ΑρκαδίαΜεγαλόπολη: «Ο δρόμος της Ανάπτυξης - Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση»

Μεγαλόπολη: «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση»

Ημερίδα για τη δημιουργία του Αναπτυξιακού Οδικού Άξονα Λεύκτρου – Μεγαλόπολης – Αρχαίας Ολυμπίας το Σάββατο 25 Μαΐου στη Μεγαλόπολη

Στη διοργάνωση μιας σημαντικής ημερίδας που στόχο έχει να κάνει πράξη την περιφερειακή συνείδηση και να ανοίξει νέες προοπτικές στην Πελοπόννησο προχωρά ο Δήμος Μεγαλόπολης. 

Συγκεκριμένα το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης, θα συναντηθούν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, βουλευτές, εκπρόσωποι των δύο Περιφερειακών Αρχών, Δήμαρχοι της Αρκαδίας, της Ηλείας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, μαζί με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων για να συναποφασίσουν  την χάραξη του δρόμου που θα συνδέσει δύο Περιφέρειες ( Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα ), τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες  ( Αρκαδία, Ηλεία, Λακωνία και Μεσσηνίας ) και δεκάδες Δήμους όλων αυτών των περιοχών. 

Πρόκειται για μία  εξαιρετική πρωτοβουλία που ήδη έχει κερδίσει την θετική άποψη πολλών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και πολλών μαζικών φορέων. 

Ο δρόμος αυτός θα συνδέσει γεωγραφικά, ιστορικά, αρχαιολογικά και τουριστικά ένα μεγάλο αναξιοποίητο γεωγραφικό κομμάτι της Πελοποννήσου και θα δώσει πνοή σε πολλούς ξεχασμένους Δήμους των δύο Περιφερειών που βιώνουν το φάσμα της ερημοποίησης.

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Κώστας Μιχόπουλος αυτός ο δρόμος ίσως να είναι η τελευταία ευκαιρία για την ανάπτυξη αυτού του ευλογημένου και παράλληλα αδικημένου τόπου.

Άλλωστε η οδική σύνδεση της Μεγαλόπολης με την Αρχαία Ολυμπία δεν έρχεται στο προσκήνιο για πρώτη φορά αφού στο παρελθόν έχουν εκπονηθεί μελέτες από τα αρμόδια Υπουργεία που δείχνουν  ότι αυτή η πρόταση στηρίζεται επιστημονικά αλλά και οικονομοτεχνικά. 

Παράλληλα αυτή η πρόταση έρχεται σε μία θετική χρονική συγκυρία αφού υπάρχει η ευκαιρία της αξιοποίησης του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης ως βασικού χρηματοδοτικού εργαλείου αφού ο στόχος της συνάδει με το γενικότερο πνεύμα υλοποίησης του ΣΔΑΜ.   

Ένας από τους κεντρικούς ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και Βουλευτής κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές αυτής της αναπτυξιακής πρωτοβουλίας.

Με αφορμή την ημερίδα του Σαββάτου ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Κώστας Μιχόπουλος δήλωσε:” Έχουμε υποσχεθεί ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αντιστρέψουμε την φθίνουσα πορεία του τόπου μας. Παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα ότι προωθούμε συνέργειες και συνεργασίες με όλους αυτούς που έχουν κοινό στόχο με εμάς. Καλούμε στη Μεγαλόπολη όλους τους φορείς που θέλουν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και να κάνουμε πράξη την περιφερειακή συνείδηση χωρίς τοπικιστικές αντιλήψεις αποκλειστικότητες και αποκλεισμούς. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα ξαναβάλει τον τόπο μας σε τροχιά ανάπτυξης και τους κατοίκους του σε κλίμα ευημερίας.

Σας περιμένουμε το Σάββατο στη Μεγαλόπολη για να χαράξουμε όλοι μαζί το δρόμο για την ανάπτυξη”.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα