Κοιλάδα: “Έφυγε” ο Μίμης Μπασιμακόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Μπασιμακόπουλος, ιδρυτής του ομώνυμου ναυπηγείου στην Κοιλάδα. Διαβάστε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Γιάννη Μαργέτα:

Άλλος ένας από τους Κοιλαδιώτες Ναυπηγούς, ο Μίμης ο Μπασιμακόπουλος, έφυγε από κοντά μας. Υπήρξε ιδρυτής του ομώνυμου ναυπηγείου στην Κοιλάδα. Δούλεψε για πολλά χρόνια στο ναυπηγείο του πατέρα μου. Μαθητής στο Δημοτικό σχολείο εγώ την εποχή αυτή, τους θυμάμαι να δημιουργούν, να σκαρώνουν καΐκια καλοτάξιδα, κάθε ένα από αυτά πραγματικό έργο τέχνης, τραγουδώντας ολημερίς τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη, του «Στελάρα», όπως τον ονόμαζαν. Σημαντική η συμβολή του στη ναυπήγηση ξύλινων σκαφών και την κυριαρχία των Κοιλαδιώτικων καϊκιών, κυρίως τρεχαντηριών, σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Στη φωτογραφία στον λεγόμενο «καταρράκτη», μαζί με τον αδελφό μου Παναή, ο Παναής πάνω στον κορμό ο Μίμης κάτω από αυτόν, τεμαχίζουν τον κορμό ενός πεύκου, «βουβό» το λέγαμε, για να γίνει πιο διαχειρίσιμος. Καλό ταξίδι στο γαλάζιο του ουρανού αυτή τη φορά.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook

Αποκλειστικές Έρευνες Συνεντεύξεις και Άρθρα
Ειδήσεις από: Ναύπλιο Άργος Ερμιονίδα Τρίπολη – Κορινθία Αθλητικά

Γερανιός-2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Τα πιο δημοφιλη