Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, οι κάτοικοι και οι φορείς της Ερμιονίδας υψώνουν τη φωνή τους απέναντι στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Με μια νέα ανοικτή επιστολή που υπογράφεται ήδη από 664 πολίτες, το Συντονιστικό Φορέων καταγγέλλει το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και τις καθυστερήσεις στις εργασίες ανακαίνισης. Σε μια περιοχή που απέχει 80 χιλιόμετρα από το κοντινότερο νοσοκομείο και προετοιμάζεται για την τουριστική περίοδο, το αίτημα είναι ένα και αδιαπραγμάτευτο… Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:
ΤΡΙΤΗ ανοικτή Επιστολή προς κάθε Αρχή
Αγαπητές κυρίες κύριοι
Σας στείλαμε επιστολές τις προηγούμενες δυο Πέμπτες αλλά απάντηση δεν λάβαμε…
Σας στέλνουμε και τρίτη σήμερα Πέμπτη 7 Μάιου υπογεγραμμένη από 664 συμπολίτες (468 χειρόγραφες και 196 ηλεκτρονικές υπογραφές και συνεχίζουμε) όπου εκφράζουμε την αγωνία μας για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Ερμιονίδα στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.
Το κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω
ΟΧΙ στο κλείσιμο ΝΑΙ στην αναβάθμιση Του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Οι δημότες Ερμιονίδας απαιτούμε εδώ και χρόνια ένα αναβαθμισμένο σύγχρονο Κέντρο Υγείας στο Κρανίδι, λειτουργικό με επαρκή στελέχωση ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
Με όλα τα μηχανήματα και υποδομές που χρειάζονται σε μία επαρχία δεκατριών χιλιάδων μόνιμων κατοίκων.
Βρισκόμαστε 80 χιλιόμετρα μακριά από το κοντινότερο νοσοκομείο, με κύρια οικονομική δραστηριότητα την οικοδομή, τον εποχιακό τουρισμό και τις παραθεριστικές κατοικίες, που φιλοξενούν εποχιακά πολλές χιλιάδες περισσότερους ανθρώπους.
Απαιτούμε πλήρη λειτουργία των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων σε όλα τα χωριά και πόλεις της Επαρχίας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε υπηρεσίες και παροχές υγείας.
Παρεμβάσεις για το θέμα έχουν γίνει με ερωτήσεις στην Βουλή από τους Βουλευτές Αργολίδας κ Πουλά (ΠΑΣΟΚ) και κ Γαβρήλο (ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιωτοπουλο με παρέμβαση του σε λαϊκή συγκέντρωση των κάτοικων από τον Βουλευτή του ΚΚΕ κ Τσοκάνη και δημοσιεύματα από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ Πολάκη. Ευχαριστούμε όσους στέκονται στο πλευρό μας.
Ανακοινώσεις, δελτία τύπου, αφίσες, συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και δεκάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν βγει από τοπικούς φορείς και πολίτες , ανάμεσα τους την Δημοτική Παράταξη μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας ΕΝΔΗΕΡ, το σωματείο συνταξιούχων ΕΦΚΑ Αργολίδας, τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ερμιονίδας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διδύμων «ΑΘΗΝΑ», τον Αγροτικό Σύλλογο Ερμιονίδας και άλλους.
Σας ενημερώνουμε ξανά πως ο προγραμματισμός ήταν οι εργασίες να ξεκινούσαν τον Ιούλιο του 2024 για να ολοκληρωθούν μετά από 12 μήνες τον Ιούλιο του 2025 και τελικά ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2025 με καθυστέρηση 14 μηνών.
Όλο αυτό το διάστημα των επτά τελευταίων μηνών το μισό ΚΥ Κρανιδίου ανακαινιζόταν και το άλλο μισό λειτουργούσε με την διαβεβαίωση πως θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες στο έτοιμο τμήμα (όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του) και μετά θα ανακαινισθεί και το υπόλοιπο. Όμως μετά από επτά μήνες εργασιών η ανακαίνιση του μισού δεν είχε ολοκληρωθεί.
Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο όλης της δομής (και του ακτινολογικού)χωρίς αιτιολόγηση και έγγραφη δεσμευτική ημερομηνία πότε θα ανοίξει ξανά το ΚΥ, μας δημιουργεί έντονη ανησυχία. Πολύ περισσότερο όταν απέχουμε 80 χιλιόμετρα από το κοντινότερο νοσοκομείο (του Ναυπλίου) που και αυτό έχει τα δικά του προβλήματα.
Ακόμα μπαίνοντας στην τουριστική παραθεριστική περίοδο που αυξάνεται ο πληθυσμός δεν καταλαβαίνουμε πως θα εξυπηρετηθούμε οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ερμιονίδας από το Αγροτικό ιατρείο της Ερμιόνης και με διασπορά την υπηρεσιών (υγείας και διοικητικών)σε διάφορα κτήρια και διάφορες κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας.
Σήμερα ζητάμε και από το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση του να μας δοθεί χρόνος να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και να ζητήσουμε από τον καθένα κάθε μια Δημοτικό Σύμβουλο να πάρει θέση υπέρ του δίκαιου αιτήματος μας.
- Ζητάμε η ανακαίνιση ενεργειακή αναβάθμιση να γίνει με το ΚΥ σε λειτουργία όπως ήταν προγραμματισμένο και γινόταν μέχρι τις 14 Απριλίου και γίνεται σε άλλα Κέντρα Υγείας σαν της Μεγαλόπολης που επισκέφθηκε ο υπουργός υγείας. Αναρωτιόμαστε σε ποιο ποσοστό είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης στο μισό ΚΥ σε επτά μήνες και αν είχαν ολοκληρωθεί γιατί ανατράπηκε ο μέχρι τότε σχεδιασμός της εκ περιτροπής ανακαίνισης.
- Ζητάμε ένα ΚΥ αναβαθμισμένο από κάθε άποψη, σύγχρονο, λειτουργικό με επαρκή στελέχωση ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού.Με όλα τα μηχανήματα και υποδομές που χρειάζονται σε μία επαρχία δεκατριών χιλιάδων μόνιμων κατοίκων και χιλιάδων επισκεπτών .
- Απαιτούμε πλήρη λειτουργία των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων σε όλα τα χωριά και πόλεις της Επαρχίας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε υπηρεσίες και παροχές υγείας.
- Ζητάμε πλήρη Δημόσια παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας για όλους τους κατοίκους της Ερμιονίδας
Ευχαριστούμε
Οι φορείς και κάτοικοι της Ερμιονίδας που υπογράφουμε
7 Μαΐου 2026
Προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας
Αγαπητή κ Πρόεδρε
Αιτούμεθα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να μας δοθεί σύντομος χρόνος να ενημερώσουμε τους Δημοτικούς Συμβούλους για το αίτημα που υπογράφουν 664 συμπολίτες μας. Στα συνημμένα θα βρείτε τις πρώτες 250 από τις 468 χειρόγραφες υπογραφές σε PDF (δυστυχώς δεν έχει χώρο για τις υπόλοιπες) και ΕΔΩ τον σύνδεσμο για τις 196 ηλεκτρονικές υπογραφές
Ευχαριστούμε πολύ
Για το συντονιστικό φορέων
Γεράσιμος Κατσαΐτης
Αντιπρόεδρος του σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Αργολίδας (παράρτημα Ερμιονίδας)
Τηλ επικοινωνίας 6942771350
- Γιορτή της Μητέρας στο Άργος: Εκδήλωση από “Δαναό” και “Φείδωνα”
- Καρέ – καρέ η καταστροφή στους αμπελώνες της Πελοποννήσου
- Ερμιονίδα: Στο Δημοτικό Συμβούλιο το “λουκέτο” στο Κ.Υ. Κρανιδίου – Η πρόταση Λάμπρου
- “Χωρίς εισόδημα οι αμπελουργοί”: Η αυτοψία Πουλά στις κατεστραμμένες περιοχές της Αργολίδας
- Σε απόγνωση οι αγρότες στο Άργος
- Όταν η μουσική συναντά την εκπαίδευση: Η εντυπωσιακή ημέρα γνωριμίας στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας







