Έκτακτη ερώτηση καταθέτει σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μετά το σημερινό χαλάζι που έπληξε τις περιοχές Κουτσοποδίου, Φιχτίων, Μυκηνών και Μοναστηρακίου, στο Δήμο Άργους- Μυκηνών.
Ο Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επισημαίνει ότι η σφοδρή χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκε προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε πορτοκάλια, μανταρίνια και ελιές, την ώρα που οι αγρότες βρίσκονταν στο στάδιο της αρχής της συγκομιδής. Όπως αναφέρεται από κατοίκους της περιοχής, το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο και έπληξε με σφοδρότητα τους καρπούς των δέντρων, γεγονός που απειλεί την συνολική φετινή σοδειά.
Επειδή τίθεται σε κίνδυνο η φετινή παραγωγή των περιοχών αυτών και απειλούνται άμεσα και καταλυτικά τα εισοδήματα των αγροτών, ο Γιώργος Γαβρήλος ζητά από το Υπουργείο και την Περιφέρεια, να προχωρήσουν στην συγκρότηση συνεργείων με γεωπόνους και εκτιμητές, ώστε να καταγραφούν εγκαίρως οι ζημιές και το μέγεθος της καταστροφής.
Στο κρίσιμο σημείο που αυτή την στιγμή βρίσκεται η βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα της Αργολίδας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει καμία καθυστέρηση στις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες μας, σχολιάζει ο Γιώργος Γαβρήλος.
- Το μήνυμα του Ανδρέα Πουλά για την Εργατική Πρωτομαγιά
- Από τα Μετέωρα και την Κύπρο στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου
- Γαβρήλος: Η Πρωτομαγιά δείχνει τον δρόμο του αγώνα για αξιοπρέπεια
- Το “επιτελικό κράτος” της φτωχοποίησης δεν πείθει κανέναν
- Κόρινθος: Πάνω από 500 μαθητές στην ημερίδα του ΔΕΑΠ για το μέλλον τους
- Ναύπλιο: Το πρόγραμμα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Αντίστασης




