ΑργολίδαΜουσικό Σχολείο Αργολίδας: Τα ματόκλαδα που λάμπουν

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας: Τα ματόκλαδα που λάμπουν

Του Γιώργου Κόνδη

Όμορφη βραδιά κάτω από τα λαμπιόνια και τα πλατανόφυλλα στον αίθριο χώρο του Φουγάρου. Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας χαιρέτισε το καλοκαίρι με μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων. Η μια καλύτερη από την άλλη (αλλά ποια;), η μια συμπλήρωνε την άλλη (αλλά πως;)! Όλες μαζί υπενθύμισαν την ποιότητα της μουσικής εκπαίδευσης στην Αργολίδα και τις δυνατότητες εξωστρέφειας που έχει αποκτήσει το σχολείο. Πως αλλιώς να μιλήσουμε για τις δυνατότητες παρουσίασης τόσο μεγάλων και εξαιρετικά οργανωμένων μουσικών συνόλων!

Ταυτόχρονα, πρόσφερε και πάλι την ευκαιρία μιας ποιοτικής καλοκαιρινής διασκέδασης συνδυάζοντας τη νεανική μουσική αύρα με το κέφι των θεατών που παρακολούθησαν και οι οποίοι δεν δίστασαν να το εκδηλώσουν χορεύοντας. Το ίδιο ισχύει και για την τέταρτη κατά σειρά «κεντρική» εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης του Ναυπλίου. Η μουσική είχε την τιμητική της ημέρα, το φεγγάρι την τιμητική του βραδιά και το Μουσικό Σχολείο τον τιμητικό μουσικό χαιρετισμό στην ομορφιά του κόσμου.

Ίσως να ήταν και (από)χαιρετισμός σε μια πλούσια δημιουργική σχολική περίοδο εκείνων που αποχαιρετούσαν το Μουσικό Σχολείο για να συνεχίσουν την παιδευτική τους πορεία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μια πορεία που θα έχει στο ενεργητικό της τον πλούτο των εμπειριών από τις συναντήσεις, τις εκδηλώσεις, τις ανταποδώσεις στην κοινωνία, των έξι χρόνων ενεργητικής και δημιουργικής παρουσίας στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. Οι άνθρωποι του σχολείου θα πρέπει να αισθάνονται από τη μια τη χαρά της δημιουργίας αυτού του πλούτου (από τη δική τους εργασία και προσπάθεια δημιουργήθηκε το εξαιρετικό επίπεδο σχολικής ζωής και κοινωνικής παρουσίας) και από την άλλη, το βάρος για την μελλοντική διατήρηση και εξέλιξη της παρεχόμενης εκπαίδευσης από το σχολείο τους. Γι’αυτό και στην εκδήλωση του Φουγάρου, στον καλοκαιρινό χαιρετισμό, τα ματόκλαδα εκπαιδευτικών και μαθητών έλαμπαν σαν τα λούλουδα του κάμπου!

Η συνέχεια ήταν το ίδιο εξαιρετική και θα χρειαζόταν κάποιος περισσότερο ειδικός για να γράψει για τα μουσικά σύνολα και την υψηλού επιπέδου συναυλία τους στο Βουλευτικό. Παρ’ ότι ο χώρος συνεχίζει να είναι ακουστικά «απροσάρμοστος», εντούτοις υποδέχεται ενδιαφέρουσες παρουσίες και παρουσιάσεις. Η εκδήλωση για του «Βοσπόρου τ’αγιονέρια» ήταν όμως μια από αυτές που αξίζουν επαναληφθούν με κάποια άλλη ευκαιρία, παρ’ ότι κάθε εκδήλωση είναι μοναδική! Όμως η συγκεκριμένη είχε και έναν άλλο χαρακτήρα: ανέδειξε τις δυνατότητες που έχει το συγκεκριμένο σχολείο, αλλά και γενικότερα η μουσική και ο εκπαιδευτικός χώρος, να παντρεύουν την παράδοση με τη σύγχρονη εποχή κάτι που, δυστυχώς, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Από την άποψη αυτή, η εκδήλωση ήταν μια από τις καλύτερες της χρονιάς και η δεύτερη καλύτερη συνεχόμενη μετά την χριστουγεννιάτικη (2023) στο Άργος.

Το καλοκαίρι, εκτός των άλλων, είναι και μια περίοδος σχολικών εκδηλώσεων. Όλες οι σχολικές μονάδες παρουσίασαν όμορφες πολυθεματικές εκδηλώσεις, άξιες της κόπου και της προσπάθειας εκπαιδευτικών και μαθητών στην Αθμια και Βθμια εκπαίδευση. Είναι ο εκπαιδευτικός μας «Κήπος με τα τρόπαια», μια διεθνής βράβευση του Μουσικού Σχολείου που ανακεφαλαιώνει σήμερα όλες αυτές τις εκδηλώσεις και για τον οποίο θα αφιερώσουμε μια προσεχή παρουσίαση. Καλό καλοκαίρι και επιτυχίες σε όλα για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς… για την κοινωνία μας!

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα