυτό άλλωστε σημαίνει πάμε και ένα βήμα παρακάτω… Να μην μένουμε στη σκιά του προηγούμενου.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα