Την Κυριακή 4 Μαΐου, το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Κρανιδίου πραγματοποίησε την ετήσια εκδρομή του, αναφέρει ο καθηγητής κοινωνικής εκπαίδευσης, Τάσος Λάμπρου και συνεχίζει: είχαμε την χαρά να επισκεφτούμε τόσο τον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και όσο τον Αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας.
Στην συνέχεια πήγανε στο οινοποιείο Μπαϊρακτάρη στην Νεμέα και η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε για φαγητό και καφέ στο φιλόξενο και πανέμορφο Ναύπλιο. Οι ενήλικες μαθητές είχαν την δυνατότητα ταξιδέψουν με το μύθο και την ιστορία και να θαυμάσουν την πολιτιστική κληρονομιά του όμορφου τόπου μας.
Πολιτιστικά οφέλη για τους ενήλικες μαθητές
Είναι πολύ σημαντικό που το Ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας μας δίνει αυτήν την δυνατότητα να υλοποιούμε και εμείς εκπαιδευτικά ταξίδια προς όφελος των ενηλίκων μαθητών μας.
Το ταξίδι σε ένα τόπο, σε ένα αρχαιολογικό χώρο, σε μια πολιτιστική δομή σε επιχειρηματική μονάδα είναι το μέσο για να γνωρίσεις την ιστορία, να κοινωνικοποιηθείς, να ενημερωθείς, να γεμίσεις με εμπειρίες, να συναντήσεις ανθρώπους και πολιτισμούς.
Ευχαριστούμε την Διευθύντρια κ Έφη Ντασκαγιαννη για τον διοργάνωση της εκδρομής, τους συναδέλφους καθηγητές που για την βοήθεια τους και την συμμετοχή τους στην δράση του σχολείου μας, τους ενηλίκους μαθητές μας που πάντα αξιοποιούν τις μεγάλες ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται τόσο στην γνώση όσο και στις νέες εμπειρίες που δημιουργούν οι ωραίες εκδρομές.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο – οδηγό Δημήτρη Μπουρίκα για την φροντίδα του και την άψογη συνεργασία μας.
Καλή συνέχεια σε όλους μας.
- Θερινή Σχολή για την Αειφόρο Ανάπτυξη: Επιστρέφει στην Επίδαυρο
- Ξανά στις ράγες: Κινητοποίηση στην Καλαμάτα για την επιστροφή του τρένου
- “Ο Δαναός”: Ταξίδι – πρόσκληση στα Μικρασιατικά παράλια τον Ιούλιο
- Ερμιονίδα – ΠΕΡΠΟΣΕ: Δράσεις για περιβάλλον, πολιτισμό & υγεία
- Κτηματολόγιο: Πώς εκατοντάδες πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν τα ακίνητά τους από το Δημόσιο
- Ναύπλιο: Εγκατάλειψη και επικινδυνότητα διατηρητέου ακινήτου της ΕΤΑΔ











