Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς, παρευρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης για το 82ο Μνημόσυνο των εκτελεσθέντων των Λιμνών Αργολίδας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Μάιο του 1944.
Με σεβασμό και συγκίνηση τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής και η κατάθεση στεφάνων, προκειμένου να αποδοθεί φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες και σε όλους όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.
Ο Βουλευτής ανέφερε ότι το Μαρτυρικό Χωριό των Λιμνών αποτελεί τόπο ιστορικής μνήμης και θυσίας, επισημαίνοντας πως η διατήρηση της ιστορικής μνήμης συνιστά ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές και διαρκή υπενθύμιση των αξιών της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Αντίστασης απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό.
Παράλληλα, τόνισε ότι η θυσία των εκτελεσθέντων κατοίκων παραμένει σύμβολο αγώνα και αξιοπρέπειας για ολόκληρη την τοπική κοινωνία και την πατρίδα και η ιστορία μας διδάσκει πως ο φασισμός δεν είναι απλά ένα πολιτικό καθεστώς, αλλά μια νοοτροπία που εκφράζεται μέσω της βίας, της μισαλλοδοξίας και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
- Αστυνομικές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο: 35 συλλήψεις – Όπλα, ναρκωτικά μέχρι και.. τόξο
- Πυρά Γαβρήλου κατά Μητσοτάκη – Κεραμέως: Πέταξαν μίλια μακριά για να στήσουν επικοινωνιακό σόου
- Συνεδρίαση στο Άργος: Στο τραπέζι η τροποποίηση του προϋπολογισμού και οι αθλητικές εγκαταστάσεις
- Ψυχογιός στην ERTNews: 1 δισ. ευρώ κέρδη οι τράπεζες το πρώτο τρίμηνο του 2026
- Ευλογιά αιγοπροβάτων – Ζητούνται απαντήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Ξεκίνησαν ανακαινίσεις σε σχολεία – Πού απαγορεύεται η είσοδος όλο το 24ωρο













