Ελλάδα"Όμηροι" του Γιώργου Φλωρίδη Συνταξιούχοι δικαστικοί υπάλληλοι

“Όμηροι” του Γιώργου Φλωρίδη Συνταξιούχοι δικαστικοί υπάλληλοι

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μη απονομή των συντάξεων σε δεκάδες δικαστικούς υπαλλήλους, λόγω έλλειψης προσωπικού στο αρμόδιο τμήμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων επανέρχεται στο θέμα, δύο μήνες σχεδόν μετά το πρώτο δελτίο τύπου (27/3). Στο μεσοδιάστημα υποβλήθηκε μέχρι και ερώτηση στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, καθώς και την Υπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Έως τώρα απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση δεν έχει δοθεί από τους αρμόδιους υπουργούς.

Έχει ανακύψει μείζον ζήτημα αξιοπρεπούς διαβίωσης για αρκετούς εκ των δικαιούχων, αιτία το γεγονός ότι έχουν βρεθεί χωρίς εισόδημα χρονικό διάστημα που για κάποιους φτάνει έως και τους επτά μήνες!

Μάλιστα, υπάρχουν υπηρεσιακοί παράγοντες που μιλούν για ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση, καθώς δεν αναμένεται επίλυση του προβλήματος την περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου.

Με το «τέρας» της ακρίβειας να μοιάζει ανίκητο και να ταλαιπωρεί σταθερά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, κάθε μέρα που περνάει γι’ αυτούς τους δικαιούχους συντάξεων, η κατάσταση χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο.

Το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει λυθεί, εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, διέθετε υπευθυνότητα ή έδειχνε την ανάλογη ευαισθησία.

Είναι κρίμα να μην μπορεί να εκδοθεί το απαραίτητο Δελτίο Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ) γι’ αυτούς τους συνταξιούχους, με συνέπεια να μην μπορεί το Πρώην Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και νυν ΕΦΚΑ να προχωρήσει στην έκδοση των σχετικών συντάξεων.

Καλούμε επίσημα τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη να επιληφθεί άμεσα του θέματος.

Είναι ντροπή, συνάδελφοι με θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα να στερούνται της σύνταξής τους, επειδή είναι υποστελεχωμένες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Έχετε το δικαίωμα κύριε Υπουργέ να κρατάτε «όμηρους» τους συγκεκριμένους συνταξιούχους;

Έχετε βρεθεί χωρίς ευρώ στην τσέπη σας για τόσο μεγάλο διάστημα;

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα