ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ
Πέμπτη 15/1 έως και Τετάρτη 21/1
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ έως Τετάρτη 21/1
πρώτη προβολή 19:00
δεύτερη προβολή: 22:00
Η ζωή του ανθρώπου που πίστεψε σε μια ελεύθερη Ελλάδα ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη. «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή.
Η ταινία «Καποδίστριας» είναι μία ιστορική ταινία που διαδραματίζεται στις αρχές του 19ου αιώνα και αναφέρεται στην αληθινή ιστορία του μεγαλύτερου Έλληνα πολιτικού και πρώτου Κυβερνήτη τηςΕλλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, μετά την απελευθέρωσή της από τους Οθωμανούς.
Υπερασπίζεται με σθένος, καλοσύνη και αξιοπρέπεια την ελευθερία του κάθε ανθρώπου, θυσιάζοντας ακόμη και τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, και δεν διστάζει να συγκρουστεί με τις δυνάμεις του κακού, θυσιάζοντας πλούτη, δόξα και διεθνή αναγνώριση.
Όταν η Ελλάδα αποκτά την ελευθερία της, ο Καποδίστριας καλείται να αναλάβει πρώτος Κυβερνήτης. Παρότι διαισθάνεται ότι θα δολοφονηθεί, αποδέχεται αγόγγυστα την μοίρα του και θυσιάζεται, υπηρετώντας με πίστη και αφοσίωση την πατρίδα του. Αυτή η θυσία τον οδηγεί στην αληθινή ελευθερία.
Σκηνοθεσία:Γιάννης Σμαραγδής
Ηθοποιοί:Αντώνης Μυριαγκός, Finbar Lynch, Τάσος Χαλκιας, Μάξιμος Μουμούρης, Νικορέστης Χανιωτάκης, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη
- Αρχαίο Θέατρο Άργους: Η παράσταση «Υπερμνήστρα» με ελεύθερη είσοδο
- Μέτωπο ΚΕΔΕ – ΥΠΕΝ για το νερό: Καταγγελία για αποκλεισμό στη Βουλή
- “Εκκλησιάζουσες” στην Τρίπολη με Χατζηπαναγιώτη & Ασλάνογλου
- Δήμος Κορινθίων: Μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή για τα παιδιά
- Επιμελητήριο Αρκαδίας: Επιδότηση 400€ για την Έκθεση Τεγέας
- Αργολίδα: “Οι Γυναίκες της Αλκυονίας” ζωντανεύουν στη Λέρνα













