Ανεμογεννήτριες και μπαταρίες λιθίου στα Δίδυμα: Λύση ή πρόβλημα;

Ανακοίνωση του Μορφωτικού Συλλόγου Δ.Κ Διδύμων “Η Αθηνά “

Δίδυμα: Ανοιχτή συζήτηση για τις νέες αιολικές εγκαταστάσεις και τις μπαταρίες λιθίου

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό και πρωτόγνωρο ζήτημα ανακύπτει για την περιοχή των Διδύμων, καθώς βρίσκεται σε τροχιά σχεδιασμού η τοποθέτηση επτά νέων ανεμογεννητριών, η οποία συνοδεύεται από την κατασκευή υπερμεγεθών εγκαταστάσεων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες λιθίου.

Η πολυσέλιδη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης και προσοχής, κυρίως στα κρίσιμα σημεία που αφορούν την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Ζητήματα όπως οι διαδικασίες ασφαλείας, η αντιμετώπιση πιθανού τεχνολογικού ατυχήματος, αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειές του στο τοπικό οικοσύστημα, αποτελούν το επίκεντρο του προβληματισμού.

Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για έγκυρη ενημέρωση, ο Μορφωτικός Σύλλογος Δ.Κ. Διδύμων «Η Αθηνά» και η Δημοτική Κοινότητα Διδύμων συνδιοργανώνουν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου 2026 και ώρα 20:00, στην Κεντρική Πλατεία των Διδύμων.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωπος του ΕΟΣ Τρίπολης και της Εταιρείας Προστασίας και Ανάπτυξης Μαινάλου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής να συμμετάσχουν ενεργά στον διάλογο, καταθέτοντας τις ερωτήσεις, τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους για ένα έργο που επηρεάζει άμεσα το μέλλον του τόπου.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
CAR SERVICE ΧΑΛΚΙΔΗ ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑ